Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padomes lēmums Nr. 342

(prot. Nr. 48. 10. p.) Rīgā 2002. gada 20. decembrī

Par visu aa/s "AK Alianse" izsniegto licenču apdrošināšanas darbībai anulēšanu

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padome, izskatot tās rīcībā esošos faktus par likvidējamās aa/s "AK Alianse" stāvokli un darbību, konstatēja:

1. Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padome 2002. gada 2. augustā pieņēma lēmumu Nr. 206 "Par visu aa/s "AK Alianse" izsniegto licenču apdrošināšanas darbībai apturēšanu".

2. Ar Rīgas apgabaltiesas Civillietu tiesas kolēģijas 2002. gada 20. septembra spriedumu lietā Nr. C-2105/02 aa/s "AK Alianse" tika pasludināta par maksātnespējīgu no 2002. gada 31. augusta.

3. Ar likvidējamās aa/s "AK Alianse" 2002. gada 14. novembra pirmās kreditoru sapulces lēmumu uzsākta likvidējamās aa/s "AK Alianse" bankrota procedūra.

4. Likvidējamās aa/s "AK Alianse" kreditoru komitejas 2002. gada 2. decembra lēmumā Nr. 3 ir noteikts, ka parādnieka mantas izsoles uzsākšanas diena ir 2003. gada 2. janvāris.

5. Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padome 2002. gada 6. decembrī pieņēma lēmumu Nr. 322 "Par izmaksu veikšanas kārtību no Apdrošināto aizsardzības fonda likvidējamās aa/s "AK Alianse" bankrota gadījumā".

Apdrošināšanas sabiedrību un to uzraudzības likuma 17. panta otrajā daļā noteikts, ka licences darbības apturēšanas termiņš nevar būt ilgāks par sešiem mēnešiem, savukārt likuma 16. panta 7. punktā noteikts, ka Finanšu un kapitāla tirgus komisija ir tiesīga anulēt izsniegto licenci apdrošināšanas veikšanai, ja apdrošinātājs nespēj izpildīt savas saistības.

Izvērtējot minētos apstākļus un to, ka likvidējamā aa/s "AK Alianse" nespēj izpildīt savas saistības, Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padome uzskata, ka vienīgā lietderīgā, faktiskiem apstākļiem atbilstošā rīcība būtu lēmuma par visu aa/s "AK Alianse" izsniegto licenču apdrošināšanas darbības veikšanai anulēšanu pieņemšana.

Ievērojot minēto un pamatojoties uz Finanšu un kapitāla tirgus komisijas likuma 17. panta 5. punktu, Apdrošināšanas sabiedrību un to uzraudzības likuma 16. panta 7. punktu,

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padome n o l e m j:

Anulēt visas likvidējamai apdrošināšanas akciju sabiedrībai "AK Alianse" (reģistrācijas Nr. 000319858) izsniegtās licences apdrošināšanas veikšanai.

Saskaņā ar Apdrošināšanas sabiedrību un to uzraudzības likuma 19. panta otro daļu šo lēmumu var pārsūdzēt tiesā mēneša laikā no dienas, kad persona uzzinājusi par šo lēmumu.

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas priekšsēdētājs U. Cērps

 

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par visu a a/s "AK Alianse" izsniegto licenču apdrošināšanas darbībai anulēšanu Izdevējs: Finanšu un kapitāla tirgus komisija Veids: lēmums Numurs: 342Pieņemts: 20.12.2002.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 190, 30.12.2002.
69871
136
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"