Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Salaspils novada domes lēmums

Salaspilī 2023. gada 23. februārī (prot. Nr. 4, 10. §)

Par detālplānojuma apstiprināšanu nekustamā īpašuma Meža iela 59 teritorijā, Salaspilī, Salaspils novadā

 Adresāti: 

SIA "Ģeodēzija S", reģ. Nr. 40103360710, Meža iela 10, Salaspils, Salaspils novads, LV-2121; e-pasts: info.geodezija@inbox.lv

Izskatot SIA "Ģeodēzija S" 2023. gada 30. janvāra iesniegumu ar lūgumu pieņemt lēmumu par detālplānojuma apstiprināšanu nekustamā īpašuma Meža iela 59, Salaspilī, Salaspils novadā, (reģ. domē Nr. 596-ies), tika konstatēts, ka:

- 2021. gada 16. septembrī  Salaspils novada dome ir pieņēmusi lēmumu (prot. Nr. 8/JDPP) "Par  detālplānojuma izstrādes uzsākšanu nekustamā īpašuma Meža iela 59 teritorijā, Salaspilī, darba uzdevuma un izstrādes vadītāja apstiprināšanu";

- 2022. gada 14. jūlijā Salaspils novada dome ir pieņēmusi lēmumu (prot. Nr. 14, 4. §) "Par  detālplānojuma projekta nekustamā īpašuma Meža iela 59 teritorijā, Salaspilī, Salaspils novadā, publisko apspriešanu", nosakot detālplānojuma pilnveidotās redakcijas publiskās apspriešanas termiņu no 2022. gada 27. jūlija līdz 2022. gada 29. augustam;

- 2022. gada 29. septembrī Salaspils novada dome ir pieņēmusi lēmumu (prot. Nr. 19, 12. §) "Par detālplānojuma nekustamā īpašuma Meža iela 59  teritorijā, Salaspilī, Salaspils novadā, pilnveidošanu";

- 2022. gada 15. decembrī Salaspils novada dome ir pieņēmusi lēmumu (prot. Nr. 25, 18. §) "Par  detālplānojuma nekustamā īpašuma Meža iela 59  teritorijā, Salaspilī, Salaspils novadā, pilnveidotās redakcijas nodošanu publiskajai apspriešanai", nosakot detālplānojuma publiskās apspriešanas termiņu no 2023. gada 2. janvāra līdz 2023. gada 23. janvārim;

- par detālplānojuma pilnveidoto redakciju visas, detālplānojuma izstrādē iesaistītās, institūcijas ir sniegušas pozitīvus atzinumus;

- iesniegumam ir pievienots administratīvā līguma projekts par detālplānojuma īstenošanu.

Pamatojoties uz Ministru kabineta 2014. gada 14. oktobra Ministru kabineta noteikumu Nr. 628 "Noteikumi par pašvaldību teritorijas attīstības plānošanas dokumentiem" 117., 118., 119. punktā noteikto un, ņemot vērā Ekonomiskās un teritoriālās attīstības komitejas 2020. gada 5. augusta atzinumu,

DOME NOLEMJ:

1. Apstiprināt detālplānojumu nekustamā īpašuma Meža iela 59 teritorijā, Salaspilī, Salaspils novadā, https://geolatvija.lv/geo/tapis#document_25377

2. Uzdot Salaspils novada domes izpilddirektoram slēgt administratīvo līgumu ar detālplānojuma īpašnieku Ata Zariņa un Viktora Šumska pilnvaroto personu Aiju Lasmani (2021. gada 16. jūlija Rīgas apgabaltiesas Zvērinātas notāres Irēnas Ziringas izdota pilnvara, reģ. Nr. 3395) par detālplānojuma īstenošanu saskaņā ar pielikumu (pielikums). Ja līgums divu mēnešu laikā zemes vienības īpašnieku vainas dēļ netiek noslēgts, Salaspils novada domei ir tiesības atcelt šo lēmumu un atzīt detālplānojumu par spēku zaudējušu.

3. Uzdot detālplānojuma izstrādes vadītājai sagatavot un Administratīvajai daļai nodrošināt paziņojuma par vispārīgā administratīvā akta izdošanu par detālplānojuma apstiprināšanu publicēšanu vietējā izdevumā "Salaspils Vēstis" un pašvaldības mājaslapā.

4. Noteikt, ka detālplānojums stājas spēkā nākošajā dienā pēc paziņojuma par detālplānojuma apstiprināšanu publicēšanas laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

5. Noteikt, ka šā lēmuma 1. punktu var apstrīdēt Administratīvajā rajona tiesā Baldones ielā 1A, Rīgā, viena mēneša laikā no paziņojuma publicēšanas oficiālajā izdevumā.

Salaspils novada domes priekšsēdētājs R. Anspaks

 

Pielikums
Salaspils novada domes
2023. gada …. februāra lēmumam
"Par detālplānojuma apstiprināšanu
nekustamā īpašuma Meža iela 59 teritorijā,
Salaspilī, Salaspils novadā", (prot. Nr … §)

ADMINISTRATĪVAIS LĪGUMS Nr. ADM/

par detālplānojuma īstenošanas kārtību

Salaspilī,

2023. gada …februārī

Salaspils novada dome, PVN maksātāja reģistrācijas Nr. 90000024008, adrese: Līvzemes iela 8, Salaspils, Salaspils novads, LV-2169, turpmāk - Pašvaldība, tās izpilddirektores Silvijas Puriņas personā, kura rīkojas uz Salaspils novada pašvaldības nolikuma pamata, turpmāk - Pašvaldība, no vienas puses, un nekustamā īpašuma Meža iela 59 kopīpašnieku                                           un                            , pilnvarotās personas                        , (2021. gada 16. jūlijā zvērinātas notāres Irēnas Ziringas izdota Pilnvara, reģistrēta aktu un apliecinājumu reģistrā ar Nr. 3395) (kopija Pielikums Nr. 2), turpmāk - Īstenotājs, no otras puses, pamatojoties uz Valsts pārvaldes iekārtas likuma 80. panta pirmās daļas 2. punktu, Teritorijas attīstības plānošanas likuma 31. panta pirmo daļu, un, ņemot vērā ņemot vērā Salaspils novada domes 2023. gada….februāra lēmumu "Par detālplānojuma apstiprināšanu nekustamā īpašuma Meža iela 59 teritorijā, Salaspilī, Salaspils novadā", (prot. Nr….., …..§), noslēdz šāda satura administratīvo līgumu (turpmāk - Līgums):

1. LĪGUMA PRIEKŠMETS

1.1. Līgums nosaka detālplānojuma īstenošanas kārtību.

1.2. Īstenotājs, atbilstoši detālplānojuma mērķim, nodrošina tā īstenošanu Līgumā noteiktajā kārtībā un termiņos.

1.3. nekustamā īpašuma Meža iela 59, Salaspilī, Salaspils novadā, detālplānojuma (turpmāk - Detālplānojums), īstenošana ietver Detālplānojumā noteikto īstenošanas kārtu secībā sekojošus pasākumus:

1.3.1. ielu un ārējo inženiertīklu projektēšanu un izbūvi;

1.3.2. ēku un būvju projektēšanu un būvniecību.

2. PUŠU SAISTĪBAS UN ATBILDĪBA

2.1. Īstenotājs veic:

2.2. Detālplānojuma īstenošanu vienā kārtā, atbilstoši detālplānojuma grafiskās daļas 1. lapā "Zemes vienības sadalījuma, apgrūtinājumu, satiksmes infrastruktūras un inženiertehnisko komunikāciju shēma (DP-1)" (Pielikums Nr. 1), to veicot sekojošā secībā:

1. posmā tiek veikta ielas, ārējo elektroapgādes inženierkomunikāciju būvprojektu izstrāde plānotās zemes vienības Nr. 14 teritorijā, kā arī būvprojektu izstrāde lietus ūdeņu un sniega kušanas ūdeņu novadīšanai no plānojamās teritorijas;

2. posmā tiek veikta zemes vienību Nr. 14 un Nr. 15 izveidošana un ielas būvniecība plānotās zemes vienības Nr. 14 teritorijā, kā arī lietus ūdeņu un sniega kušanas ūdeņu novadīšanas no plānojamās teritorijas sistēmas izbūve, būvju nodošana ekspluatācijā un nodošana pašvaldības īpašumā;

3. posmā tiek veikta to zemes vienību sadalīšana, kurām piekļuve ir nodrošināta no pašvaldības ielas;

4. posmā tiek veikta ārējās ugunsdzēsības ūdens ņemšanas sistēmas būvprojekta izstrāde un izbūve zemes vienības Nr. 13 teritorijā;

5. posmā tiek veikta būvprojektu izstrāde un būvniecība zemes vienību no Nr. 1 līdz Nr. 12 teritorijās;

6. posmā tiek veikta plānoto ūdensapgādes un kanalizācijas tīklu pieslēgumu pie pašvaldības centralizētajiem tīkliem būvprojektu izstrāde un izbūve, ja pieslēgumu iespēja ir nodrošināta Meža ielas teritorijā.

2.3. Īstenotājam ir jāveic visu izdevumu apmaksu, kas saistīti ar Detālplānojuma īstenošanu;

2.4. Pašvaldībai ir pienākums nodrošināt detālplānojuma īstenošanas uzraudzību saskaņā ar normatīvajiem aktiem.

2.5. Līdzējiem ir tiesības veikt nepieciešamās tikšanās, pārrunas, kā arī izpildīt citas saskaņotas darbības, kas nepieciešamas detālplānojuma īstenošanas procesā, t.sk. piekļuves nodrošināšanai pie plānojamās teritorijas, kas saistītas ar Meža ielas klātnes nostiprināšanu, kā arī  ar citu Līguma nosacījumu izpildi.

3. TERMIŅI UN PAPILDU NOSACĪJUMI

 3.1. Īstenotājs uzsāk Detālplānojuma īstenošanu ne vēlāk par 2024. gada 1. maiju, pabeidz ne vēlāk par 2040. gada 31. decembri.

3.2.  Līgums ir spēkā līdz Līguma izpildei vai Līguma izbeigšanai.

3.3.Detālplānojums uzskatāms par īstenotu pēc ārējo elektroapgādes inženierkomunikāciju, ūdensvada un sadzīves kanalizācijas, meliorācijas sistēmas pārkārtošanas un lietus ūdens kanalizācijas, plānoto ielu  izbūves un plānotās apbūves nodošanas ekspluatācijā.

3.4. ja Īstenotājs neievēro Līguma nosacījumus un nav novērsis savu pārkāpumu 10 (desmit) darba dienu laikā pēc Pašvaldības paziņojuma saņemšanas vai ir beidzies detālplānojuma īstenošanai noteiktais termiņš, Pašvaldībai ir tiesības no Īstenotāja pieprasīt paskaidrojumus un, pēc paskaidrojuma izvērtēšanas izskatīt jautājumu par apstiprinātā Detālplānojuma atzīšanu par spēku zaudējušu bez materiālo zaudējumu atlīdzināšanas Īstenotājam.

3.5. Līguma teksts var tikt mainīts un papildināts, līdzējiem savstarpēji vienojoties un noformējot to rakstiski. Jebkura šāda rakstiska vienošanās kļūst par Līguma neatņemamu sastāvdaļu.

3.6. īpašumtiesību vai Detālplānojuma Īstenotāja maiņas gadījumā Privātpersonas pienākums ir informēt jauno tiesību pārņēmēju par noslēgto Līgumu un tā nosacījumiem. Līgums ir pārjaunojams ar tiesību pārņēmēju. Ja Līgums netiek pārjaunots, Detālplānojumu nav atļauts turpināt īstenot un Pašvaldība izskata jautājumu par tā atzīšanu par spēku zaudējušu.

4. NEPĀRVARAMA VARA

 4.1. Līdzēji ir atbrīvoti no atbildības par Līguma pilnīgu vai daļēju neizpildi, ja šāda neizpilde radusies nepārvaramas varas vai ārkārtēja rakstura apstākļu rezultātā, kuru darbība sākusies pēc Līguma noslēgšanas un kuru nevarēja iepriekš ne paredzēt, ne novērst. Pie nepārvaramas varas vai ārkārtēja rakstura apstākļiem pieskaitāmi: stihiskas nelaimes, avārijas, epidēmijas, streiki, varas un pārvaldes institūciju rīcība, normatīvo aktu, kas būtiski ierobežo un aizskar līdzēju tiesības un ietekmē uzņemtās saistības, pieņemšana un stāšanās spēkā.

4.2. Līdzējam, kas atsaucas uz nepārvaramas varas vai ārkārtēja rakstura apstākļu darbību, nekavējoties par šādiem apstākļiem rakstveidā jāziņo otram līdzējam. Ziņojumā jānorāda, kādā termiņā, pēc viņa uzskata, ir iespējama un paredzama viņa Līgumā paredzēto saistību izpilde, un pēc pieprasījuma šādam ziņojumam ir jāpievieno izziņa, kuru izsniegusi kompetenta institūcija un kura satur ārkārtējo apstākļu darbības apstiprinājumu un to raksturojumu.

5. NOBEIGUMA NOTEIKUMI

 5.1. Līgums stājas spēkā ar tā abpusējas parakstīšanas dienu un ir spēkā līdz Pušu pilnīgai un abpusējai saistību izpildei.

5.2. Līgums ir izstrādāts un noformēts latviešu valodā uz 4 (četrām) lapām ar grafisko pielikumu (Pielikums Nr. 1) un pilnvaru (Pielikums Nr. 2), un tas ir parakstīts ar drošu elektronisko parakstu. Līguma datne pēc tās parakstīšanas glabājas Pašvaldībā un pie Īstenotāja.

 

Līdzēji:

Pašvaldība:

Salaspils novada dome

PVN maksāt. reģ. Nr. 90000024008

Līvzemes iela 8, Salaspils, LV-2169

Konts: LV67HABA00551032973670

Banka: AS "SEB banka"

Konts: LV58UNLA0033300130607

Kods UNLALV2X

 

Īstenotājs: pilnvarotā persona

pilnvarotā persona

 

 

 

Izpilddirektore
Silvija Puriņa

 

pilnvarotā persona

Teritorijas izmantošanas un apbūves nosacījumi

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par detālplānojuma apstiprināšanu nekustamā īpašuma Meža iela 59 teritorijā, Salaspilī, Salaspils .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Salaspils novada dome Veids: lēmums Pieņemts: 23.02.2023.Stājas spēkā: 04.03.2023.Tēma: Teritorijas attīstības plānošanaPublicēts: Latvijas Vēstnesis, 45, 03.03.2023. OP numurs: 2023/45.24
Saistītie dokumenti
  • Saistītie dokumenti
339870
04.03.2023
136
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"