Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Kuldīgas novada domes saistošie noteikumi Nr. KNP/2022/27

Kuldīgā 2022. gada 29. septembrī

Grozījumi Kuldīgas novada saistošajos noteikumos Nr. KNP/2021/6 "Par maznodrošinātas mājsaimniecības ienākumu slieksni un sociālajiem pabalstiem Kuldīgas novadā"

APSTIPRINĀTI
ar Kuldīgas novada domes 29.09.2022.
sēdes lēmumu (prot. Nr. 13, p. 72)

Izdoti saskaņā ar Sociālo pakalpojumu un
sociālās palīdzības likuma 3. panta otro daļu,
33. panta trešo daļu un 36. panta sesto daļu

1. Izdarīt Kuldīgas novada 26.08.2021. saistošajos noteikumos Nr. KNP/2021/6 "Par maznodrošinātas mājsaimniecības ienākumu slieksni un sociālajiem pabalstiem Kuldīgas novadā" (Latvijas Vēstnesis, 2021. Nr. 197) (turpmāk - saistošie noteikumi) grozījumus, izsakot saistošo noteikumu 6. punktu šādā redakcijā:

"6. Maznodrošinātas mājsaimniecības ienākumu slieksnis ir 407 euro pirmajai vai vienīgajai personai mājsaimniecībā un 285 euro pārējām personām mājsaimniecībā."

2. Saistošie noteikumi stājas spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", bet ir piemērojami no 01.10.2022.

Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja I. Bērziņa

 

Paskaidrojuma raksts
Kuldīgas novada saistošajiem noteikumiem Nr. KNP/2022/27 "Grozījumi Kuldīgas novada saistošajos noteikumos Nr. KNP/2021/6 "Par maznodrošinātas mājsaimniecības ienākumu slieksni un sociālajiem pabalstiem Kuldīgas novadā""

Paskaidrojuma raksta sadaļa

Informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Kuldīgas novada dome 26.08.2021. ir apstiprinājusi saistošos noteikumus Nr. KNP/2021/6 "Par maznodrošinātas mājsaimniecības ienākumu slieksni un sociālajiem pabalstiem Kuldīgas novadā" (turpmāk - Saistošie noteikumi).

Grozījumi saistošajos noteikumos izstrādāti pamatojoties uz energoresursu cenu un inflācijas straujo pieaugumu. Lai mazinātu cenu straujo pieauguma ietekmi uz mazaizsargātām mājsaimniecībām, Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra (turpmāk - VSAA) 2022. gadā augustā indeksēja pensijas un atlīdzības vai to daļu, kas nepārsniedz 534 eiro mēnesī. No 2022. gada septembra VSAA uzsāka pensiju, piemaksu un atlīdzību izmaksu jaunajā apmērā. Septembrī tika izmaksāts arī indeksācijā iegūtais pensijas vai atlīdzības, kā arī piemaksas palielinājums par augustu, līdz ar to daļa maznodrošinātu mājsaimniecību vairs nekvalificējas sociālās palīdzības saņemšanas nosacījumiem.

Lai Kuldīgas novada pašvaldībā nepasliktinātu to mājsaimniecību sociālo situāciju, kuras līdz pensiju indeksācijai atbilda maznodrošinātas mājsaimniecības statusa saņemšanas nosacījumiem, ir izstrādāti grozījumi saistošajos noteikumos.

2. Īss projekta satura izklāsts Saistošajos noteikumos noteikts maznodrošinātas mājsaimniecības ienākumu slieksnis 407 euro pirmajai vai vienīgajai personai mājsaimniecībā un 285 euro pārējām personām mājsaimniecībā.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu

Šāda maznodrošinātas mājsaimniecības ienākumu sliekšņa paaugstināšana būtiski nepalielinās jaunu maznodrošināto mājsaimniecību skaita pieaugumu, prognozējams, ka kopējais maznodrošināto mājsaimniecību skaits Kuldīgas novadā varētu saglabāties esošais, vai palielināties nedaudz, jo daļa esošo maznodrošināto mājsaimniecību turpmāk atbildīs trūcīgas mājsaimniecības statusa saņemšanas noteiktajam ienākuma slieksnim un daļa mājsaimniecību vairs nekvalificēsies maznodrošinātas mājsaimniecības statusam. Maznodrošinātas mājsaimniecības statusa saņemšana saistīta ar tiesībām saņemt citus normatīvajos aktos noteiktos sociālās palīdzības pabalstus, bet tā kā garantētā minimālā ienākuma pabalsta un mājokļa pabalsta saņemšana ir nesaistīta ar trūcīgu vai maznodrošinātu mājsaimniecības statusu, būtiska ietekme uz budžetu netiek prognozēta.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Tāpat kā iepriekš, par maznodrošinātām atzītās mājsaimniecības varēs saņemt normatīvajos aktos paredzēto sociālo palīdzību, kā arī citus valsts un pašvaldības noteiktos atvieglojumus, tādējādi nodrošinot iedzīvotāju dzīves kvalitātes nepazemināšanos.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Nav attiecināms.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Nav notikušas.

Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja I. Bērziņa

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Kuldīgas novada saistošajos noteikumos Nr. KNP/2021/6 "Par maznodrošinātas mājsaimniecības .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Kuldīgas novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: KNP/2022/27Pieņemts: 29.09.2022.Stājas spēkā: 21.10.2022.Piemērojams ar: 01.10.2022.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 204, 20.10.2022. OP numurs: 2022/204.57
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
336514
21.10.2022
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"