Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Ministru kabineta sēdes protokola nr.61 izraksts

1994. gada 2.decembrī

Par situāciju sakarā ar Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības izsludināto izglītības darbinieku streiku

Apspriešanā piedalās: J.Vaivads, A.Piebalgs, A. Bērziņš, J.A.Tupesis, V.Makarovs, A Gūtmanis, V.A.Tērauda, J.Ādamsons, D.Tunsts, I.Sāmīte, J.Dripe, 0.R.Pavlovskis, R.Apsītis, M.Gailis.

Nolemj: 1. Pieņemt zināšanai J.Vaivada un A.Piebalga sniegto informāciju par sarunu rezultātiem ar Latvijas izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības vadību izglītības darbinieku algu paaugstināšanas jautājumā.

2. Ministru kabinets atbalstīs jebkurus konstruktīvus priekšlikumus, kas paredz skolotāju algu diferencētu paaugstināšanu atbilstoši viņu kvalifikācijai.

3. Ministra kabinets uzskata, ka 1995. gada valsts budžeta ieņēmuma daļa palielināma, pastiprinot valsts robežas šķērsošanas un muitas kontroli, kā ari nodokļu, nodevu un citu ieņēmumu iekasēšanas kontroli.

4. Ministru kabinets atbalsta Izglītības un zinātnes ministrijas priekšlikumus par izglītības reformas turpināšanu, lai līdz 1995. gada 1.martam pabeigtu izglītības darbinieku jaunās darba samaksas sistēmas izstrādāšanu un ne vēlāk kā 1995. gada 1.maijā - tās ieviešanu.

5. J.Vaivadam izskatīt iespēju nepieciešamības gadījumā pagarināt mācību periodu atsevišķās mācību iestādēs, lai nodrošinātu paredzētās mācību programmas apgūšanu, kā ari neaprēķināt darba samaksu par streika laikā nenotikušajām stundām.

Ministru prezidents M.Gailis

Valsts kancelejas direktors Z.Tikmers

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par situāciju sakarā ar Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības izsludināto izglītības .. Izdevējs: Ministru kabinets Veids: protokola izraksts Numurs: 61Pieņemts: 02.12.1994.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 143, 08.12.1994.
241518
674
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"