Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Latvijas Valsts prezidenta paziņojums

Šā gada 6. aprīlī saņēmu IT AR - TASS paziņojumu, ka Krievijas prezidents Boriss Jeļcins ir piekritis Krievijas Aizsardzības ministrijas priekšlikumam par Krievijas bruņoto spēku kara bāzes izveidošanu Latvijas valsts teritorijā. Paziņojumā ir teikts, ka Krievijas Ārlietu ministrijai saskaņā ar Krievijas Aizsardzības ministriju un citām ministrijām ir jāveido sarunas par šo jautājumu un ir jānoformē attiecīgi līgumi.

Tas acīmredzami ir pretrunā ar abu valstu valdību delegāciju sarunās paralēlajiem līgumiem, un vienlaicīgi liek apšaubīt Krievijas valdības delegācijas patiesos nodomus līgumu sagatavošanas gaitā. Šis paziņojums rada pamatotas bažas par Latvijas un Krievijas valstu prezidentu paredzēto tikšanos un iespējamā politiskā dialoga attīstību. Tas neliecina par Krievijas iekšpolitisko un ārpolitisko stabilitāti, kā ari mazina uzticību Krievijai kā līguma partnervalstij. Krievijas armijas bāzes izveidošana Latvijas teritorijā būtu reāls drauds Latvijas suverenitātei un drošībai un destabilizētu stāvokli ne tikai Baltijas reģionā, bet ari Rietumeiropā.

Pēdējo stundu laikā, lai saņemtu izskaidrojumu minētajai informācijai, esmu vairākkārt mēģinājis sazināties ar ZRKG virspavēlnieku ģenerālpulkvedi Majorovu un Krievijas prezidenta administrāciju. Līdz šim brīdim atbildi neesmu saņēmis, kas liecina par noteiktu izvairīšanos no izskaidrojuma sniegšanas.

Latvija nekad nepieļaus Krievijas armijas kara bāzes izveidošanu savā teritorijā.

Valsts prezidents
Guntis Ulmanis

Rīgā 1994. gada 6. aprīli

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Latvijas Valsts prezidenta paziņojums Izdevējs: Valsts prezidents Veids: paziņojums Pieņemts: 06.04.1994.Stājas spēkā: 06.04.1994.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 43, 09.04.1994.
237079
06.04.1994
940
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"