Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

 LATVIJAS REPUBLIKAS MINISTRU PADOMES LĒMUMS Nr. 357

Par Nolikumu par darba izsaukuma apstiprināšanas kārtību ārvalstniekiem vai bezvalstniekiem termiņuzturēšanas atļaujas saņemšanai

Latvijas Republikas Ministru Padome nolemj:

Apstiprināt pievienoto Nolikumu par darba izsaukuma apstiprināšanas kārtību ārvalstniekiem vai bezvalstniekiem termiņuzturēšanās atļaujas saņemšanai.

Latvijas Republikas Ministru Padomes priekšsēdētājs I. GODMANIS

Latvijas Republikas labklājības ministrs T. ENIŅŠ

Rīgā 1993. gada 7. jūlijā

 

APSTIPRINĀTS
ar Latvijas Republikas Ministru Padomes
1993. gada 7. jūlija lēmumu Nr. 357

NOLIKUMS
par darba izsaukuma apstiprināšanas kārtību ārvalstniekiem vai bezvalstniekiem termiņuzturēšanās atļaujas saņemšanai

1. Lai saņemtu darba izsaukuma apstiprinājumu, darba devējam jāiesniedz Nodarbinātības valsts dienesta vietējā iestādē (attiecīgajā rajona nodaļā vai tās birojā) aizpildīta darba izsaukuma veidlapa vienā eksemplārā katram ārvalstniekam vai bezvalstniekam, kurš vēlas strādāt Latvijas Republikā, kā arī dokuments, kas apliecina šīs personas specialitāti vai kvalifikāciju.

2. Nodarbinātības valsts dienesta vietējā iestāde darba devēja iesniegtos dokumentus izskata ne vēlāk kā divu nedēļu laikā.

3. Darba izsaukumu apstiprina Nodarbinātības valsts dienesta vadītājs ar savu parakstu, kuru apliecina ar zīmogu.

Apstiprinātos darba izsaukumus Nodarbinātības valsts dienesta vietējā iestādē reģistrē speciālā reģistrā, norādot darba devēju, amatu vai profesiju, kurā strādās ārvalstnieks vai bezvalstnieks, kā arī darba līguma termiņu.

4. Darba izsaukumu apstiprina, ja brīvā darbavieta vai speciālista vakance ir reģistrēta Nodarbinātības valsts dienesta vietējā iestādē un nav aizņemta vairāk nekā mēnesi pirms izsaukuma noformēšanas dienas, un ja šajā specialitātē nav reģistrēti attiecīgās kvalifikācijas bezdarbnieki.

5. Darba izsaukumu neapstiprina, ja darba devējs noraidījis vairāk nekā divus Nodarbinātības valsis dienesta vietējās iestādes nosūtītus atbilstošas kvalifikācijas pretendentus uz vakanci.

6. Ārvalstnieku vai bezvalstnieku faktiskās darba attiecības ar Latvijas Republikas darba devējiem nevar būt par pamatu darba izsaukuma apstiprināšanai, ja starpvalstu līgumos nav paredzēta citāda kārtība.

7. Ja darba izsaukuma termiņš ir beidzies, bet ārvalstnieks vai bezvalstnieks un darba devējs vēlas to pagarināt, tad jautājums par darba izsaukuma termiņa pagarināšanu kārtojams saskaņā ar Šo nolikumu. Darba izsaukuma termiņš var tikt pagarināts tikai tad, ja Nodarbinātības valsts dienesta vietējā iestādē Šajā specialitātē nav reģistrēti attiecīgas kvalifikācijas bezdarbnieki.

Latvijas Republikas labklājības ministrs T. ENIŅŠ

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par Nolikumu par darba izsaukuma apstiprināšanas kārtību ārvalstniekiem vai bezvalstniekiem termiņuzturēšanas .. Izdevējs: Ministru Padome Veids: lēmums Numurs: 357Pieņemts: 07.07.1993.Stājas spēkā: 10.07.1993.Zaudē spēku: 20.02.1998.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 48, 09.07.1993.; Latvijas Republikas Saeimas un Ministru Kabineta Ziņotājs, 28, 19.08.1993.; Diena, 143, 16.07.1993.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozījumi
59312
10.07.1993
136
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"