Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Preiļu novada pašvaldības saistošie noteikumi Nr. 2022/40

2022. gada 27. oktobrī

Par grozījumiem Preiļu novada pašvaldības saistošajos noteikumos Nr. 2022/16 "Par koku ciršanu ārpus meža Preiļu novadā"

APSTIPRINĀTI
ar Preiļu novada domes
2022. gada 27. oktobra lēmumu (prot. Nr. 18; 23. §)

Izdoti saskaņā ar Meža likuma 8. panta otro daļu,
Ministru kabineta 2012. gada 2. maija noteikumu Nr. 309
"Noteikumi par koku ciršanu ārpus meža" 22. punktu

Izdarīt šādus grozījumus Preiļu novada pašvaldības saistošajos noteikumos Nr. 2022/16 "Par koku ciršanu ārpus meža Preiļu novadā" (turpmāk tekstā - Noteikumi):

1. Aizstāt Noteikumu 4. punktā vārdus "Preiļu novada koku ciršanas komisija" ar vārdiem "Preiļu novada koku vērtēšanas komisija".

2. Aizstāt Noteikumu 5. punktā vārdus "Preiļu novada koku ciršanas komisija" ar vārdiem "Preiļu novada koku vērtēšanas komisija".

3. Svītrot Noteikumu 19. punktā vārdus "publicē Preiļu novada pašvaldības informatīvajā izdevumā "Preiļu Novada Vēstis".

4. Aizstāt Noteikumu 1. pielikumā vārdus "Preiļu novada pašvaldības koku ciršanas komisijai" ar vārdiem "Preiļu novada pašvaldības koku vērtēšanas komisijai";

5. Aizstāt Noteikumu 2. pielikumā vārdus "Preiļu novada koku ciršanas komisijas" ar vārdiem "Preiļu novada koku vērtēšanas komisijas".

Preiļu novada domes priekšsēdētājs Ā. Vucāns

 

Paskaidrojuma raksts
Preiļu novada pašvaldības saistošajiem noteikumiem Nr. 2022/40 "Par grozījumiem Preiļu novada pašvaldības saistošajos noteikumos Nr. 2022/16 "Par koku ciršanu ārpus meža Preiļu novadā""

Paskaidrojuma raksta sadaļas Norādāmā informācija
1. Projekta nepieciešamības pamatojums Nepieciešams saistošo noteikumu Nr. 2022/16 II nodaļas 4. un 5. punktā un pielikumos aizstāt vārdus "Preiļu novada koku ciršanas komisija" ar vārdiem "Preiļu novada koku vērtēšanas komisija".

Noteikumu IV nodaļā Publiskās apspriešanas procedūras kārtība svītrot 19. punktā vārdus " publicē Preiļu novada pašvaldības informatīvajā izdevumā "Preiļu Novada Vēstis".

2. Īss projekta satura izklāsts Preiļu novada koku vērtēšanas komisijas nosaukums nemaldinās pašvaldības iedzīvotājus par komisijas darbu un precīzāk to raksturos.

Tiks atvieglots Preiļu novada koku vērtēšanas komisijas darbs un ievēroti noteiktie termiņi par publiskās apspriešanas rīkošanu.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Zaudējumu par dabas daudzveidības samazināšanu saistībā ar koku ciršanu pilsētas un ciema teritorijā atlīdzība tiks ieskaitīta pašvaldības budžetā.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz sabiedrību un uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Saistošie noteikumi nosaka, ka zemes īpašniekam vai tiesiskajam valdītājam vai to pilnvarotajai personai ir jāsaskaņo koku ciršana ārpus meža pašvaldības teritorijā, kā arī jāatlīdzina zaudējumi par dabas daudzveidības samazināšanu saistībā ar koku ciršanu pilsētā un ciemos pašvaldības teritorijā.

Saistošie noteikumi nosaka gadījumus, kad tiek rīkota publiskā apspriešana saistībā ar koku ciršanai ārpus meža pašvaldības teritorijā, tādējādi dodot iespēju sabiedrībai piedalīties lēmumu pieņemšanā.

5. Informācija par administratīvajām procedūrām Institūcija, kurā privātpersona var vērsties saistībā ar saistošo noteikumu piemērošanu, ir Preiļu novada Centrālā administrācija vai attiecīgā pagasta pārvalde.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Saistošo noteikumu izstrādes procesā nav notikušas konsultācijas ar sabiedrības pārstāvjiem.

Preiļu novada domes priekšsēdētājs Ā. Vucāns

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par grozījumiem Preiļu novada pašvaldības saistošajos noteikumos Nr. 2022/16 "Par koku ciršanu .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Preiļu novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 2022/40Pieņemts: 27.10.2022.Stājas spēkā: 10.11.2022.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 218, 09.11.2022. OP numurs: 2022/218.8
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
337037
10.11.2022
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"