Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Valsts prezidenta paziņojums Nr. 5

Rīgā 2020. gada 10. februārī

Par nepieciešamu papildinājumu likumprojektam "Grozījumi Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā"

Daru zināmu, ka esmu vērsis Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas kā atbildīgās komisijas, kurai nodots Saeimas Nacionālās drošības komisijas iesniegtais likumprojekts "Grozījumi Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā" (Saeimas likumprojekts Nr. 559/Lp13), uzmanību uz nepieciešamu papildinājumu Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumam.

Uzskatu, ka likumdevējam Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā vajadzētu noteikt prasības pamatpiedāvājumam, kuru saviem abonentiem nodrošina televīzijas programmu izplatīšanas pakalpojumu sniedzējs (tai skaitā elektroniskais plašsaziņas līdzeklis, kurš retranslē televīzijas programmas, izmantojot kabeļtelevīziju).

Likumā būtu nosakāms, ka visiem abonentiem nodrošinātajā pamatpiedāvājumā obligāti ietilpst Elektroniskā plašsaziņas līdzekļu likuma 19. panta sestajā, 61, astotajā, devītajā un divpadsmitajā daļā paredzētās televīzijas programmas. Ja pamatpiedāvājumā iekļautas papildu televīzijas programmas, būtisku daļu (vismaz 80 procentus) no šīm televīzijas programmām vajadzētu veidot tādām programmām, kuru saturs sākotnēji ir veidots kādā no Eiropas Savienības vai Eiropas Ekonomikas zonas valstu oficiālajām valodām.

Stipra informatīvā telpa ir būtisks Latvijas demokrātijas un valsts drošības jautājums. Likumdevējam jāspēj nodrošināt, ka Latvijas iedzīvotājiem ir pieejamas kvalitatīvas un plurālistiskas televīzijas programmas, kas stiprina Latvijas piederību Eiropas kultūrtelpai un sekmē Latvijas iedzīvotāju iekļaušanos kopējā Eiropas informatīvās telpas diskursā.

Piedāvātais Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likuma papildinājums risinātu sen apzinātu problēmu, kuru līdz šim ar citiem mehānismiem nav bijis iespējams efektīvi novērst. Tādēļ likumdevējam pašam būtu jāizlemj šis jautājums ar likumu un jāizšķiras par tādu risinājumu, kas stiprinātu Latvijas demokrātiju un piederību Eiropas kultūrtelpai.

Valsts prezidents Egils Levits

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par nepieciešamu papildinājumu likumprojektam "Grozījumi Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā" Izdevējs: Valsts prezidents Veids: paziņojums Numurs: 5Pieņemts: 10.02.2020.Stājas spēkā: 10.02.2020.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 29, 11.02.2020. OP numurs: 2020/29.9
Saistītie dokumenti
  • Saistītie dokumenti
312475
10.02.2020
940
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"