Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Finansu ministrijas paziņojums

1995.gada 18.septembrī

Par problēmām

pēc kontu iesaldēšanas kredītiestādēs

Sakarā ar juridisko personu - nodokļu maksātāju norēķinu kontu iesaldēšani kredītiestādēs, kuras ar tiesas lēmumu atzītas par maksātnespējīgām vai kuru darbību apturējusi Latvijas Banka, un nodokļu maksājumu kārtošanas problēmām Finansu ministrija paziņo:

1. Likums "Par nodokļiem un nodevām" nosaka, ka nodokļi un nodevas maksājumi latos un santīmos, neparedzot nodokļu maksājumus veikt ieskaita veidā.

2. Atbilstoši likuma "Par nodokļiem un nodevām" un konkrēto nodokļu likumu normām nokavēto nodokļu maksājumu summa (pamatparāds) tiek palielināta atbilstoši Latvijas Bankas noteiktajai refinansēšanas likmei visā kavējuma periodā.

3. Juridiskās personas - nodokļu maksātāji, kurām minētajās kredītiestādēs iesaldēti norēķinu konti un šo kontu iesaldēšana ir galvenais iemesls nespējai kārtot nodokļu maksājumus, var griezties attiecīgajā nodokļu administrācijas institūcijā (Valsts ieņēmumu dienesta rajonu (pilsētu) nodaļu nodokļu inspekcijā, Valsts sociālās apdrošināšanas fonda rajonu (pilsētu) sociālās apdrošināšanas pārvaldē), kurā viņi ir reģistrēti kā nodokļu maksātāji, ar motivētu rakstveida iesniegumu, un nodokļu administrācijai uz šo iesniegumu pamata ir tiesības pagarināt nokavēto nodokļu maksājumu pamatparāda nomaksas termiņu līdz trijiem mēnešiem, neaprēķinot likumā "Par nodokļiem un nodevām" noteikto nokavējuma naudu.

4. Juridiskās personas (tikai uzņēmumi un uzņēmējsabiedrības) - nodokļu maksātāji, kurām minētajās kredītiestādēs iesaldēti norēķinu konti un uzņēmuma rīcībā (citu banku kontos un kasē) nav līdzekļu nodokļu maksājumu kārtošanai, un izveidojies nodokļu parāds uz dienu, kad tika pieņemts tiesas lēmums par kredītiestādes maksātnespēju vai, dienu, kad Latvijas Banka apturēja kredītiestādes darbību, bija mazāks par iesaldēto kontu atlikumu, var griezties finansu ministrijā ar iesniegumu par valsts budžetā ieskaitāmo nokavēto nodokļu maksājumu samaksas termiņu pagarināšanu līdz vienam gadam, neaprēķinot likumā "Par nodokļiem un nodevām" noteikto nokavējuma naudu. Materiāli iesniegšanai ir jāsagatavo atbilstīgi Ministru kabineta 1995.gada 31.marta noteikumiem nr.81 "Noteikumi par kārtību kādā uzņēmumiem pagarināmi nokavēto valsts budžetā pārskaitāmo nodokļu maksājumu samaksas termiņi".

Finansu ministrijas valsts sekretāre V.Andrējeva
Valsts ieņēmumu dienesta priekšnieks I.Griķis

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par problēmām pēc kontu iesaldēšanas kredītiestādēs Izdevējs: Finanšu ministrija Veids: paziņojums Pieņemts: 18.09.1995.Stājas spēkā: 18.09.1995.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 145, 22.09.1995.
Saistītie dokumenti
  • Saistītie dokumenti
27619
18.09.1995
940
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"