Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

ĀRLIETU MINISTRIJAS PAZIŅOJUMS

Krievijas Federācijas aizsardzības ministrs P.Gračovs Helsinkos š.g. 20. oktobrī ir nācis klajā ar paziņojumu, ka Krievijas karaspēks netiks izvests no Latvijas un Igaunijas tik ilgi, kamēr netiks novērsta krievvalodīgo iedzīvotāju diskriminācija.

Nesaistīt karaspēka izvešanu ar citu problēmu risinājumu nav tikai Latvijas principiālā nostāja, bet autoritatīvāko starptautisko organizāciju un forumu dokumentos fiksēta prasība. Vēl vairāk, P.Gračova paziņojums ir krasā pretrunā arī ar līdz šim deklarēto Krievijas oficiālo nostāju. Autoritatīvas starptautiskās komisijas un eksperti nav konstatējuši nelatviešu iedzīvotāju tiesību pārkāpumus.

Ministrija saskata šajā paziņojumā mēģinājumu ar starptautisko attiecību normām neatbilstošiem paņēmieniem nostiprināt Krievijas ietekmi Baltijas reģionā. Vienlaicīgi Krievijas aizsardzības ministra paziņojumā Latvijas Ārlietu ministrija saskata apstiprinājumu faktam, ka neeksistē tehniskas grūtības karaspēka izvešanai un Krievijas karaspēka klātbūtnei Baltijas valstīs ir tikai politiski iemesli.

Ministrija izsaka cerību, ka Krievijas vadībai pietiks politiskās tālredzības un labas gribas, lai nepakļautos dažu, lai ari augstu stāvošu, militārpersonu acīmredzamai vēlmei saasināt konfrontāciju starp mūsu valstīm, tādējādi apdraudot visa Baltijas reģiona drošību.

1993. gada 21.oktobrī

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Ārlietu ministrijas paziņojums Izdevējs: Ārlietu ministrija Veids: informācija Pieņemts: 21.10.1993.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 94, 23.10.1993.
235985
2537
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"