Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

 LATVIJAS REPUBLIKAS MINISTRU PADOMES LĒMUMS Nr. 141

Par Latvijas Republikas Iekšlietu ministrijas akadēmijas izveidošanu

Latvijas Republikas Ministru Padome nolemj:

1. Akceptēt Iekšlietu ministrijas priekšlikumu un izveidot Latvijas Republikas Iekšlietu ministrijas akadēmiju.

2. Noteikt, ka Iekšlietu ministrijas akadēmija gatavo kadrus ar augstāko, vidējo speciālo un aroda juridisko izglītību policijas, iepriekšējās izmeklēšanas un ieslodzījumu vietu iestādēm, organizē šo iestāžu darbinieku kvalifikācijas celšanu, kā arī veic zinātniskās pētniecības darbu iekšlietu iestāžu darbības un mācību procesa nodrošināšanai.

3. Iekšlietu ministrijai pēc saskaņošanas ar Tautas izglītības ministriju apstiprināt Iekšlietu ministrijas akadēmijas Satversmi un mācību plānus.

4. Noteikt, ka iekšlietu ministra pirmais vietnieks Z. Indrikovs vienlaicīgi ir arī Iekšlietu ministrijas akadēmijas priekšnieks.

5. Likvidēt ar 1991. gada 1. jūliju Tautas izglītības ministrijas Rīgas speciālo skolu-internātu ar padziļinātu krievu valodas mācīšanu un pastiprinātu militāro un fizisko sagatavošanu. Tautas izglītības ministrijai iekārtot Rīgas speciālās skolas-internāta 10. un 11. klases audzēkņus citās mācību iestādēs izglītības turpināšanai.

6. Tautas izglītības ministrijai pēc vienošanās ar Iekšlietu ministriju nodot līdz 1991. gada 1. jūlijam Iekšlietu ministrijas bilancē Rīgas speciālās skolas-internāta ēku kompleksu Rīgā, Graudu ielā 59, kā arī šai skolai-internātam piederošo inventāru un citas vērtības.

7. Iekšlietu ministrijas akadēmijas finansēšanu 1991. gadā nodrošināt Iekšlietu ministrijas iestāžu uzturēšanai iedalīto līdzekļu ietvaros, vienlaicīgi samazinot Tautas izglītības ministrijai minētās skolas-internāta uzturēšanai piešķirtos budžeta līdzekļus.

Finansu ministrijai iesniegt Latvijas Republikas Ministru Padomei priekšlikumus par nepieciešamajām izmaiņām 1991. gada valsts budžetā.

8. Atzīt par nelietderīgu PSRS Iekšlietu ministrijas Minskas augstākās skolas Rīgas fakultātes turpmāko funkcionēšanu. Uzdot Latvijas Republikas Iekšlietu ministrijai PSRS Iekšlietu ministrijā risināt jautājumu par klausītāju uzņemšanas pārtraukšanu šajā fakultātē ar 1991./92. mācību gadu un fakultātes slēgšanu 1994. gadā.

9. Ar 1991. gada 1. jūliju atzīt par spēku zaudējušu Latvijas PSR Ministru Padomes 1987. gada 30. marta lēmumu Nr. 93.

Latvijas Republikas Ministru Padomes priekšsēdētāja vietnieks I. BIŠERS

Latvijas Republikas valdības lietu ministrs K. LĪCIS

Rīgā 1991. gada 22. maijā

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par Latvijas Republikas Iekšlietu ministrijas akadēmijas izveidošanu Izdevējs: Ministru Padome Veids: lēmums Numurs: 141Pieņemts: 22.05.1991.Stājas spēkā: 22.05.1991.Zaudē spēku: 10.06.1994.Publicēts: Latvijas Republikas Augstākās Padomes un Valdības Ziņotājs, 37/38, 26.09.1991.; Diena, 101, 30.05.1991.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
69238
22.05.1991
136
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"