Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

 

Ministru kabineta rīkojums Nr.822

Rīgā 2004.gada 26.oktobrī (prot. Nr.62 50.§)

Par bezpeļņas organizācijas valsts zinātniskā uzņēmuma "Valsts Stendes selekcijas stacija" reorganizāciju un valsts sabiedrības ar ierobežotu atbildību "Stendes Graudaugu selekcijas institūts" izveidi

 

1. Saskaņā ar likuma "Par bezpeļņas organizāciju" 14.pantu un Komerclikuma spēkā stāšanās kārtības likuma 12.panta pirmo daļu uzsākt Zemkopības ministrijas pārziņā esošās bezpeļņas organizācijas valsts zinātniskā uzņēmuma "Valsts Stendes selekcijas stacija" (turpmāk - uzņēmums) reorganizāciju un izveidot valsts kapitālsabiedrību - valsts sabiedrību ar ierobežotu atbildību "Stendes Graudaugu selekcijas institūts" (turpmāk - sabiedrība).

2. Sabiedrība ir uzņēmuma tiesību, pienākumu, funkciju, mantas, finanšu līdzekļu, lietvedības un arhīva dokumentu pārņēmēja.

3. Sabiedrības pamatkapitāls ir 85878 lati.

4. Sabiedrības darbības mērķis ir nodrošināt Latvijas starptautisko saistību un Eiropas Savienības prasību izpildi lauksaimniecībā izmantojamo ziemas un vasaras kviešu, miežu un auzu (turpmāk - graudaugi) genofonda aizsardzībā un ilgtspējīgā izmantošanā, kā arī veicināt uz zināšanām un jaunākajām tehnoloģijām pamatotas Latvijas graudkopības nozares konkurētspējīgu attīstību.

5. Sabiedrībai ir šādas galvenās funkcijas:

5.1. kolekcionēt, saglabāt, raksturot, izvērtēt un izmantot graudaugu ģenētiskos resursus Latvijā;

5.2. veikt zinātniskos pētījumus un izstrādāt ieteikumus par ilgtspējīgām, vidi saudzējošām un noteiktam izmantošanas veidam piemērotām laukaugu audzēšanas tehnoloģijām;

5.3. izveidot jaunas, Latvijas agrovidei un ražotāju prasībām piemērotas graudaugu šķirnes, nodrošināt to aizsardzību un uzturošo selekciju;

5.4. nodrošināt zinātnisko pamatojumu un neatkarīgu ekspertīzi graudkopības nozares attīstības stratēģijas izstrādei, kā arī Latvijas interešu un pozīcijas pārstāvēšanai Eiropas Savienībā un starptautiskajās institūcijās.

6. Sabiedrības valsts kapitāla daļu turētāja ir Zemkopības ministrija.

7. Ar reorganizāciju saistītos izdevumus segt no uzņēmuma finanšu līdzekļiem.

Ministru prezidents I.Emsis

Zemkopības ministrs M.Roze

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par bezpeļņas organizācijas valsts zinātniskā uzņēmuma "Valsts Stendes selekcijas stacija" reorganizāciju .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: rīkojums Numurs: 822Pieņemts: 26.10.2004.Stājas spēkā: 26.10.2004.Zaudē spēku: 13.04.2006.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 171, 28.10.2004.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
95616
26.10.2004
85
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"