Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

 

Ministru kabineta rīkojums Nr.532

Rīgā 2004.gada 28.jūlijā (prot. Nr.45, 12.§)

Par valsts aģentūras "Latvijas Zivju resursu aģentūra" izveidi

 

1. Saskaņā ar Publisko aģentūru likuma 8.panta pirmo daļu uzsākt Zemkopības ministrijas Valsts zivsaimniecības pārvaldes pārziņā esošo valsts uzņēmumu "Latvijas Zivsaimniecības pētniecības institūts" un "Dole", valsts uzņēmumu zivju audzētavu "Tome", "Sērene", "Brasla", "Pelči", "Kārļi" un "Ķegums" reorganizāciju un līdz 2004.gada 31.oktobrim izveidot valsts aģentūru "Latvijas Zivju resursu aģentūra" (turpmāk - aģentūra).

2. Aģentūra ir valsts uzņēmumu "Latvijas Zivsaimniecības pētniecības institūts" un "Dole", valsts uzņēmumu zivju audzētavu "Tome", "Sērene", "Brasla", "Pelči", "Kārļi" un "Ķegums" tiesību, pienākumu, mantas, finanšu līdzekļu, lietvedības un arhīva dokumentu pārņēmēja.

3. Aģentūra ir Zemkopības ministrijas pārraudzībā esoša tiešās pārvaldes iestāde, kuras darbības mērķis ir nodrošināt Latvijā ilgtspējīgu darbību zvejas un makšķerēšanas jomā atbilstoši Baltijas jūras, Rīgas jūras līča un iekšējo ūdeņu zivju resursiem un vispārējam vides stāvoklim.

4. Aģentūras galvenās funkcijas ir:

4.1. nodrošināt valsts politikas īstenošanu zivju krājumu atražošanas jomā un realizēt valdības apstiprinātās Zivju resursu atražošanas valsts programmas pasākumus zivju resursu papildināšanai dabiskajās ūdenstilpēs;

4.2. nodrošināt zinātnisko pamatojumu zivju resursu racionālai apsaimniekošanai Latvijas jurisdikcijai pakļautajos ūdeņos;

4.3. līdzdarbojoties Eiropas Savienības institūcijās un zivsaimniecības starptautiskajās organizācijās, nodrošināt zinātnisko pamatojumu jautājumos, kas saistīti ar zivju resursu novērtēšanu, racionālu izmantošanu, akvakultūru un bioloģiskās daudzveidības saglabāšanu, un atbilstoši kompetencei pārstāvēt Latvijas intereses;

4.4. atbilstoši kompetencei sniegt publiskus pakalpojumus, arī izstrādāt ūdenstilpju zivsaimnieciskās ekspluatācijas noteikumus, veikt saimnieciskās darbības rezultātā zivju resursiem nodarītā zaudējuma ekspertīzes, nodrošināt informāciju un apmācību zivju resursu racionālas un ilgtspējīgas apsaimniekošanas jautājumos, kā arī audzēt zivju mazuļus zivju resursu papildināšanai apsaimniekotās ūdenstilpēs.

Ministru prezidents I.Emsis

Zemkopības ministrs M.Roze

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par valsts aģentūras "Latvijas Zivju resursu aģentūra" izveidi Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: rīkojums Numurs: 532Pieņemts: 28.07.2004.Stājas spēkā: 28.07.2004.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 120, 30.07.2004.
91760
28.07.2004
85
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"