Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

 

Satversmes tiesas dienesta informācija Nr.1-4/450

Rīgā 2004.gada 13.jūlijā

Par lietas ierosināšanu

2004.gada 12.jūlijā Satversmes tiesas 4.kolēģija pieņēma lēmumu par lietas ierosināšanu. Ierosināta lieta Nr.2004-15-0106 "Par likuma "Par to bijušās PSRS pilsoņu statusu, kuriem nav Latvijas vai citas valsts pilsonības" 1.panta trešās daļas 5.punkta, 2.panta otrās daļas 2.punkta, 7.panta pirmās daļas 2.punkta atbilstību Latvijas Republikas Satversmes 98.pantam, Eiropas Cilvēktiesību un pamatbrīvību aizsardzības konvencijas Ceturtā protokola 2. un 3.pantam, Starptautiskā pakta par pilsoniskajām un politiskajām tiesībām 12.pantam un 1961.gada 30.augusta Konvencijas par apatrīdu skaita samazināšanu 8.panta 1.punktam".

Pieteikumu iesniedza 20 LR 8.Saeimas deputāti - Valērijs Agešins, Boriss Cilevičs, Andrejs Klementjevs, Jānis Urbanovičs, Vitālijs Orlovs, Ivans Ribakovs, Jānis Jurkāns, Aleksandrs Bartaševičs, Oļegs Deņisovs, Igors Solovjovs, Aleksandrs Golubovs, Sergejs Fjodorovs, Martijans Bekasovs, Aleksejs Vidavskis, Jakovs Pliners, Andrejs Aleksejevs, Juris Sokolovskis, Nikolajs Kabanovs, Andris Tolmačovs un Vladimirs Buzajevs.

Institūcija, kas izdevusi apstrīdēto aktu, - LR Saeima - uzaicināta līdz 2004.gada 1.septembrim iesniegt Satversmes tiesai savu atbildes rakstu ar lietas faktisko apstākļu izklāstu un juridisko pamatojumu.

Kancelejas vadītāja G.Barkāne

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par lietas ierosināšanu Izdevējs: Satversmes tiesa Veids: informācija Numurs: 1-4/450Pieņemts: 13.07.2004.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 111, 15.07.2004.
Saistītie dokumenti
  • Satversmes tiesas nolēmumi
  • Citi saistītie dokumenti
91152
2537
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"