Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Starptautisko līgumu uzskaiti veic Ārlietu ministrija. Starptautisko līgumu pamatteksti netiek apvienoti ar tajos izdarītajiem grozījumiem.

 

Latvijas Republikas Valdības un Argentīnas Republikas Valdības līgums par atteikšanos no vīzu prasības diplomātisko un oficiālo vai dienesta pasu turētājiem


Latvijas Republikas Valdība un Argentīnas Republikas Valdība, turpmāk sauktas par "Pusēm", vēlēdamās turpmāk stiprināt draudzīgās attiecības starp abām valstīm un attīstīt abpusējo sadarbību, ir vienojušās par sekojošo:

 

1. pants

Latvijas Republikas pilsoņi, kuriem ir derīgas diplomātiskās, oficiālās vai dienesta pases, var bez vīzas ieceļot un ne ilgāk par deviņdesmit (90) dienām uzturēties Argentīnas Republikā.
Argentīnas Republikas pilsoņi, kuriem ir derīgas diplomātiskās, oficiālās vai dienesta pases, var bez vīzas ieceļot un ne ilgāk par deviņdesmit (90) dienām uzturēties Latvijas Republikā.

 

2. pants

Latvijas Republikas un Argentīnas Republikas pilsoņi, kuriem ir diplomātiskās, oficiālās vai dienesta pases un kuri ieceļo otras Puses valsts teritorijā, lai veiktu diplomātiskās vai konsulārās funkcijas savas pilsonības valsts diplomātiskajās vai konsulārajās pārstāvniecībās, un Latvijas Republikas un Argentīnas Republikas pilsoņi, kuriem ir šādas pases un kuri iecelti amatā pie starptautiskajām organizācijām otras Puses valsts teritorijā, kā arī viņu ģimenes locekļi, kuriem ir diplomātiskās un oficiālās vai dienesta pases, var bez vīzas ieceļot un līdz deviņdesmit (90) dienām uzturēties uzņēmējvalsts teritorijā.
Pēc Latvijas Republikas Pārstāvniecības Argentīnas Republikā vai Argentīnas Republikas Pārstāvniecības Latvijas Republikā vai tām atbilstošo pārstāvniecību pieprasījuma šis laiks automātiski var tikt pagarināts līdz viņu pienākumu pildīšanas beigām.

 

3. pants

Saskaņā ar šo Līgumu paredzētais atbrīvojums no vīzu prasības neatbrīvo diplomātisko vai konsulāro pārstāvniecību līdzstrādniekus un viņu ģimenes locekļus no pienākuma saņemt atbilstošu akreditāciju uzņēmējvalstī saskaņā ar Vīnes Konvencijas par diplomātiskajiem sakariem 10. pantu un Vīnes Konvencijas par konsulārajiem sakariem 11. pantu vai citām starptautiskajām konvencijām.

 

4. pants

Saskaņā ar šo Līgumu paredzētais atbrīvojums no vīzu prasības neatbrīvo 1. un 2. pantā minētos attiecīgo pasu turētājus no pienākuma ievērot likumus un citus tiesību aktus attiecībā uz ieceļošanu, uzturēšanos un izceļošanu, kas ir spēkā attiecīgās Puses valsts teritorijā.

 

5. pants

Šis Līgums neierobežo Pušu kompetento institūciju tiesības atteikt iebraukšanu vai uzturēšanos savas valsts teritorijā tām personām, kuras tiek uzskatītas par nevēlamām.

 

6. pants

Puses var pilnīgi vai daļēji apturēt šī Līguma piemērošanu, pamatojoties uz drošības apsvērumiem, sabiedrības veselības vai sabiedriskās kārtības nodrošināšanai.
Par šādu pasākumu ieviešanu un atcelšanu, izmantojot diplomātiskos kanālus, nekavējoties tiek paziņots otrai Pusei, un tie stājas spēkā divas (2) dienas pēc šāda paziņojuma.

 

7. pants

Puses ne vēlāk kā trīsdesmit (30) dienas pirms šī Līguma spēkā stāšanās, izmantojot diplomātiskos kanālus, apmainās ar šai Līgumā minēto diplomātisko un dienesta vai oficiālo pasu paraugiem.
Ja kāda no Pusēm ievieš jaunas pases vai izmaiņas pasēs, apmaiņa ar kuru paraugiem jau ir notikusi, tā, izmantojot diplomātiskos kanālus, ne vēlāk kā 30 (trīsdesmit) dienas pirms jauno pasu vai izmaiņu esošajās pasēs ieviešanas paziņo par to otrai Pusei, pievienojot jaunā dokumenta paraugu.

 

8. pants

Šis Līgums stājas spēkā deviņdesmit (90) dienas pēc tā parakstīšanas un ir spēkā nenoteiktu laiku.

 

9. pants

Šo Līgumu var denonsēt katra Puse, iepriekš to paziņojot, izmantojot diplomātiskos kanālus, un tas paliek spēkā deviņdesmit (90) dienas pēc tam, kad ticis veikts šāds paziņojums.

Parakstīts Helsinkos 2003. gada 5. decembrī divos oriģinālos latviešu, spāņu un angļu valodā, pie kam abi ir vienlīdz autentiski. Atšķirīgas interpretācijas gadījumā noteicošais ir teksts angļu valodā.

 

Latvijas Republikas Valdības vārdā

Argentīnas Republikas Valdības vārdā

 
Tiesību akta pase
Statuss:
Spēkā esošs
Spēkā esošs
Valsts:
 Argentīna
Veids:
 starptautisks dokuments
 divpusējs
Stājas spēkā:
 04.03.2004.
Parakstīts:
 05.12.2003.
Parakstīšanas vieta: 
Helsinki
Ratificēja:
 Ministru kabinets
Atruna: Nav
Deklarācija: Nav
Publicēts:
 "Latvijas Vēstnesis", 4, 09.01.2004.
Dokumenta valoda:
Saistītie dokumenti
  • Paziņojums par spēkā stāšanos
  • Citi saistītie dokumenti
22
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"