Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Rīgas domes lēmums Nr.2476

(prot.Nr.97, 71.§) Rīgā 2003.gada 1.jūlijā

Par kārtību, kādā veicami maksājumi par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu

Sakarā ar to, ka maksu par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu, izņemot to pārstrādi, nosaka Rīgas pilsētas sabiedrisko pakalpojumu regulators, pamatojoties uz Latvijas Republikas likuma "Par sabiedrisko pakalpojumu regulatoriem" 2.pantu; pamatojoties uz Latvijas Republikas likuma "Par atkritumu apsaimniekošanu" 9.pantu, Rīgas domes 22.10.2002. saistošo noteikumu Nr.37 "Sadzīves atkritumu apsaimniekošanas noteikumi" 10.4.punktu un ņemot vērā, ka palielinājies iedzīvotāju radīto sadzīves atkritumu daudzums vienā gadā, Rīgas dome nolemj:

1. Noteikt kārtību, kādā tiek aprēķināta ikmēneša maksa par sadzīves atkritumu un lielgabarīta sadzīves atkritumu savākšanu, pārvadāšanu, uzglabāšanu, pārkraušanu un apglabāšanu, saskaņā ar pielikumu "Aprēķina formula ikmēneša maksas par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu noteikšanai vienam iedzīvotājam" un noteikt, ka normatīvais viena iedzīvotāja radītais sadzīves atkritumu daudzums gadā ir 1,6 m3.

2. Uzdot Rīgas priekšpilsētu (rajonu) izpilddirekcijām līdz 30.09.2003. nodrošināt un kontrolēt sadzīves atkritumu apsaimniekošanas līgumu noslēgšanu (sadzīves atkritumu apsaimniekošanas līgumi noslēdzami starp Rīgas priekšpilsētas (rajona) administratīvajā teritorijā esošo dzīvojamā fonda ēku apsaimniekotājiem, iestādēm, organizācijām, uzņēmumiem un atkritumu apsaimniekotāju) saskaņā ar lēmumā noteikto kārtību.

3. Noteikt, ka privāto daudzstāvu un mazģimeņu ēku īpašniekiem vai lietotājiem līdz 30.09.2003. jānoslēdz sadzīves atkritumu apsaimniekošanas līgumi ar atkritumu apsaimniekotāju saskaņā ar lēmumā noteikto kārtību.

4. Noteikt, ka Rīgas priekšpilsētu (rajonu) izpilddirekcijām, kā arī visiem atkritumu apsaimniekotājiem katru ceturksni (līdz ceturkšņa 1.mēneša 15.datumam) jāiesniedz Rīgas domes Vides departamentam pārskats par sadzīves atkritumu daudzumu, kas iepriekšējā ceturksnī savākts no iedzīvotājiem, organizācijām, uzņēmumiem, iestādēm un izvests.

5. Atzīt par spēku zaudējušiem Rīgas domes 07.11.1995. lēmumu Nr.2691 "Par Rīgas pilsētas dzīvojamā fonda cieto sadzīves atkritumu izvešanas maksu", Rīgas domes 29.10.1996. lēmumu Nr.4061 "Par Rīgas pilsētas atkritumsaimniecības darba organizēšanu un maksu 1997.gadā", Rīgas domes 23.12.1997. lēmumu Nr.5437 "Par Rīgas pilsētas atkritumsaimniecības darba organizēšanu un maksu 1998.gadā".

6. Noteikt, ka lēmums jāpublicē laikrakstos "Latvijas Vēstnesis" un "Rīgas Balss".

7. Lēmuma izpildi kontrolēt Rīgas domes Vides komitejai.

Rīgas domes priekšsēdētājs G.Bojārs

 

Pielikums

Aprēķina formula ikmēneša maksas par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu noteikšanai vienam iedzīvotājam

M = (T x N) : G

M - ikmēneša maksa par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu vienam iedzīvotājam (bez pievienotās vērtības nodokļa)

T - viena kubikmetra (1m3) sadzīves atkritumu savākšanas, pārvadāšanas, uzglabāšanas, pārkraušanas un apglabāšanas izmaksas (Rīgas pilsētas sabiedriskā pakalpojuma regulatora apstiprinātais tarifs)

N - normatīvais viena iedzīvotāja radītais sadzīves atkritumu daudzums gadā

G - 12 mēneši

Rīgas domes priekšsēdētājs G.Bojārs

 

 

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par kārtību, kādā veicami maksājumi par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Rīgas dome Veids: lēmums Numurs: 2476Pieņemts: 01.07.2003.Stājas spēkā: 01.07.2003.Zaudē spēku: 20.03.2014.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 105, 16.07.2003.
77227
01.07.2003
136
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"