Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

LATVIJAS REPUBLIKAS MINISTRU PADOMES LĒMUMS Nr. 20

Par Latvijas Mākslinieku savienību

Sakarā ar to, ka Latvijas PSR Mākslinieku savienības vietā ir izveidota patstāvīga sabiedriska organizācija - Latvijas Mākslinieku savienība, kā arī lai veicinātu tās turpmāko darbību, Latvijas Republikas Ministru Padome nolemj:

1.1. Latvijas Mākslinieku savienība savu mērķu un uzdevumu realizēšanai var rīkot izstādes, izsoles un loterijas, kā arī veikt ražošanas un tirdzniecisko darbību;

1.2. šī lēmuma 1.1. apakšpunktā minētā Latvijas Mākslinieku savienības darbība 1990. gadā tiek atbrīvota no visu veidu nodokļu maksājumiem.

2. Atļaut Latvijas Mākslinieku savienības valdei patstāvīgi noteikt savienības ienākumu un izdevumu tāmi, kā arī savienības un tās uzņēmumu darba samaksas un citu fondu veidošanas normatīvus.

3. Attiecināt uz Latvijas Mākslinieku savienību Latvijas PSR Ministru Padomes 1989. gada 21. februāra rīkojuma Nr. 46-r pielikumā rindā «Citi» noteiktos valūtas atskaitījumu normatīvus.

4. Noteikt, ka Latvijas Mākslinieku savienības materiāltehnisko apgādi nodrošina Ekonomikas ministrija un Materiālo resursu ministrija.

5. Ekonomikas ministrijai kopīgi ar Latvijas Mākslinieku savienību tās saimnieciskās darbības veicināšanai noteikt līdz 1990. gada 1. augustam cenu un tarifu veidošanas kārtību Latvijas Mākslinieku savienības uzņēmumos ražotajai republikas nomenklatūras produkcijai, izdotajai iespieddarbu produkcijai, sniegtajiem pakalpojumiem un organizētajiem pasākumiem.

6. Noteikt, ka Latvijas Mākslinieku savienībai ar 1990. gada 1. jūliju pārskaitāmi:

6.1. summas, ko veido uzrēķins 3 procentu apmērā autoratlīdzībai vai darba algai, kuru izmaksā māksliniekiem (gleznotājiem, tēlniekiem, grafiķiem, vides māksliniekiem, scenogrāfiem, dizaineriem, lietišķās mākslas māksliniekiem, modelētajiem u. c.) par viņu oriģināldarbiem, kā arī autoratlīdzībai par šo darbu tiražēšanu;

6.2. atskaitījumi 3 procentu apmērā no ienākumiem, kas gūti, realizējot mākslas darbus komisijas tirdzniecībā un izsolēs;

6.3. summas, ko veido uzrēķins 3 procentu apmērā autoratlīdzībai par mākslas darbu (reprodukciju, grafikas, plakātu u. c.) izdošanu.

Šos atskaitījumus izdara visas organizācijas, iestādes un uzņēmumi (neatkarīgi no to resorpakļautības un statusa), kas izmaksā autoratlīdzību vai maksā darba algu specialitātē strādājošiem māksliniekiem, realizē mākslas darbus komisijas tirdzniecībā un izsolēs vai veic izdevējdarbību.

Latvijas Mākslinieku savienībai iemaksājamās summas (atskaitījumus) iekasē Vissavienības autortiesību aģentūras Latvijas republikāniskā nodaļa pēc līguma ar Latvijas Mākslinieku savienību.

7. Vissavienības autortiesību aģentūras Latvijas republikāniskajai nodaļai kopīgi ar Latvijas Mākslinieku savienību un Finansu ministriju līdz 1990. gada 1. jūlijam noteikt kārtību, kādā izdarāmi šī lēmuma 6. punktā minētie atskaitījumi Latvijas Mākslinieku savienībai.

8. Republikānisko pilsētu un rajonu Tautas deputātu padomju izpildkomitejām pēc Latvijas Mākslinieku savienības priekšlikuma piešķirt savienībai telpas mākslas galeriju, salonveikalu, darbnīcu un uzņēmumu veidošanai.

Latvijas Republikas Ministru Padomes priekšsēdētājs I. GODMANIS

Latvijas Republikas valdības lietu ministrs K. LĪCIS

Rīgā 1990. gada 12. jūnijā

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par Latvijas Mākslinieku savienību Izdevējs: Ministru Padome Veids: lēmums Numurs: 20Pieņemts: 12.06.1990.Stājas spēkā: 12.06.1990.Zaudē spēku: 20.02.1994.Publicēts: Latvijas Republikas Augstākās Padomes un Valdības Ziņotājs, 32, 09.08.1990.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
76048
12.06.1990
136
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"