Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

LATVIJAS REPUBLIKAS MINISTRU PADOMES LĒMUMS Nr. 17

Par budžetā izdarāmo maksājumu normatīviem atsevišķu kategoriju saimnieciskajiem formējumiem un to nomaksas kārtību

Sakarā ar Latvijas PSR Augstākās Padomes 1990. gada 2. marta lēmumu «Par atsevišķu PSRS Ministru Padomes lēmumu izpildes apturēšanu Latvijas PSR teritorijā» Latvijas Republikas Ministru Padome nolemj:

1. Saimnieciskie formējumi, kas ir komjaunatnes organizāciju pārziņā, kā arī kopējie uzņēmumi un organizācijas, kuri izveidoti ar komjaunatnes organizāciju līdzdalību, maksā ienākuma nodokli no peļņas vai ienākuma.

Noteikt ienākuma nodokļa likmi 35 procentu apmērā no peļņas vai 15 procentu apmērā no ienākuma.

No aplikšanas ar ienākuma nodokli atbrīvota minēto saimniecisko formējumu peļņas vai ienākuma daļa (faktisko summu apmērā, bet ne vairāk kā 10 procentu no uzņēmuma vai organizācijas peļņas vai ne vairāk kā 5 procenti no ienākuma), kas pārskaitīta komjaunatnes organizācijām jaunatnes sabiedriski politisko, sociālo un kultūras jautājumu risināšanai.

2. Noteikt, ka asociācijas un citas brīvprātīgās apvienības (akciju sabiedrības, komercbankas un kooperatīvās bankas un citas formas), kuras darbojas Latvijas Republikas teritorijā un izveidotas, neiesaistot ārvalstu kapitālu, un kurām nav noteikti maksājumi, izdara atskaitījumus 1990. gadā republikāniskajā budžetā 35 procentu apmērā no peļņas vai 15 procentu apmērā no ienākuma.

Minētā kārtība netiek piemērota lauksaimniecības produkcijas ražošanas un pārstrādes uzņēmumiem un organizācijām, kuriem, mainoties to īpašuma attiecībām, saglabājas jau esošie plānotie maksājumi budžetā,

3. Noteikt, ka ar ienākuma nodokli neapliek (vai atskaitījumus budžetā neizdara) to peļņas vai ienākuma daļu, ko iemaksā Latvijas Bērnu fondā, Latvijas Miera fondā, Latvijas Kultūras fondā, Latvijas Žēlsirdības fondā, Latvijas Sarkanā Krusta biedrībā, Gaujas nacionālā parka fondā, kā arī brīvprātīgiem labdarības mērķiem - izglītībai, veselības aizsardzībai, kultūrai, sportam, sociālajai nodrošināšanai un apkārtējās vides aizsardzībai.

4. Uzņēmumi un organizācijas, kas ir komjaunatnes organizāciju pārziņā vai izveidoti ar to līdzdalību, asociācijas un citas brīvprātīgas apvienības iesniedz finansu iestādēm grāmatvedības pārskatus un bilances, kā arī aprēķinus maksājumiem budžetā. Grāmatvedības pārskatu un aprēķinu formu, to iesniegšanas kārtību, kā arī ienākuma nodokļa atskaitījumu budžetā un ekonomisko sankciju nomaksāšanas kārtību nosaka Finansu ministrija.

Noteikt, ka peļņas (ienākuma) slēpšanas (samazināšanas) gadījumā no maksātāja piedzen visu noslēptās (samazinātās) peļņas (ienākuma) summu divkāršā apmērā un pārskaita to budžetā.

5. Maksājumu budžetā piedziņu, sūdzību izskatīšanu par finansu iestāžu nepareizu rīcību, ko tās pieļāvušas, piedzenot maksājumus, izdara saskaņā ar spēkā esošajā likumdošanā noteikto kārtību.

6. Šai lēmumā noteiktā kārtība stājas spēkā ar 1990. gada 1. jūliju.

Latvijas Republikas Ministru Padomes priekšsēdētājs I. GODMANIS

Latvijas Republikas valdības lietu ministrs K. LĪCIS

Rīgā 1990. gada 8. jūnijā

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par budžetā izdarāmo maksājumu normatīviem atsevišķu kategoriju saimnieciskajiem formējumiem .. Izdevējs: Ministru Padome Veids: lēmums Numurs: 17Pieņemts: 08.06.1990.Stājas spēkā: 01.07.1990.Zaudē spēku: 20.02.1994.Publicēts: Latvijas Republikas Augstākās Padomes un Valdības Ziņotājs, 32, 09.08.1990.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
76045
01.07.1990
136
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"