Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

LATVIJAS REPUBLIKAS MINISTRU PADOMES LĒMUMS Nr. 115

Par jaunu saimniecību izveidošanu Madonas, Saldus, Talsu un Valkas rajonos un saimniecību pārdēvēšanu Krāslavas, Saldus un Valkas rajonos

(Bez pielikumiem)

Latvijas Republikas Ministru Padome nolemj:

1. Pieņemt Madonas rajona Tautas deputātu padomes izpildkomitejas, agrorūpnieciskās apvienības «Madona» un Lauksaimniecības ministrijas akceptētos Madonas rajona padomju saimniecību «Kalsnava» un «Barkava» darba kolektīvu priekšlikumus ar 1990. gada 1. jūliju pārveidot padomju saimniecību «Kalsnava» par kopsaimniecību «Kalsnava» un izveidot uz padomju saimniecības «Barkava» bāzes divas kopsaimniecības - «Barkava» un «Stalidzāni» - 1. pielikumā norādītajās robežās.

Atļaut padomju saimniecībām «Kalsnava» un «Barkava» izņēmuma kārtā bez atlīdzības nodot jaunizveidotajām kopsaimniecībām «Kalsnava», «Barkava» un «Stalidzāni» pamatfondus un apgrozāmos līdzekļus saskaņā ar Madonas rajona Tautas deputātu padomes izpildkomitejas apstiprinātajiem aktiem.

2. Pieņemt Saldus rajona Tautas deputātu padomes izpildkomitejas, agrorūpnieciskās apvienības «Saldus» un Lauksaimniecības ministrijas akceptēto Saldus rajona kolhoza «Vārpa» pilnvaroto sapulces priekšlikumu sadalīt ar 1990. gada 1. jūliju kolhozu «Vārpa» divās atsevišķās kopsaimniecībās - «Priedula» un «Vadakste» - 2. pielikumā norādītajās robežās.

Noteikt, ka kredītu summas jaunizveidotajām kopsaimniecībām «Priedula» un «Vadakste» sadala PSRS Agrorūpniecības bankas Latvijas republikāniskās bankas Saldus nodaļa kopīgi ar šo kopsaimniecību vadību un Saldus rajona Tautas deputātu padomes izpildkomiteju, ievērojot Latvijas PSR Ministru Padomes 1988. gada 15. februāra lēmuma Nr. 50 3. pielikumā paredzētos termiņus.

3. Pieņemt Talsu rajona Tautas deputātu padomes izpildkomitejas, agrorūpnieciskās apvienības «Talsi» un Lauksaimniecības ministrijas akceptēto Talsu rajona kolhoza «Dundaga» pilnvaroto sapulces priekšlikumu sadalīt ar 1990. gada 1. aprīli kolhozu «Dundaga» četrās atsevišķās kopsaimniecībās - «Dundaga», «Neveja», «Vīdale» un «Kaļķi» - un trīs apkalpojošās sabiedrībās - «Kurši», «Grauds» un «Spēks» - 3. pielikumā norādītajās robežās.

Noteikt, ka kredītu summas jaunizveidotajām kopsaimniecībām «Dundaga», «Neveja», «Vīdale» un «Kaļķi» un apkalpojošām sabiedrībām «Kurši», «Grauds» un «Spēks» sadala PSRS Agrorūpniecības bankas Latvijas republikāniskās bankas Talsu nodaļa kopīgi ar šo kopsaimniecību un sabiedrību vadību un Talsu rajona Tautas deputātu padomes izpildkomiteju, ievērojot Latvijas PSR Ministru Padomes 1988. gada 15. februāra lēmuma Nr. 50 3. pielikumā paredzētos termiņus.

4. Pieņemt Valkas rajona Tautas deputātu padomes izpildkomitejas, agrorūpnieciskās apvienības «Valka» un Lauksaimniecības ministrijas akceptēto Valkas rajona Smiltenes sovhoztehnikuma darba kolektīva padomes priekšlikumu izveidot ar 1990. gada 1. jūliju uz Smiltenes sovhoztehnikuma bāzes divus patstāvīgus lauksaimniecības uzņēmumus - Smiltenes lauksaimniecības tehnikumu un kolhozu «Smiltene». Valkas rajona Tautas deputātu padomes izpildkomitejai kopīgi ar Smiltenes lauksaimniecības tehnikumu un kolhozu «Smiltene» noteiktajā kārtībā precizēt šo saimniecību zemju robežas un platības.

Atļaut Valkas rajona Smiltenes sovhoztehnikumam izņēmuma kārtā bez atlīdzības nodot jaunizveidotajam kolhozam «Smiltene» pamatfondus un apgrozāmos līdzekļus saskaņā ar Valkas rajona Tautas deputātu padomes izpildkomitejas apstiprinātajiem aktiem.

5. Ņemot vērā Krāslavas rajona padomju saimniecības «Iskra» darba kolektīva un kolhoza «Molodaja gvardija» pilnvaroto sapulces lēmumus, kā arī Krāslavas rajona Tautas deputātu padomes izpildkomitejas un Lauksaimniecības ministrijas priekšlikumu, piekrist Krāslavas rajona Iskras pagasta padomju saimniecības «Iskra» pārdēvēšanai par padomju saimniecību «Krūmāji» un Sķeltovas pagasta kolhoza «Molodaja gvardija» pārdēvēšanai par kolhozu «Alksniena».

6. Ņemot vērā Saldus rajona kolhoza «Pirmais Maijs» pilnvaroto sapulces lēmumu, kā arī Saldus rajona Tautas deputātu padomes izpildkomitejas un Lauksaimniecības ministrijas priekšlikumu, piekrist Saldus rajona Rubas pagasta kolhoza «Pirmais Maijs» pārdēvēšanai par kopsaimniecību «Ruba».

7. Ņemot vērā Valkas rajona kolhoza «Ļeņina dzirkstele» pilnvaroto sapulces lēmumu, kā arī Valkas rajona Tautas deputātu padomes izpildkomitejas un Lauksaimniecības ministrijas priekšlikumu, piekrist Valkas rajona Jērcēnu pagasta kolhoza «Ļeņina dzirkstele» pārdēvēšanai pa kolhozu «Jērcēni».

8. Latvijas Republikas Lauksaimniecības ministrijai 1990. gadā no centralizētajiem fondiem vai citiem līdzekļiem ieskaitīt republikāniskajā budžetā 89,0 tūkstošus rubļu.

Madonas un Valkas rajona Tautas deputātu padomes izpildkomitejai kopīgi ar rajonu agrorūpnieciskajām apvienībām un Lauksaimniecības ministriju izlemt jautājumu par to, lai rajonu budžetos kompensētu plānoto ieņēmumu samazināšanos, nemainot attiecības ar republikānisko budžetu.

9. Apstiprināt pievienotos Grozījumus un papildinājumus dažos republikas Valdības lēmumos.

Latvijas Republikas Ministru Padomes priekšsēdētājs I. GODMANIS

Latvijas Republikas valdības lietu ministrs K. LĪCIS

Rīgā 1990. gada 24. augustā

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par jaunu saimniecību izveidošanu Madonas, Saldus, Talsu un Valkas rajonos un saimniecību pārdēvēšanu .. Izdevējs: Ministru Padome Veids: lēmums Numurs: 115Pieņemts: 24.08.1990.Stājas spēkā: 24.08.1990.Zaudē spēku: 20.02.1994.Publicēts: Latvijas Republikas Augstākās Padomes un Valdības Ziņotājs, 44, 01.11.1990.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
72717
24.08.1990
136
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"