Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

 LATVIJAS REPUBLIKAS MINISTRU PADOMES LĒMUMS Nr. 198

Par eksperimentu tirdzniecības, sabiedriskās ēdināšanas un sadzīves pakalpojumu mazo objektu privatizācijā

Latvijas Republikas Ministru Padome nolemj:

1. Pieņemt zināšanai, ka, pamatojoties uz Latvijas Republikas Augstākās Padomes 1990. gada 3. decembra lēmumu «Par valsts īpašuma aizsardzību Latvijas Republikā» un 1991. gada 20. marta lēmumu «Par valsts īpašumu un tā konversijas pamatprincipiem», ir izstrādāts un iesniegts izskatīšanai Latvijas Republikas Augstākajā Padomē likumprojekts «Par pašvaldību īpašumā esošo tirdzniecības, sabiedriskās ēdināšanas un sadzīves pakalpojumu mazo objektu privatizāciju».

2. Lai minētajā likumprojektā iekļautās normas aprobētu praksē, atļaut eksperimenta kārtā Rīgas, Jūrmalas, Jelgavas, Ogres un Liepājas pašvaldību institūcijām privatizēt līdz trim tirdzniecības, sabiedriskās ēdināšanas un sadzīves pakalpojumu mazajiem objektiem.

3. Šī lēmuma otrajā punktā minētajām pašvaldības institūcijām kopīgi ar Tirdzniecības ministriju un Valsts īpašuma konversijas departamentu saskaņā ar likumprojektu «Par pašvaldību īpašumā esošo tirdzniecības, sabiedriskās ēdināšanas un sadzīves pakalpojumu mazo objektu privatizāciju», valsts un pašvaldību īpašuma privatizācijas komisiju nolikuma projektu un privatizējamo valsts uzņēmumu novērtēšanas metodikas projektu veikt nepieciešamos sagatavošanas darbus un privatizēt tirdzniecības, sabiedriskās ēdināšanas un sadzīves pakalpojumu mazos objektus.

4. Šī lēmuma otrajā punktā minētajām pašvaldības institūcijām sastādīt eksperimenta kārtā privatizējamo objektu sarakstu un iesniegt to Valsts īpašuma konversijas departamentam un Tirdzniecības ministrijai, kā arī sagatavot attiecīgas publikācijas republikas un vietējā presē.

5. Noteikt, ka līdz nolikuma par Latvijas privatizācijas fonda izveidošanu un tā izlietošanu apstiprināšanai līdzekļi, kas iegūti no eksperimenta kārtā privatizētajiem tirdzniecības, sabiedriskās ēdināšanas un sadzīves pakalpojumu objektiem, 50 procentu apmērā ieskaitāmi Latvijas Republikas Ministru Padomes ārpusbudžeta fondā (privatizācijas fondā) un 50 procentu apmērā - attiecīgās pašvaldības budžeta iedaļā «Ienākumi no valsts (pašvaldību) īpašuma pārdošanas».

6. Valsts īpašuma konversijas departamentam apkopot eksperimenta rezultātus un 1992. gada pirmajā ceturksnī sniegt attiecīgu ziņojumu Latvijas Republikas Ministru Padomei.

Latvijas Republikas Ministru Padomes priekšsēdētājs I. GODMANIS

Latvijas Republikas valdības lietu ministrs K. LĪCIS

Rīgā 1991. gada 31. jūlijā

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par eksperimentu tirdzniecības, sabiedriskās ēdināšanas un sadzīves pakalpojumu mazo objektu privatizācijā Izdevējs: Ministru Padome Veids: lēmums Numurs: 198Pieņemts: 31.07.1991.Stājas spēkā: 31.07.1991.Zaudē spēku: 10.06.1994.Publicēts: Latvijas Republikas Augstākās Padomes un Valdības Ziņotājs, 40, 10.10.1991.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Citi saistītie dokumenti
69272
31.07.1991
136
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"