Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

 LATVIJAS REPUBLIKAS MINISTRU PADOMES LĒMUMS Nr. 146

Par atbalstu Latvijas Olimpiskās komitejas darbībai

Lai atbilstoši Latvijas Republikas Valdības tautsaimniecības attīstības programmai veicinātu olimpiskās kustības attīstību, kā arī radītu nepieciešamos apstākļus republikas sportistiem sagatavoties un startēt Olimpiskajās spēlēs un citās Starptautiskās Olimpiskās komitejas rīkotajās sacensībās, Latvijas Republikas Ministru Padome nolemj:

1. Atbalstīt Latvijas Olimpiskās komitejas neatkarīga budžeta veidošanu no pilsoņu, uzņēmumu un organizāciju labprātīgiem ziedojumiem un iemaksām rubļos un valūtā, kā arī no sponsoru - republikas uzņēmumu un organizāciju - līdzekļiem.

2. Noteikt, ka vienīgi ar Latvijas Olimpiskās komitejas izpildkomitejas atļauju drīkst izmantot Latvijas Olimpiskās komitejas simboliku un reklāmas materiālus.

3. Atļaut republikas uzņēmumiem, uzņēmējsabiedrībām, kooperatīviem un individuālajiem ražotājiem izgatavot un realizēt ar uzcenojumu līdz 20 procentiem rūpniecības preces un bezalkoholiskos dzērienus ar Latvijas Olimpiskās komitejas simboliku. Uzcenojumu summu nosaka Latvijas Olimpiskās komitejas izpildkomitejas un ražotāju un realizētāju savstarpējie līgumi.

Noteikt, ka uzcenojuma piemērošana precēm, kurām ir valsts noteiktās fiksētās cenas vai valsts regulējamās (ar robežlīmeni) cenas, jāsaskaņo ar Ekonomikas ministrijas Cenu departamentu, ja uzcenojums pārsniedz 10 procentus.

4. Noteikt, ka preču izgatavotāji un realizētāji no saņemtās uzcenojumu summas katru ceturksni 80 procentus ieskaita Latvijas Olimpiskās komitejas fondā atbilstoši produkcijas ar Latvijas Olimpiskās komitejas simboliku faktiskajai realizācijai.

5. Noteikt, ka gadījumos, kad produkcija ar olimpisko simboliku tiek ražota un realizēta bez noteiktā kārtībā izsniegtām atļaujām, bezstrīdus kārtībā par labu Latvijas Olimpiskajai komitejai tiek piedzīta šī lēmuma 3. punktā noteikto maksimālo uzcenojumu summa trīskāršā apmērā.

Latvijas Republikas Ministru Padomes priekšsēdētājs I. GODMANIS

Latvijas Republikas valdības lietu ministrs K. LĪCIS

Rīgā 1991. gada 28. maijā

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par atbalstu Latvijas Olimpiskās komitejas darbībai Izdevējs: Ministru Padome Veids: lēmums Numurs: 146Pieņemts: 28.05.1991.Stājas spēkā: 28.05.1991.Zaudē spēku: 10.06.1994.Publicēts: Latvijas Republikas Augstākās Padomes un Valdības Ziņotājs, 37/38, 26.09.1991.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
69240
28.05.1991
136
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"