Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

 LATVIJAS REPUBLIKAS MINISTRU PADOMES LĒMUMS Nr. 100

Par iedzīvotāju nodarbinātības valsts dienesta izveidošanu

Sakarā ar republikas tautas saimniecības pāreju uz tirgus attiecībām un nepieciešamību realizēt vienotu valsts iedzīvotāju nodarbinātības un bezdarbnieku sociālās aizsardzības politiku Latvijas Republikas Ministru Padome nolemj:

1. Izveidot Ekonomikas ministrijas sastāvā Iedzīvotāju nodarbinātības departamentu.

2. Iecelt Sergeju Blaževiču par Ekonomikas ministrijas Iedzīvotāju nodarbinātības departamenta (tālāk tekstā - «Iedzīvotāju nodarbinātības departaments») direktoru.

3. Noteikt, ka Iedzīvotāju nodarbinātības departamenta galvenais uzdevums ir atbilstoši darba tirgus pieprasījumam un piedāvājumam realizēt Latvijas Republikā vienotu valsts nodarbinātības politiku, nodrošināt bezdarbnieku profesionālo apmācību, pārkvalificēšanu, iekārtošanu darbā un sociālo aizsardzību likumdošanā paredzētajā kārtībā.

4. Noteikt republikānisko pilsētu un rajonu Iedzīvotāju nodarbinātības centru un nodaļu darbiniekiem amatalgas saskaņā ar Latvijas PSR Ministru Padomes 1989. gada 13. oktobra lēmuma Nr. 215 7., 8. un 9. tabulu.

5. Uzdot Ekonomikas ministrijai likumdošanā noteiktajā kārtībā likvidēt Republikānisko iedzīvotāju darbā iekārtošanas, pārkvalificēšanas un profesionālās orientācijas centru.

6. Noteikt, ka Iedzīvotāju nodarbinātības departaments ir Republikāniskā iedzīvotāju darbā iekārtošanas, pārkvalificēšanas un profesionālās orientācijas centra tiesību pārņēmējs.

7. Uzdot Ekonomikas ministrijai līdz 1991. gada 1. maijam sagatavot un iesniegt Latvijas Republikas Valdībai izskatīšanai ar Finansu ministriju saskaņotus priekšlikumus par Ekonomikas ministrijas darbinieku maksimālā skaita un darba samaksas fonda izmaiņām sakarā ar Iedzīvotāju nodarbinātības departamenta izveidošanu.

Latvijas Republikas Ministru Padomes priekšsēdētājs I. GODMANIS

Latvijas Republikas valdības lietu ministrs K. LĪCIS

Rīgā 1991. gada 17. aprīlī

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par iedzīvotāju nodarbinātības valsts dienesta izveidošanu Izdevējs: Ministru Padome Veids: lēmums Numurs: 100Pieņemts: 17.04.1991.Stājas spēkā: 17.04.1991.Zaudē spēku: 21.04.1992.Publicēts: Latvijas Republikas Augstākās Padomes un Valdības Ziņotājs, 27/28, 18.07.1991.; Diena, 79, 25.04.1991.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
67930
17.04.1991
136
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"