Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

LATVIJAS REPUBLIKAS MINISTRU PADOMES LĒMUMS Nr. 61

 Par kārtību, kādā realizē būvmateriālu tirgus fondu zemnieku saimniecībām 1991. gadā

Lai nodrošinātu zemnieku saimniecību celtniecībai paredzēto būvmateriālu tirgus fonda realizāciju un piegādi zemniekiem, Latvijas Republikas Ministru Padome nolemj:

1. Tirdzniecības ministrijai 1991. gadā 80% no republikas tirgus fonda būvmateriāliem iedalīt lauku rajoniem zemnieku saimniecību un individuālajai būvniecībai un remontam:

1.1. no lauku rajoniem iedalītā tirgus fonda 70% būvmateriālu iedalīt zemnieku saimniecību celtniecībai, 35% no tā realizējot ar Lauksaimniecības ministrijas apgādes dienestu starpniecību, 35% - Latvijas Patērētāju biedrību savienības tirdzniecības sistēmā;

1.2. no lauku rajoniem iedalītā tirgus fonda 30% realizēt lauku individuālajiem būvētājiem ar Latvijas Patērētāju biedrību savienības tirdzniecības sistēmas starpniecību.

2. Lauksaimniecības ministrijai kopīgi ar Latvijas Patērētāju biedrību savienību un Latvijas Zemnieku federāciju nodrošināt zemnieku saimniecībām paredzēto būvmateriālu fondu sadali rajoniem un darīt to zināmu rajonu izpildkomitejām.

Lauksaimniecības ministrijai un Latvijas Patērētāju biedrību savienībai nodrošināt būvmateriālu (ķieģeļu, gāzbetona, cementa, šīfera, stikla, minerālvates) piegādi zemnieku sētām atbilstoši zemnieku pasūtījumam.

Noteikt, ka tirgus fonda cementu zemniekiem realizē tikai tarotu maisos un tirdzniecības uzcenojums par būvmateriālu realizāciju zemnieku saimniecībām (ieskaitot transporta pakalpojumus) nedrīkst pārsniegt 15% no būvmateriālu vērtības.

3. Rajonu izpildkomitejām veikt iedalīto būvmateriālu sadali zemnieku saimniecībām un kontrolēt būvmateriālu realizāciju un piegādi sava rajona teritorijā.

Latvijas Republikas Ministru Padomes priekšsēdētājs I. GODMANIS

Latvijas Republikas valdības lietu ministrs K. LĪCIS

Rīgā  1991. gada 27. februārī

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par kārtību, kādā realizē būvmateriālu tirgus fondu zemnieku saimniecībām 1991. gadā Izdevējs: Ministru Padome Veids: lēmums Numurs: 61Pieņemts: 27.02.1991.Stājas spēkā: 27.02.1991.Zaudē spēku: 10.06.1994.Publicēts: Latvijas Republikas Augstākās Padomes un Valdības Ziņotājs, 19/20, 23.05.1991.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
65768
27.02.1991
136
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"