Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Skatīt Ministru kabineta 1999. gada 2. marta noteikumus Nr. 80 "Kārtība, kādā aizpildāma valsts amatpersonas deklarācija, kuru iesniedz, stājoties amatā".

Ministru kabineta noteikumi Nr. 275

Rīgā 1996.gada 30.jūlijā (prot.nr.39 31.§)

Valsts amatpersonu deklarāciju iesniegšanas kārtība

Izdoti saskaņā ar Korupcijas novēršanas likuma 22.pantu
un Pārejas noteikumu 1.punktu

 

1. Šie noteikumi nosaka Korupcijas novēršanas likumā (Latvijas Vēstnesis, 1995, 156. nr.; 1996, 3., 94. nr.) minēto valsts amatpersonu deklarāciju (turpmāk tekstā - "deklarācija") iesniegšanas kārtību.

2. Valsts amatpersonām jāaizpilda deklarācija (1. un 2.pielikums) un jāiesniedz tā Valsts ieņēmumu dienestam.

3. Saskaņā ar Korupcijas novēršanas likuma Pārejas noteikumu 4.punktu visam likuma 5.panta pirmās daļas 1.-3.punktā minētajām valsts amatpersonām, kuras ir ievēlētas vai ieceltas amatā līdz 1996.gada 1.jūnijam, līdz 1996.gada 1.augustam deklarācija jāiesniedz Valsts ieņēmumu dienesta Valsts amatpersonu ienākumu likumības kontroles daļā Rīgā, Smilšu ielai.

4. Saskaņā ar Korupcijas novēršanas likuma Pārejas noteikumu 5.punktu visām likuma 5.panta pirmās daļas 4.-14.punktā minētajām valsts amatpersonām, kuras ir ievēlētas, ieceltas vai apstiprinātas amatā vai arī būs stājušās darba attiecībās līdz 1996.gada 31 .decembrim, līdz 1997.gada l .aprīlim ikgadējā deklarācija par 1996.gadu jāiesniedz Valsts ieņēmumu dienesta nodaļā pēc savas dzīvesvietas.

5. Korupcijas novēršanas likuma 5.panta pirmajā daļā minētajām valsts amatpersonām līdz kalendārajam pārskata gadam sekojošā gada l .aprīlim ikgadējā deklarācija jāiesniedz:

5.1. Korupcijas novēršanas likuma 5.panta pirmās daļas 1.-3.punktā minētajām valsts amatpersonām - Valsts ieņēmumu dienesta Valsts amatpersonu ienākumu likumības kontroles daļā Rīgā, Smilšu ielā l;

5.2. Korupcijas novēršanas likuma 5.panta pirmās daļas 4.-14.punktā minētajām valsts amatpersonām - Valsts ieņēmumu dienesta nodaļā pēc savas dzīvesvietas.

6. Valsts amatpersonai, stājoties amatā, mēneša laikā no dienas, kad ir pieņemts lēmums par attiecīgās personas iecelšanu amatā vai likumā noteiktajā kārtībā ir publicēta oficiāla informācija par tās ievēlēšanu amatā, deklarācija jāiesniedz:

6.1. Korupcijas novēršanas likuma 5.panta pirmās daļas 1.-3.punktā minētajām valsts amatpersonām - Valsts ieņēmumu dienesta Valsts amatpersonu ienākumu likumības kontroles daļā Rīgā, Smilšu ielā 1;

6.2. Korupcijas novēršanas likuma 5.panta pirmās daļas 4.-14.punktā minētajām valsts amatpersonām - Valsts ieņēmumu dienesta nodaļā pēc savas dzīvesvietas.

7. Korupcijas novēršanas likuma 5.panta pirmās daļas 1.-3.punktā minētajām valsts amatpersonām pēc amata pienākumu pildīšanas izbeigšanas, ja tās attiecīgo amatu ir pildījušas ilgāk par trim mēnešiem, deklarācija Valsts ieņēmumu dienesta Valsts amatpersonu ienākumu likumības kontroles daļā Rīgā, Smilšu ielā l Jāiesniedz ne vēlāk kā amata pienākumu pildīšanas pēdējā dienā. Deklarācija jāiesniedz arī par tiem 24 mēnešiem, kas seko pēc amata pienākumu pildīšanas izbeigšanas:

7.1. par pirmajiem 12 mēnešiem - ne vēlāk kā 15.mēnesī pēc amata pienākumu pildīšanas izbeigšanas;

7.2. par otrajiem 12 mēnešiem - ne vēlāk kā 27.mēnesī pēc amata pienākumu pildīšanas izbeigšanas.

8. Pašvaldību domju (padomju) priekšsēdētājiem un pašvaldību izpilddirektoriem, ja minētās amatpersonas attiecīgo amatu ir pildījušas ilgāk par trim mēnešiem, deklarācija, kura iesniedzama pēc amata pienākumu pildīšanas izbeigšanas, jāiesniedz Valsts ieņēmumu dienesta nodaļā pēc savas dzīvesvietas ne vēlāk kā amata pienākumu pildīšanas pēdējā dienā. Deklarācija jāiesniedz arī par tiem 12 mēnešiem, kas seko pēc amata pienākumu pildīšanas izbeigšanas, - ne vēlāk kā 15.mēnesī pēc amata pienākumu pildīšanas izbeigšanas.

9. Korupcijas novēršanas likuma 5.panta pirmās daļas 4.-14.punktā minētajām valsts amatpersonām, izņemot pašvaldību domju (padomju) priekšsēdētājus un pašvaldību izpilddirektorus, ja tās attiecīgo amatu ir pildījušas ilgāk par trim mēnešiem, deklarācija, kura iesniedzama pēc amata pienākumu pildīšanas izbeigšanas, jāiesniedz Valsts ieņēmumu dienesta nodaļā pēc savas dzīvesvietas ne vēlāk kā amata pienākumu pildīšanas pēdējā dienā.

10. Ja tas nepieciešams izziņas vai kriminālvajāšanas nodrošināšanai un to Valsts ieņēmumu dienestam ir pieprasījis iekšlietu ministrs, ģenerālprokurors vai viņu pilnvarotas amatpersonas, visām valsts amatpersonām desmit dienu laikā pēc attiecīga Valsts ieņēmumu dienesta pieprasījuma saņemšanas papildus jāiesniedz šo noteikumu l .pielikumā norādītā deklarācija.

11. Ja valsts amatpersona, stājoties amatā, deklarāciju ir iesniegusi, tad, ja attiecīgā valsts amatpersona tiek pārcelta vai ievēlēta citā valsts amatā, tā deklarāciju atkārtoti neiesniedz.

12. Saskaņā ar Korupcijas novēršanas likuma 22.panta otro daļu valsts un pašvaldību iestāžu vadītājiem to valsts amatpersonu saraksti (3.pielikums), kurām saskaņā ar likuma 5.pantu ir jāaizpilda deklarācijas, līdz 1996.gada 1.novembrim jāiesniedz:

12.1. Saeimas kancelejas direktoram un Valsts kancelejas direktoram - Valsts ieņēmumu dienesta Valsts amatpersonu ienākumu likumības kontroles daļā Rīgā, Smilšu ielā l;

12.2. pārējo valsts un pašvaldību iestāžu vadītājiem - Valsts ieņēmumu dienesta nodaļā pēc attiecīgās iestādes atrašanās vietas.

13. Valsts ieņēmumu dienesta nodaļai jāsagrupē šo noteikumu 12.punktā minētie saraksti un jānosūta tie Valsts ieņēmumu dienesta nodaļām pēc sarakstos minēto valsts amatpersonu dzīvesvietām.

14. Valsts un pašvaldību iestāžu vadītājiem par šo noteikumu 12.punktā minētajos sarakstos notikušajām izmaiņām desmit dienu laikā jāziņo Valsts ieņēmumu dienestam. Desmit dienu termiņa tecējums sākas no dienas, kad valsts amatpersona stājusies pie amata pienākumu pildīšanas vai beigusi pildīt savus amata pienākumus.

Ministru prezidents A.Šķēle

Finansu ministrs A.G.Kreituss

 

1. pielikums
Ministru kabineta 1996. gada 30. jūlija
noteikumiem nr. 275

Valsts amatpersonas deklarācija

Deklarācijas veids:

[_] valsts amatpersonas deklarācija, kuru iesniedz, stājoties amatā

[_] ikgadējā valsts amatpersonas deklarācija

[_] valsts amatpersonas deklarācija, kuru iesniedz, beidzot pildīt amata pienākumus:

[_] amata pienākumu pildīšanas pēdējā dienā

[_] 15. mēnesī

[_] 27.mēnesī

[_] valsts amatpersonas deklarācija izziņas un kriminālvajāšanas iestādēm

Piezīme. Atzīmējiet tikai vienu kvadrātiņu.

I.

Deklarācijas iesniedzēja vārds un uzvārds ________________________________________

Personas kods ________________________________________

Dzīvesvietas adrese ________________________________________ (iela un mājas numurs vai nosaukums)

Pilsēta, pagasts ________________________________________

Pasta indekss ________________________________________

Pamatdarba vieta, ieņemamais amats, tālruņa numurs (darba, mājas)

 
 

II.

  Īpašuma veids Atrašanās vieta (pilsēta, pagasts)
1. Deklarācijas iesniedzēja īpašumā vai valdījumā esošie nekustamie īpašumi (arī tie, kuri atrodas šīs personas valdījumā sakarā ar nodibināto aizbildnību vai aizgādnību)  
  Transportlīdzekļa veids Reģistrācijas gads
2. Deklarācijas iesniedzējam piederošie valsts institūcijās reģistrējamie transportlīdzekļi  
  Īpašuma veids Juridiskās personas nosaukums un adrese; fiziskās personas vārds, uzvārds, pers. kods
3. Nekustamie īpašumi, kurus deklarācijas iesniedzējs iznomā citām personām vai nomā no citām personām  
  Amata nosaukums Juridiskās personas nosaukums un adrese
4. Amati uzņēmumos (uzņēmējsabiedrībās) un citi amati, ko ieņem deklarācijas iesniedzējs, vai citi darbi, kurus šī persona strādā  
  Summa Juridiskās personas nosaukums un adrese; fiziskās personas vārds, uzvārds, personas kods
5. Tās deklarācijas iesniedzēja parādsaistības, kuru apmērs pārsniedz 20 valdības noteiktās minimālās mēnešalgas (norādīt parādsaistību apmēru)  
  Summa Juridiskās personas nosaukums un adrese; fiziskās personas vārds, uzvārds un personas kods
6. Tie deklarācijas iesniedzēja izsniegtie aizdevumi, kuru apmērs pārsniedz 20 valdības noteiktās minimālās mēnešalgas (norādīt aizdevumu apmēru)  
  Juridiskās personas nosaukums un adrese Vērtspapīru veids
7. Deklarācijas iesniedzējam piederošās kapitāla daļas uzņēmumos (uzņēmējsabiedrībās) un piederošie vērtspapīri  
  Skaidrās naudas uzkrājuma summa Bezskaidrās naudas uzkrājuma vieta
8. Deklarācijas iesniedzēja skaidrās un bezskaidrās naudas uzkrājumi  
  Vārds, uzvārds un personas kods Dzīvesvietas adrese
9. Deklarācijas iesniedzēja radinieki (vīrs, sieva, tēvs, māte, dēls, meita, brālis, māsa)  

Deklarācijā sniedzamas ziņas par deklarācijas iesniedzējam Latvijā un citās valstīs piederošo kustamo mantu, nekustamajiem īpašumiem un kapitāla daļām, saņemtajiem ienākumiem, kredītiem un aizdevumiem, nomāto kustamo mantu un nekustamo īpašumu, kā arī darbu un ieņemamajiem amatiem.

Deklarācija apstiprināma ar deklarācijas iesniedzēja parakstu.

Deklarācijas iesniedzēja paraksts _______________ Datums ___________

Finansu ministrs A.G.Kreituss

 

2. pielikums
Ministru kabineta 1996. gada 30. jūlija
noteikumiem nr. 275

Valsts amatpersonas deklarācija (publicējamā daļa)

Deklarācijas veids:

[_] valsts amatpersonas deklarācija, kuru iesniedz, stājoties amatā

[_] ikgadējā valsts amatpersonas deklarācija

[_] valsts amatpersonas deklarācija, kuru iesniedz, beidzot pildīt amata pienākumus:

[_] amata pienākumu pildīšanas pēdējā dienā

[_] 15.mēnesī

[_] 27.mēnesī

[_] valsts amatpersonas deklarācija izziņas un kriminālvajāšanas iestādēm

Piezīme. Atzīmējiet tikai vienu kvadrātiņu.

I.

Deklarācijas iesniedzēja vārds un uzvārds ___________________________

Pamatdarba vieta, ieņemamais amats ___________________________________

II.

  Īpašuma veids

1. Deklarācijas iesniedzēja īpašumā vai valdījumā esošie nekustamie īpašumi (ari tie, kuri atrodas šīs personas valdījumā sakarā ar nodibināto aizbildnību vai aizgādnību)

 
  Transportlīdzekļa veids Reģistrācijas gads

2. Deklarācijas iesniedzējam piederošie valsts institūcijās reģistrējamie transportlīdzekļi

 
  Īpašuma veids
3. Nekustamie īpašumi, kurus deklarācijas iesniedzējs iznomā citām personām vai nomā no citām personām  
  Amata nosaukums
4. Amati uzņēmumos (uzņēmējsabiedrībās) un citi amati, ko ieņem deklarācijas iesniedzējs, vai citi darbi, kurus šī persona strādā  
  Summa
5. Tās deklarācijas iesniedzēja parādsaistības, kuru apmērs pārsniedz 20 valdības noteiktās minimālās mēnešalgas (norādīt parādsaistību apmēru)  
  Summa
6. Tie deklarācijas iesniedzēja izsniegtie aizdevumi, kuru apmērs pārsniedz 20 valdības noteiktās minimālās mēnešalgas (norādīt aizdevumu apmēru)  
  Juridiskas personas nosaukums un adrese Vērtspapīru veids
7. Deklarācijas iesniedzējam piederošās kapitāla daļas uzņēmumos (uzņēmējsabiedrībās) un piederošie vērtspapīri  
  Skaidras naudas uzkrājuma summa Bezskaidrās naudas uzkrājuma vieta
8. Deklarācijas iesniedzēja skaidras un bezskaidrās naudas uzkrājumi  
  Vārds, uzvārds
9. Deklarācijas iesniedzēja radinieki (vīrs, sieva, tēvs, māte, dēls, meita, brālis, māsa)  

Deklarācijā sniedzamas ziņas par deklarācijas iesniedzējam Latvijā un citās valstīs piederošo kustamo mantu, nekustamajiem īpašumiem un kapitāla daļām, saņemtajiem ienākumiem, kredītiem un aizdevumiem, nomāto kustamo mantu un nekustamo īpašumu, kā arī darbu un ieņemamajiem amatiem.

Deklarācija apstiprināma ar deklarācijas iesniedzēja parakstu.

Deklarācijas iesniedzēja paraksts ______________________________ Datums __________________

Finansu ministrs A.G.Kreituss

 

3. pielikums
Ministru kabineta 1996. gada 30. jūlija
noteikumiem nr. 275

Valsts amatpersonas, kurām jāaizpilda deklarācijas

Nr.p.k. Vārds, uzvārds Personas kods Dzīvesvietas adrese Stājies amatā
(datums)
   

Valsts vai pašvaldības iestādes vadītājs

     
(amats)  

(paraksts un tā atšifrējums)

Finansu ministrs A.G.Kreituss

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Valsts amatpersonu deklarāciju iesniegšanas kārtība Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 275Pieņemts: 30.07.1996.Stājas spēkā: 07.08.1996.Zaudē spēku: 10.03.1999.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 131, 06.08.1996.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozījumi
  • Izdoti saskaņā ar
63792
07.08.1996
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"