Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Skatīt Ministru kabineta 2003. gada 9. septembra noteikumus Nr. 502 "Kārtība, kādā Valsts ieņēmumu dienests izslēdz personu no Valsts ieņēmumu dienesta ar pievienotās vērtības nodokli apliekamo personu reģistra".

Ministru kabineta noteikumi Nr.156

Rīgā 2002.gada 16.aprīlī (prot. Nr.16, 2.§)

Kārtība, kādā Valsts ieņēmumu dienestam ir tiesības izslēgt personu no Valsts ieņēmumu dienesta ar pievienotās vērtības nodokli apliekamo personu reģistra

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pievienotās vērtības nodokli" 3.panta 8.1 daļu

1. Noteikumi nosaka kārtību, kādā Valsts ieņēmumu dienestam ir tiesības izslēgt personu no Valsts ieņēmumu dienesta ar pievienotās vērtības nodokli apliekamo personu reģistra (turpmāk - apliekamo personu reģistrs).

2. Ja notikusi uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) likvidācija, Valsts ieņēmumu dienests izslēdz attiecīgo personu no apliekamo personu reģistra vienas darbdienas laikā pēc Uzņēmumu reģistra lēmuma saņemšanas.

3. Ja notikusi uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) reorganizācija, uzņēmumam (uzņēmējsabiedrībai) sadaloties vairākos uzņēmumos (uzņēmējsabiedrībās), Valsts ieņēmumu dienesta teritoriālā iestāde desmit darbdienu laikā pēc tam, kad saņemts apliekamās personas motivēts iesniegums par izslēgšanu no apliekamo personu reģistra un reorganizāciju apliecinošie dokumenti, izvērtē katra uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) paredzamo apliekamo darījumu apjomu un lemj par uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) izslēgšanu no apliekamo personu reģistra. Ja paredzamais apliekamo darījumu apjoms nesasniedz 10000 latu, personu izslēdz no apliekamo personu reģistra, pamatojoties uz Valsts ieņēmumu dienesta teritoriālās iestādes direktora lēmumu.

4. Ja apliekamā persona triju mēnešu laikā pēc attiecīgā termiņa beigām neiesniedz nodokļa deklarācijas vai pēc nodokļu administrācijas rakstiska pieprasījuma saņemšanas neiesniedz dokumentus nodokļa aprēķinu pārbaudei, personu izslēdz no apliekamo personu reģistra, pamatojoties uz Valsts ieņēmumu dienesta teritoriālās iestādes direktora lēmumu. Pirms lēmuma pieņemšanas Valsts ieņēmumu dienesta teritoriālā iestāde veic šādas darbības:

4.1. ja apliekamā persona noteiktajā termiņā neiesniedz nodokļa deklarāciju par taksācijas periodu vai Valsts ieņēmumu dienesta noteiktajā termiņā neiesniedz dokumentus nodokļa aprēķinu pārbaudei, Valsts ieņēmumu dienesta teritoriālā iestāde desmit darbdienu laikā pēc likumā noteiktā nodokļa deklarācijas iesniegšanas termiņa vai noteiktā dokumentu iesniegšanas termiņa beigām nosūta personai atgādinājumu par nodokļa saistību izpildi vai dokumentu iesniegšanu;

4.2. ja apliekamā persona noteiktajos termiņos neiesniedz nodokļa deklarācijas par diviem taksācijas periodiem pēc kārtas vai šo noteikumu 4.1.apakšpunktā minētajā atgādinājumā noteiktajā termiņā neiesniedz dokumentus nodokļa aprēķinu pārbaudei, Valsts ieņēmumu dienesta teritoriālā iestāde desmit darbdienu laikā pēc likumā noteiktā nodokļa deklarācijas iesniegšanas termiņa vai noteiktā dokumentu iesniegšanas termiņa beigām apseko personu saimnieciskās darbības veikšanas vietā;

4.3. ja apliekamā persona noteiktajos termiņos neiesniedz nodokļa deklarācijas par trim taksācijas periodiem pēc kārtas vai desmit darbdienu laikā pēc šo noteikumu 4.2.apakšpunktā minētās apsekošanas neiesniedz dokumentus nodokļa aprēķinu pārbaudei, Valsts ieņēmumu dienesta teritoriālā iestāde desmit darbdienu laikā pēc likumā noteiktā nodokļa deklarācijas iesniegšanas termiņa vai noteiktā dokumentu iesniegšanas termiņa beigām nosūta personai brīdinājumu par tās izslēgšanu no apliekamo personu reģistra.

5. Ja apliekamā persona desmit darbdienu laikā pēc šo noteikumu 4.3.apakšpunktā minētā brīdinājuma nosūtīšanas nav iesniegusi nodokļa deklarācijas vai dokumentus nodokļa aprēķinu pārbaudei, Valsts ieņēmumu dienesta teritoriālās iestādes direktors pieņem lēmumu par personas izslēgšanu no apliekamo personu reģistra.

6. Ja apliekamā persona nodokļa deklarācijās sniedz nepatiesu informāciju un šāda informācija tiek konstatēta Valsts ieņēmumu dienesta veiktajā nodokļu kontrolē (pārbaudē, revīzijā), personu izslēdz no apliekamo personu reģistra, pamatojoties uz Valsts ieņēmumu dienesta teritoriālās iestādes direktora lēmumu.

7. Paziņojumu par apliekamās personas reģistrācijas apliecības anulēšanu Valsts ieņēmumu dienests iesniedz publicēšanai laikrakstā "Latvijas Vēstnesis" desmit darbdienu laikā pēc lēmuma pieņemšanas par izslēgšanu no apliekamo personu reģistra vai, ja uzņēmums (uzņēmējsabiedrība) ir likvidēts, - desmit darbdienu laikā pēc Uzņēmumu reģistra lēmuma saņemšanas.

8. Atzīt par spēku zaudējušiem Ministru kabineta 2001.gada 29.maija noteikumus Nr.215 "Kārtība, kādā Valsts ieņēmumu dienestam ir tiesības izslēgt personu no Valsts ieņēmumu dienesta ar pievienotās vērtības nodokli apliekamo personu reģistra" (Latvijas Vēstnesis, 2001, 85.nr.).

Ministru prezidents A.Bērziņš

Finansu ministrs G.Bērziņš

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Kārtība, kādā Valsts ieņēmumu dienestam ir tiesības izslēgt personu no Valsts ieņēmumu dienesta .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 156Pieņemts: 16.04.2002.Stājas spēkā: 20.04.2002.Zaudē spēku: 13.09.2003.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 60, 19.04.2002.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Tiesību akti, kuriem maina statusu
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
61348
20.04.2002
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"