Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Ministru kabineta rīkojums Nr. 167-r

Rīgā 1994. gada 19. aprīlī (prot. Nr. 21 3. §)

Par Pasaules bankas Rehabilitācijas kredītu programmas un Japānas Eksporta un importa bankas kredītu programmas koordināciju

Izveidot Pasaules bankas Rehabilitācijas kredītu programmas un Japānas Eksporta un importa bankas kredītu programmas koordinācijas komisiju (tālāk tekstā - "koordinācijas komisija") šādā sastāvā:

Komisijas priekšsēdētāja

A. Bataraga - Ekonomikas ministrijas valsts sekretāre

Komisijas priekšsēdētaja vietnieki:

D. Cālītis - Ekonomikas ministrijas Kredītu realizācijas nodaļas vadītājs

D. Nereta - Finansu ministrijas Ārējo ekonomisko sakaru departamenta Starptautisko kredītu nodaļas vadītāja

Komisijas locekļi:

I. Kupča - Finansu ministrijas Starptautisko kredītu nodaļas galvenā ekonomiste

1. Pilvere - Zemkopības ministrijas Ražošanas prognozēšanas un finansēšanas departamenta direktore

T. V. Talents - Labklājības ministrijas Farmācijas departamenta direktors

A. Ošs - Ekonomikas ministrijas Enerģētikas attīstības un resursu bilances departamenta direktors

A. Skulte - Zemkopības ministrijas Valsts meža dienesta Meža izmantošanas attīstības departamenta direktors

2. Apstiprināt pievienoto koordinācijas komisijas nolikumu.

3. Izveidot Pasaules bankas Rehabilitācijas kredītu un Japānas Eksporta un importa bankas kredītu atmaksāšanas rezerves fondu (tālāk tekstā - "rezerves fonds"), apstiprināt pievienoto rezerves fonda nolikumu un atvērt rezerves fondam atsevišķu norēķinu kontu.

4. Izveidot Ekonomikas ministrijā Pasaules bankas Rehabilitācijas kredītu programmas un Japānas Eksporta un importa bankas kredītu programmas realizācijas darba grupu (Project Implementation Unit), kura veic komisijas sekretariāta funkcijas un koordinē Latvijas Republikas ministriju un uzņēmējsabiedrību darbību, kas saistīta ar dokumentu sagatavošanu atbilstoši Pasaules bankas un Japānas Eksporta un importa bankas prasībām. Ekonomikas ministrijai piešķirt minētajai darba grupai nepieciešamās štata vienības.

5. Ar kredītu programmu realizāciju saistītos izdevumus segt no rezerves fonda līdzekļiem.

6. Izteikt Ministru kabineta 1994. gada 15. februāra rīkojuma Nr. 64-r "Par Japānas Eksporta un importa bankas kredīta izmantošanu" 1. punktu šādā redakcijā:

"1. Japānas Eksporta un importa bankas kredīta izmantošanas koordināciju veikt Pasaules bankas Rehabilitācijas kredītu programmas un Japānas Eksporta un importa bankas kredītu programmas koordinācijas komisijai un kredīta izmantošanas vadību veikt Pasaules bankas Rehabilitācijas kredītu un Japānas Eksporta un importa bankas kredītu programmas realizācijas darba grupai (Project Implementation Unit)."

7. Atzīt par spēku zaudējušu Ministru kabineta 1993. gada 30. novembra rīkojumu Nr. 132-r "Par Pasaules bankas Rehabilitācijas kredītu programmas koordinācijas darba grupas izveidošanu Latvijā".

Ministru prezidents V. BIRKAVS

Ekonomikas ministrs, Ministru prezidenta biedrs O. KEHRIS

APSTIPRINĀTS
ar Ministru kabineta
1994. gada 19. aprīļa rīkojumu Nr. 167-r

Pasaules bankas Rehabilitācijas kredītu programmas un Japānas Eksporta un importa bankas kredītu programmas koordinācijas komisijas

NOLIKUMS

1. Pasaules bankas Rehabilitācijas kredītu programmas un Japānas Eksporta un importa bankas kredītu programmas koordinācijas komisija (tālāk tekstā - "koordinācijas komisija") koordinē Latvijas Republikas ministriju un uzņēmējsabiedrību darbību kredītu programmu realizācijas jomā.

2. Koordinācijas komisija Ministru kabineta noteiktajos ietvaros veic kredīta līdzekļu sadali:

2.1. izsludina un organizē atklātus konkursus;

2.2. veic konkursā iesniegto projektu atlasi;

2.3. nosaka kredītu lietošanas termiņus;

2.4. kontrolē kredīta līdzekļu izmantošanu un sniedz pārskatu Ministru kabineta Ekonomikas un finansu komitejai par kredītu programmu realizācijas gaitu.

3. Koordinācijas komisija kontrolē un koordinē Pasaules bankas Rehabilitācijas kredītu un Japānas Eksporta un importa bankas kredītu atmaksāšanas rezerves fonda darbību.

4. Koordinācijas komisija sagatavo ceturkšņa un gada pārskatu par kredītu programmu realizāciju un iesniedz to Pasaules bankai un Japānas Eksporta un importa bankai.

5. Koordinācijas komisija katra finansu gada beigās nodrošina kredītu neatkarīgu pārbaudi un nosūta pārbaudes rezultātus Pasaules bankai un Japānas Eksporta un importa bankai.

6. Koordinācijas komisijas darbību nodrošina sekretariāts, kura funkcijas veic Pasaules bankas Rehabilitācijas kredītu programmas un Japānas Eksporta un importa bankas kredītu programmas realizācijas darba grupa Ekonomikas ministrijā.

Ekonomikas ministrs, Ministru prezidenta biedrs O. KEHRIS

APSTIPRINĀTS
ar Ministru kabineta
1994. gada 19. aprīļa rīkojumu Nr. 167-r

Pasaules bankas Rehabilitācijas kredītu un Japānas Eksporta un importa bankas kredītu atmaksāšanas rezerves fonda

NOLIKUMS

1. Pasaules bankas Rehabilitācijas kredītu un Japānas Eksporta un importa bankas kredītu atmaksāšanas rezerves fonda (tālāk tekstā - "rezerves fonds") izveidošanas mērķis ir nodrošināt līdzekļu rezervi kredītu atmaksāšanai un ar kredītu realizāciju saistīto izdevumu segšanu, kā arī uzkrāt līdzekļus jaunu kredītu izsniegšanai.

2. Rezerves fonda līdzekļus veido papildu procentu maksājumi, kuru likmi nosaka Pasaules bankas Rehabilitācijas kredītu un Japānas Eksporta un importa bankas kredītu programmas koordinācijas komisija (tālāk tekstā - "koordinācijas komisija"), kā ari fonda ieskaitītās soda naudas par nokavētajiem maksājumiem.

3. Rezerves fonda līdzekļus izlieto:

3.1. jaunu kredītu izsniegšanai;

3.2. procentu maksājumiem vai pamatmaksājumiem gadījumos, ja kāds kredīta izmantotājs nespēj veikt nepieciešamos maksājumus vai kavē maksājumu izdarīšanu;

3.3. kredītu apkalpošanas izdevumu segšanai, pamatojoties uz Finansu ministrijas apstiprināto tāmi.

4. Līdzekļus no rezerves fonda izmaksā pēc Finansu ministrijas rīkojuma, bet to izlietojumu koordinē un kontrolē koordinācijas komisija.

5. Rezerves fonds atrodas Latvijas Bankā.

Ekonomikas ministrs, Ministru prezidenta biedrs O. KEHRIS

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par Pasaules bankas Rehabilitācijas kredītu programmas un Japānas Eksporta un importa bankas kredītu .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: rīkojums Numurs: 167-rPieņemts: 19.04.1994.Stājas spēkā: 19.04.1994.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 52, 03.05.1994.
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Tiesību akti, kuriem maina statusu
57253
19.04.1994
85
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"