Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Ministru kabineta rīkojums Nr. 216

Rīgā 1996.gada 6.jūnijā (prot. nr.30, 23.§)

Par Lielrīgas reģionālās vides pārvaldes izveidošanu

1. Saskaņā ar Satversmes 81.pantā noteiktajā kārtībā izdoto Ministru kabineta 1994.gada 4.janvāra noteikumu nr.5 "Par ministriju iekārtu" (Latvijas Vēstnesis, 1994, 4., 102.nr.; 1995, 102.nr.) 15.pantu likvidēt ar 1996.gada 15.jūliju Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pakļautībā esošo Rīgas reģionālo vides pārvaldi un Ogres reģionālo vides pārvaldi.

2. Izveidot ar 1996.gada 16.jūliju uz bijušās Rīgas reģionālās vides pārvaldes bāzes un Ogres reģionālās vides pārvaldes bāzes valsts civiliestādi - Lielrīgas reģionālo vides pārvaldi Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pakļautībā.

3. Noteikt, ka Lielrīgas reģionālā vides pārvalde ir Rīgas reģionālās vides pārvaldes un Ogres reģionālās vides pārvaldes tiesību, pienākumu, saistību, finansu līdzekļu un materiālo vērtību pārņēmēja.

4. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram:

4.1. izveidot likvidācijas komisiju Rīgas reģionālās vides pārvaldes un Ogres reģionālās vides pārvaldes finansu līdzekļu un materiālo vērtību nodošanai un pārņemšanai;

4.2. likumā "Par valsts civildienestu" (Latvijas Vēstnesis, 1994, 52.nr.; 1995, 82.nr.; 1996, 49., 64.nr.) un Latvijas darba likumu kodeksā noteiktajā kārtībā izbeigt civildienesta un darba attiecības ar Rīgas reģionālās vides pārvaldes un Ogres reģionālās vides pārvaldes personālu;

4.3. organizēt pretendentu konkursu uz Lielrīgas vides pārvaldes ierēdņu (ierēdņu kandidātu) amatiem;

4.4. sagatavot un noteiktā kārtībā iesniegt Ministru kabinetā priekšlikumus par nepieciešamajiem grozījumiem likumā "Par valsts budžetu 1996.gadam" (Latvijas Vēstnesis, 1996, 41.nr.);

4.5. līdz 1996.gada 15.jūlijam apstiprināt Lielrīgas reģionālās vides pārvaldes nolikumu.

Ministru prezidenta vietā - izglītības un zinātnes ministrs, Ministru prezidenta biedrs M.Grīnblats

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs, Ministru prezidenta biedrs M.Gailis

Par rīkojumu

Saskaņā ar 1995. gada 25. aprīlī Ministru kabinetā apstiprināto Vides aizsardzības politikas plānu Latvijai, vides aizsardzības institucionālās sistēmas veidošanas koncepciju Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija turpina jau uzsākto reģionālo vides aizsardzības institūciju sistēmas uzlabošanas un pārstrukturēšanas procesu. Kā viens no šādas pārstrukturēšanas un uzlabošanas posmiem būtu Rīgas un Ogres reģionālo vides pārvalžu likvidācija, un uz to materiāli tehnisko resursu bāzes, izmantojot jau esošos budžeta līdzekļus un personālsastāvu, izveidot jaunu valsts civiliestādi - Lielrīgas vides pārvaldi, kura veiks ne tikai reģionālās vides pārvaldes funkcijas vides aizsardzībā, bet arī pildīs uzdevumus, saistītus ar teritoriālplānošanu un reģionālo attīstību. Šo uzdevumu veikšana ir īpaši svarīga pašreizējā administratīvi teritoriālās reformas uzsākšanas periodā.

Pašreizējā Ogres reģionālā vides pārvalde tika izveidota 1990. gadā kā Ogres rajona vides aizsardzības komiteja ar mērķi pārbaudīt vides aizsardzības institūciju decentralizācijas lietderību. Piecu gadu darbības pieredze nav attaisnojusi mērķi, bet pierādījusi decentralizācijas nelietderību, un šobrīd ir izveidojusies situācija, kad pilnībā netiek izmantoti un noslogoti šīs institūcijas darbinieki, bet, piemēram, daudzi Rīgas reģionālās pārvaldes inspektori strādā ar pārslodzi.

Rīgas reģionālās vides pārvaldes likvidācija pamatojama ar nepieciešamību veidot jauna funkcionālā tipa valsts institūciju ar papildu uzdevumiem, mērķiem un progresīvāku vides politikas ideoloģiju. Saglabājot kā valsts institūciju Rīgas reģionālo vides pārvaldi ar pievienotām Ogres reģionālās vides pārvaldes funkcijām un teritoriāli paplašinātu reģionu, pēc būtības neveidojas nepieciešamā jaunā institūcija, bet ir tā pati vides pārvalde. Tātad, lai varētu veidot jauno Lielrīgas vides pārvaldi, šobrīd ir lietderīgi izmantot kā bāzi ne tikai Ogres reģionālo vides pārvaldi, bet arī Rīgas reģionālo vides pārvaldi. Vienlaicīgi nosakot, ka tās funkcijas, uzdevumi un saistības, kuras bija likvidējamām vides pārvaldēm, būs jāpilda arī jaunajai Lielrīgas vides pārvaldei. Pašreiz, kad nav iespējama štatu palielināšana, veidojot jauno institūciju, ir iespēja tomēr palielināt kopējā darba kapacitāti un vienmērīgi noslogot darbiniekus.

Lielrīgas vides pārvaldes izveidošana:

- uzlabos vides politikas līdzekļu efektīvu piemērošanu atbilstoši Vides aizsardzības politikas plānam Latvijai un turpmākajām rīcības programmām;

- radīs iespēju kompleksāk risināt Daugavas baseina problēmas, īpaši HES ūdenskrātuvju jautājumus;

- atvieglos ar Rīgas aglomerācijas teritoriālplānojuma izstrādi un kontroli saistīto jautājumu risināšanu;

- dos iespēju piesaistīt kvalificētus, jaunajiem uzdevumiem un politikas realizācijai atbilstošus speciālistus;

- ietaupīs arī valsts finansu līdzekļus, jo, apvienojot divu institūciju finansu, materiāli tehniskos resursus, tiks novērsta to dublēšana;

- izlīdzinās darba slodzi darbiniekiem un palielinās kopējā darba efektivitāti.

Īpaši jāatzīmē, ka saskaņā ar 1996. gada budžeta precizējumu (vēstule nr.6-07-603 Finansu ministrijai 1996. gada 30. aprīlī) papildu budžeta līdzekļi, lai izveidotu Lielrīgas vides pārvaldi, nav paredzēti. (Saskaņā ar 1996. gada 30. aprīļa Ministru kabineta noteikumu nr.160 punktu 17.1.3. finansiālais pamatojums un nepieciešamo budžeta līdzekļu aprēķins nepieciešams, ja, īstenojot tiesību akta projektā paredzētos pasākumus, palielinās budžeta izdevumi.)

Pamatojoties uz 1996. gada 3. jūnija Ministru kabineta Valsts un sociālo lietu komitejas sēdē nolemto, tika veikti precizējumi un labojumi sagatavotajā normatīvajā aktā.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretāra vietnieks U.Rusmanis

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par Lielrīgas reģionālās vides pārvaldes izveidošanu Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: rīkojums Numurs: 216Pieņemts: 06.06.1996.Stājas spēkā: 06.06.1996.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 99, 11.06.1996.
52506
06.06.1996
85
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"