Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Ministru kabineta noteikumi Nr. 431

Rīgā 1998.gada 4.novembrī (prot. Nr. 60, 3.§)

Valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu veikšanas un valsts sociālo pakalpojumu piešķiršanas kārtība valsts drošības iestādēs

Izdoti saskaņā ar Valsts drošības iestāžu likuma 9.panta 4.punktu

 1. Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā:

1.1. valsts drošības iestādes veic valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas (turpmāk - obligātās iemaksas);

1.2. valsts drošības iestāžu darbiniekiem tiek piešķirti valsts sociālie pakalpojumi (turpmāk - pakalpojumi).

2. Valsts drošības iestādes obligātās iemaksas veic, kā arī valsts drošības iestāžu darbiniekiem pakalpojumi tiek piešķirti saskaņā ar attiecīgajiem normatīvajiem aktiem, ciktāl šie noteikumi nenosaka citu kārtību.

3. Ja dienesta laikā tiek mainīta darbinieka identitāte, valsts drošības iestādes ziņojumos par obligātajām iemaksām personas kodu, vārdu un uzvārdu aizstāj ar piešķirto identifikācijas kodu.

4. Tiesības strādāt ar valsts drošības iestāžu dokumentiem, kas attiecas uz obligāto iemaksu veikšanu, ir tikai Valsts ieņēmumu dienesta slepenības režīma nodrošināšanas struktūrvienības (turpmāk - slepenības struktūrvienība) darbiniekiem, kuriem ir otrās kategorijas speciālā atļauja pieejai slepeniem valsts noslēpuma objektiem.

5. Tiesības strādāt ar valsts drošības iestāžu dokumentiem, kas attiecas uz pakalpojumu piešķiršanu, ir tikai Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras (turpmāk - Aģentūra) slepenības struktūrvienības darbiniekiem, kuriem ir pirmās kategorijas speciālā atļauja pieejai sevišķi slepeniem valsts noslēpuma objektiem.

6. Valsts noslēpuma aizsardzības prasības tiek ievērotas, kā arī slepenības režīma un sevišķās lietvedības noteikumi attiecībā uz valsts drošības iestādēm un to darbiniekiem tiek ievēroti saskaņā ar normatīvajiem aktiem par valsts noslēpumu.

7. Valsts drošības iestādes un to darbinieki ar obligāto iemaksu veikšanu saistītos jautājumus kārto Valsts ieņēmumu dienesta slepenības struktūrvienībā, bet jautājumus, kas saistīti ar pakalpojumu piešķiršanu, - Aģentūras slepenības struktūrvienībā.

8. Pēc dienesta vai darba tiesisko attiecību pārtraukšanas valsts drošības iestādē:

8.1. ziņas par veiktajām obligātajām iemaksām no Aģentūras slepenības struktūrvienības tiek nodotas Aģentūras filiālei pēc darba devēja juridiskās adreses;

8.2. jautājumus, kas saistīti ar pakalpojumu piešķiršanu, persona kārto Aģentūras filiālē pēc savas dzīvesvietas;

8.3. valsts drošības iestāde iesniedz Aģentūras slepenības struktūrvienībā izziņu, kurā norādīts darbinieka identifikācijas kods, personas kods, vārds un uzvārds, ja dienesta laikā ir mainīta valsts drošības iestādes darbinieka identitāte.

9. Valsts drošības iestādes līdz 1999.gada 1.aprīlim iesniedz ziņojumus par obligātajām iemaksām laikposmā no 1996.gada 1.janvāra līdz 1998.gada 31.decembrim atbilstoši normatīvajiem aktiem, kas regulē obligāto iemaksu veikšanas kārtību.

10. Noteikumi stājas spēkā ar 1999.gada 1.janvāri. 

Ministru prezidents G.Krasts

Labklājības ministrs V.Makarovs

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu veikšanas un valsts sociālo pakalpojumu piešķiršanas .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 431Pieņemts: 04.11.1998.Stājas spēkā: 01.01.1999.Zaudē spēku: 25.07.2002.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 336, 10.11.1998.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
50646
01.01.1999
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"