Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Centrālā vēlēšanu komisija

Lēmums Nr.24

Rīgā 1998.gada 14.jūlijā

Par instrukcijas

"Par Saeimas vēlēšanu iecirkņu komisiju

izveidošanu un darbību uz kuģiem"

apstiprināšanu

Centrālā vēlēšanu komisija nolemj:

Apstiprināt instrukciju "Par Saeimas vēlēšanu iecirkņu komisiju izveidošanu un darbību uz kuģiem".

Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Arnis Cimdars

Centrālās vēlēšanu komisijas sekretāre Agrita Ērgle

 

Instrukcija par Saeimas vēlēšanu iecirkņu komisiju

izveidošanu un darbību uz kuģiem

1. Saskaņā ar Saeimas vēlēšanu likuma 43.pantu Centrālā vēlēšanu komisija var izveidot vēlēšanu iecirkņus uz kuģiem ar Latvijas karogu, kas pierakstīti Latvijas Republikā, ja uz tiem ir iespējams nodrošināt Saeimas vēlēšanu likuma nosacījumu izpildi.

2. Centrālā vēlēšanu komisija lemj par vēlēšanu iecirkņa izveidošanu uz kuģa, ja tā īpašnieks ne vēlāk kā 60 dienas pirms vēlēšanu dienas ir griezies Centrālajā vēlēšanu komisijā ar iesniegumu par vēlēšanu iecirkņa un iecirkņa komisijas izveidošanu.

3. Kuģa īpašnieka iesniegumā norādāmas šādas ziņas:

1) vai kuģis ir ar Latvijas karogu un vai ir pierakstīts Latvijā;

2) vai uz kuģa ir iespējams nokārtot telpas aizklātai balsošanai;

3) vai kuģa plānotie reisi ir ilgāki par 25 dienām un vai vēlēšanu dienā plānota kuģa atrašanās jūrā;

4) vai ir iespējams nodrošināt iecirkņa vēlēšanu komisijai vēlēšanu zīmju, aplokšņu un citu vēlēšanu materiālu drošu saņemšanu, nogādāšanu un glabāšanu uz kuģa, un kādā veidā tas tiks darīts;

5) vai kuģa apkalpē ir ne mazāk kā trīs vēlētāji, kuri ir tiesīgi un spējīgi veikt iecirkņa komisijas locekļa pienākumus, tas ir, vēlētāji:

a) kuri nav pieteikti par kandidātiem Saeimas vēlēšanās,

b) kuriem ir vismaz vispārējā vidējā izglītība,

c) kuri prot latviešu valodu,

d) kuri devuši piekrišanu darboties vēlēšanu iecirkņa komisijā.

4. Ja kuģis iziet jūrā agrāk nekā 25 dienas pirms vēlēšanām un vēlēšanu dienā plānota tā atrašanās reisā, iesniegumā norādāms, kurā valstī izvietotajā Latvijas Republikas konsulārajā iestādē ir iespējams saņemt vēlēšanu materiālus.

5. Kuģa īpašnieka iesniegumam pievienojams vēlētāju saraksts, kurā norādīts vēlētāja vārds, uzvārds un personas kods. Iesniegumam pievienojama par iecirkņa komisijas locekļiem ieteikto vēlētāju rakstveida piekrišana darboties šajā komisijā.

6. Centrālā vēlēšanu komisija kuģa īpašnieka iesniegumu izskata 10 dienu laikā un pieņem attiecīgu lēmumu.

7. Pieņemto lēmumu, kā arī iecirkņa komisijas sastāvu, ja tāda ir iecelta, Centrālā vēlēšanu komisija paziņo kuģa īpašniekam, kura pienākums ir iepazīstināt ar to kuģa kapteini un iecirkņa komisijas locekļus.

8. Pirmo iecirkņa komisijas sēdi sasauc kuģa kapteinis. Tajā tiek ievēlēts iecirkņa komisijas priekšsēdētājs un sekretārs.

9. Iecirkņa komisijas darbības organizāciju nosaka likuma "Par pilsētu, rajonu, pagastu vēlēšanu komisijām un vēlēšanu iecirkņu komisijām" III un IV nodaļas attiecīgie noteikumi.

10. Iecirkņa komisija atbilstoši Saeimas vēlēšanu likumam nodrošina Saeimas vēlēšanu sagatavošanu un sarīkošanu.

11. Iecirkņa komisijai vēlēšanu sarīkošanai nepieciešamos dokumentus (vēlēšanu zīmes, aploksnes, veidlapas utt.) iecirkņa komisijas priekšsēdētājs saņem Centrālajā vēlēšanu komisijā. Iecirkņa vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs ir personīgi atbildīgs par saņemto vēlēšanu zīmju un aplokšņu saglabāšanu.

Šīs instrukcijas 4.punktā paredzētajā gadījumā vēlēšanu sarīkošanai nepieciešamos dokumentus iecirkņa komisijas priekšsēdētājs saņem Latvijas Republikas konsulārajā iestādē.

12. Balsu skaitīšanu iecirkņa komisija veic kārtībā, kāda noteikta instrukcijā par balsu skaitīšanu vēlēšanu iecirknī Saeimas vēlēšanās.

13. Tiklīdz pabeigta balsu skaitīšana, iecirkņa komisijas priekšsēdētājs balsu skaitīšanas rezultātus paziņo Centrālajai vēlēšanu komisijai, izmantojot elektroniskos sakaru līdzekļus.

14. Pēc balsu saskaitīšanas iecirkņa komisija sēžu protokolus, vēlēšanu gaitas protokolu un balsu skaitīšanas galīgo rezultātu protokolu, kā arī iecirkņa komisijas zīmogus iesaiņo un nekavējoties nosūta Centrālajai vēlēšanu komisijai.

15. Nodotās derīgās un nederīgās vēlēšanu zīmes, neizlietotās un nederīgās aploksnes un neizlietotās vēlēšanu zīmes iecirkņa komisija iesaiņo vispirms atsevišķi, tad kopējā sainī, uz iesaiņojuma norādot iesaiņoto dokumentu veidu un skaitu, un nosūta Centrālajai vēlēšanu komisijai.

16. Iecirkņa komisijas izdevumi tiek segti no valsts budžeta Centrālās vēlēšanu komisijas tāmē paredzētajos apmēros. Iecirkņa komisijas izdevumu uzskaiti un norēķinus veic iecirkņa komisijas priekšsēdētājs. Pārskatu par līdzekļu izmantošanu viņš iesniedz Centrālajai vēlēšanu komisijai 10 dienu laikā pēc kuģa atgriešanās Latvijas ostā.

Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Arnis Cimdars

Centrālās vēlēšanu komisijas sekretāre Agrita Ērgle

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par instrukcijas "Par Saeimas vēlēšanu iecirkņu komisiju izveidošanu un darbību uz kuģiem" apstiprināšanu Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Centrālā vēlēšanu komisija Veids: lēmums Numurs: 24Pieņemts: 14.07.1998.Stājas spēkā: 28.07.1998.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 219/220, 28.07.1998.
49301
28.07.1998
136
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"