Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Ministru kabineta noteikumi Nr. 113

Rīgā 1998.gada 31.martā (prot. nr. 17 13.§)

Kārtība, kādā pagarināmi nokavēto valsts budžetā ieskaitāmo nodokļu maksājumu samaksas termiņi

Izdoti saskaņā ar likuma "Par nodokļiem un nodevām" 24.panta trešo daļu

I. Vispārīgie jautājumi

1. Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā saskaņā ar likumu "Par nodokļiem un nodevām" Finansu ministrijai ir tiesības:

1.1. pagarināt privatizētiem un privatizējamiem uzņēmumiem (uzņēmējsabiedrībām) līdz privatizācijas brīdim nokavēto valsts budžetā ieskaitāmo nodokļu maksājumu (turpmāk - nokavētie nodokļu maksājumi) samaksas termiņu līdz trim gadiem, kā arī samazināt tiem iepriekš aprēķināto nokavējuma naudu (turpmāk - nokavējuma nauda);

1.2. pagarināt uzņēmumiem (uzņēmējsabiedrībām) nokavēto nodokļu maksājumu samaksas termiņu līdz vienam gadam, kā arī samazināt tiem nokavējuma naudu, bet ne vairāk kā par 50 procentiem;

1.3. pagarināt no budžeta finansējamām iestādēm (turpmāk - iestāde) nokavēto nodokļu maksājumu samaksas termiņu līdz vienam gadam, kā arī samazināt tām nokavējuma naudu, bet ne vairāk kā par 50 procentiem;

1.4. samazināt nokavējuma naudu uzņēmumiem (uzņēmējsabiedrībām), kuri samaksājuši visu nokavēto nodokļu maksājumu pamatparādu un ar to saistīto pamatparāda palielinājuma naudu.

2. Nokavēto nodokļu maksājumu samaksas termiņa pagarinājums ir valsts atbalsts uzņēmējdarbībai, lai veicinātu konkurētspējīgu uzņēmumu (uzņēmējsabiedrību) saimnieciskās darbības stabilizāciju.

3. Lēmumu par nokavēto nodokļu maksājumu samaksas termiņa pagarināšanu un nokavējuma naudas samazināšanu pieņem Finansu ministrija, pamatojoties uz Nokavēto nodokļu maksājumu samaksas termiņu pagarināšanas komisijas (turpmāk - komisija) atzinumu un ieteikumu.

4. Komisijas sastāvu un komisijas nolikumu apstiprina finansu ministrs. Komisijas sastāvā ir Ekonomikas ministrijas, Finansu ministrijas, Labklājības ministrijas, Satiksmes ministrijas, Zemkopības ministrijas, Valsts ieņēmumu dienesta un Privatizācijas aģentūras pārstāvji.

II. Nokavēto nodokļu maksājumu samaksas termiņa pagarināšana līdz trim gadiem privatizētiem un privatizējamiem uzņēmumiem (uzņēmējsabiedrībām)

5. Finansu ministrija ir tiesīga pagarināt privatizētiem vai privatizējamiem uzņēmumiem (uzņēmējsabiedrībām) līdz privatizācijas brīdim nokavēto nodokļu maksājumu samaksas termiņu līdz trim gadiem, neaprēķinot likumā "Par nodokļiem un nodevām" un konkrētajos nodokļu likumos noteikto nokavējuma naudu, kā arī samazināt nokavējuma naudu.

6. Uzņēmums (uzņēmējsabiedrība) - nodokļu maksājumu parādnieks - iesniedz Finansu ministrijā motivētu iesniegumu par nokavēto nodokļu maksājumu samaksas termiņa pagarināšanu un nokavējuma naudas samazināšanu (turpmāk - iesniegums).

7. Iesniegumā norādāmi:

7.1. visi līdz privatizācijas brīdim nokavētie nodokļu maksājumi, kuriem pagarināms samaksas termiņš;

7.2. visi pēc privatizācijas brīža nokavētie nodokļu maksājumi, kuriem samaksas termiņš pagarināms atbilstoši šo noteikumu III nodaļas prasībām;

7.3. parāda rašanās iemesli, kā arī ekonomiskie un organizatoriskie pasākumi, kas veikti, lai samaksātu nodokļu parādus un nepieļautu to palielināšanos.

8. Iesniegumam pievienojama:

8.1. uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) reģistrācijas apliecība (kopija);

8.2. iepriekšējā gada bilance un revidenta veiktās gada pārskata pārbaudes akts (kopijas);

8.3. bilance pēc stāvokļa uz iesnieguma iesniegšanas mēneša pirmo datumu;

8.4. iepriekšējā gada peļņas un zaudējumu aprēķins (kopija);

8.5. peļņas un zaudējumu aprēķins pēc stāvokļa uz iesnieguma iesniegšanas mēneša pirmo datumu;

8.6. izziņa par nokavētajiem nodokļu maksājumiem valsts budžetā (1.pielikums);

8.7. izziņa par nokavēto nodokļu maksājumu valsts budžetā samaksas termiņu pagarinājumiem (2.pielikums), kas saņemti līdz iesnieguma iesniegšanas mēneša pirmajam datumam;

8.8. debitoru un kreditoru saraksts, kurā norādītas arī attiecīgās naudas summas uz iesnieguma iesniegšanas mēneša pirmo datumu;

8.9. informācija par ārvalstu un iekšzemes kredītiem, kurā norādīti samaksas nosacījumi un attiecīgās naudas summas uz iesnieguma iesniegšanas mēneša pirmo datumu;

8.10. uzņēmumā (uzņēmējsabiedrībā) nodarbināto skaits un tā iespējamās izmaiņas turpmāko triju gadu laikā (arī nodarbināto pensionāru skaits un to strādājošo skaits, kuriem līdz pensijas vecuma sasniegšanai ir atlicis ne vairāk par trim gadiem);

8.11. uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) priekšlikumi par nodokļu pamatparāda, pamatparāda palielinājuma naudas un nokavējuma naudas samaksas termiņiem un summām (3.pielikums) atsevišķi par katru nodokļa veidu, norādot pamatparāda, pamatparāda palielinājuma naudas un nokavējuma naudas summu uz iesnieguma iesniegšanas mēneša pirmo datumu, kā arī pamatparāda palielinājuma naudas summu, kas ir faktiskās un atbilstoši Latvijas Bankas refinansēšanas likmei līdz p a garinājuma perioda beigām aprēķinātās pamatparāda palielinājuma naudas kopsumma;

8.12. uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) raksturojums (reģistrētais pamatkapitāls, īpašnieki un uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) vadība, darbinieku skaits, patēriņa fonds - darba samaksa, premiālās un citas izmaksas);

8.13. privatizācijas veicēja - Privatizācijas aģentūras, citas valsts institūcijas vai attiecīgās pašvaldības - izsniegta izziņa:

8.13.1. uzņēmējsabiedrībai - izziņa par veikto privatizāciju un pārņemtajām nokavēto nodokļu maksājumu saistībām;

8.13.2. privatizējamam uzņēmumam - izziņa par iespējamiem privatizācijas termiņiem un nosacījumiem.

9. Ja iesniegums un tam pievienotie materiāli neatbilst šo noteikumu 7. un 8.punkta prasībām, Finansu ministrija 30 dienu laikā pēc minēto materiālu saņemšanas par to rakstiski informē iesniedzēju, norādot, kādi materiāli iesniedzami un kuri dati precizējami.

10. Ja Finansu ministrijas pieprasītie materiāli 15 dienu laikā netiek iesniegti vai tiek iesniegti nepilnīgi, nokavēto nodokļu maksājumu samaksas termiņš netiek pagarināts un nokavējuma nauda netiek samazināta. Finansu ministrija par atteikumu paziņo iesniedzējam, kā arī informē Valsts ieņēmumu dienestu.

11. Ja atbilstoši šo noteikumu 8.punkta prasībām iesniegtā informācija lēmuma pieņemšanai nav pietiekama, Finansu ministrija var jautājuma izskatīšanu atlikt un 15 dienu laikā pieprasīt iesniedzējam papildu informāciju.

12. Ja Finansu ministrijas pieprasītā papildu informācija 15 dienu laikā netiek iesniegta vai tiek iesniegta nepilnīgi, nokavēto nodokļu maksājumu samaksas termiņš netiek pagarināts un nokavējuma nauda netiek samazināta. Finansu ministrija par atteikumu paziņo iesniedzējam, kā arī informē Valsts ieņēmumu dienestu.

13. Finansu ministrija 30 dienu laikā pēc iesnieguma un visu šo noteikumu 8.punktā minēto materiālu saņemšanas vai 15 dienu laikā pēc pieprasītās papildu informācijas (atbilstoši šo noteikumu 11.punktam) saņemšanas pieņem lēmumu par nokavēto nodokļu maksājumu samaksas termiņa pagarināšanu un (vai) nokavējuma naudas samazināšanu. Ja Finansu ministrija pieņēmusi lēmumu par atteikumu, tā sniedz motivētu rakstisku atbildi iesniedzējam, kā arī informē Valsts ieņēmumu dienestu.

14. Attiecīgais uzņēmums (uzņēmējsabiedrība) 15 dienu laikā pēc lēmuma par nokavēto nodokļu maksājumu samaksas termiņa pagarināšanu un nokavējuma naudas samazināšanu pieņemšanas iesniedz Finansu ministrijā saistību rakstus (4.pielikums) par apņemšanos samaksāt valsts budžetā nokavētos nodokļu maksājumus.

15. Ja šo noteikumu 14.punktā noteiktajā termiņā saistību raksti netiek iesniegti, Finansu ministrija paziņo iesniedzējam par atteikumu pagarināt nokavēto nodokļu maksājumu samaksas termiņu un samazināt nokavējuma naudu. Finansu ministrija par atteikumu informē privatizācijas veicēju un Valsts ieņēmumu dienestu.

16. Ja uzņēmums (uzņēmējsabiedrība) ir saņēmis Finansu ministrijas atteikumu pagarināt nokavēto nodokļu maksājumu samaksas termiņu un samazināt nokavējuma naudu, atkārtoti pretendēt uz nokavēto nodokļu maksājumu samaksas termiņa pagarināšanu un nokavējuma naudas samazināšanu uzņēmums (uzņēmējsabiedrība) var ne agrāk kā sešus mēnešus pēc Finansu ministrijas atteikuma nosūtīšanas dienas.

17. Nokavētos nodokļu maksājumus (pamatparāds, pamatparāda palielinājuma nauda un nokavējuma nauda) uzņēmums (uzņēmējsabiedrība) veic atbilstoši saistību rakstos noteiktajiem samaksas termiņiem un summām.

18. Saistību rakstos norādīto pamatparāda palielinājuma naudas summu Valsts ieņēmumu dienesta teritoriālā iestāde vai Valsts ieņēmumu dienesta Lielo nodokļu maksātāju pārvalde (turpmāk - Lielo nodokļu maksātāju pārvalde) precizē:

18.1. pirms saistību rakstos norādītā pēdējā samaksas termiņa, ja nokavētie nodokļu maksājumi tiek veikti atbilstoši saistību rakstos noteiktajiem samaksas termiņiem un summām;

18.2 . desmit dienu laikā pēc nokavēto nodokļu maksājumu iemaksas budžetā, ja saistību raksti pilnā apmērā tiek izpildīti pirms tajos norādītajiem samaksas termiņiem.

19. Saistību rakstu izpildi kontrolē attiecīgās Valsts ieņēmumu dienesta teritoriālās iestādes un Lielo nodokļu maksātāju pārvalde.

20. Valsts ieņēmumu dienests pēc katra kalendāra gada ceturkšņa beigām līdz nākamā mēneša desmitajam datumam iesniedz Finansu ministrijā:

20.1. saistību rakstam atbilstošu izziņu, kurā norādīts, kā uzņēmumi (uzņēmējsabiedrības), kuriem pagarināts nokavēto nodokļu maksājumu samaksas termiņš, pilda saistības - maksā nokavētos nodokļu maksājumus;

20.2. izziņu par to, kā uzņēmumi (uzņēmējsabiedrības), kuriem pagarināts nokavēto nodokļu maksājumu samaksas termiņš, veic kārtējos nodokļu maksājumus.

21. Saistību rakstu izpildes rezultātus par katru kalendāra gada ceturksni izskata komisija.

22. Ja uzņēmums (uzņēmējsabiedrība) neveic maksājumus saskaņā ar saistību rakstiem, kā arī pilnā apmērā un nodokļu likumos noteiktajos termiņos nemaksā kārtējos nodokļu maksājumus, komisija izskata jautājumu par lēmuma par nokavēto nodokļu maksājumu samaksas termiņa pagarināšanu un nokavējuma naudas samazināšanu atcelšanu.

23. Ja uzņēmums (uzņēmējsabiedrība) saistību rakstos noteiktajos termiņos ir samaksājis mazāk nekā 65 procentus no norādītās summas vai norādīto summu ir samaksājis pilnā apmērā, bet nav veicis kārtējos nodokļu maksājumus pilnā apmērā un nodokļu likumos noteiktajos termiņos, Finansu ministrija atceļ lēmumu par nokavēto nodokļu maksājumu samaksas termiņa pagarināšanu un nokavējuma naudas samazināšanu. Finansu ministrija par savu lēmumu rakstiski paziņo Valsts ieņēmumu dienestam, privatizācijas veicējam un attiecīgajam uzņēmumam (uzņēmējsabiedrībai).

24. Ja lēmums par nokavēto nodokļu maksājumu samaksas termiņa pagarināšanu un nokavējuma naudas samazināšanu ir atcelts, atkārtoti pretendēt uz nokavēto nodokļu maksājumu samaksas termiņa pagarināšanu un nokavējuma naudas samazināšanu uzņēmums (uzņēmējsabiedrība) var ne agrāk kā sešus mēnešus pēc Finansu ministrijas lēmuma par nokavēto nodokļu maksājumu samaksas termiņa pagarinājuma atcelšanu nosūtīšanas dienas.

25. Ja uzņēmumam (uzņēmējsabiedrībai) ir pagarināts nokavēto nodokļu maksājumu samaksas termiņš, atkārtoti pretendēt uz samaksas termiņa pagarinājumu saskaņā ar šiem noteikumiem var tikai pēc jau saņemtā termiņa pagarinājuma saistību izpildes.

26. Privatizācijas aģentūra un attiecīgās pašvaldības saskaņā ar likumu "Par valsts un pašvaldību īpašuma objektu privatizāciju" ir atbildīgas par to, lai attiecīgā privatizējamā uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) saistību rakstos minētās saistības par nokavēto nodokļu maksājumu samaksas termiņiem un summām pārņemtu attiecīgais privatizācijas subjekts.

III. Nokavēto nodokļu maksājumu samaksas termiņa pagarināšana līdz vienam gadam uzņēmumiem (uzņēmējsabiedrībām)

27. Finansu ministrija ir tiesīga pagarināt uzņēmumiem (uzņēmējsabiedrībām) nokavēto nodokļu maksājumu samaksas termiņu līdz vienam gadam, neaprēķinot likumā "Par nodokļiem un nodevām" un konkrētajos nodokļu likumos noteikto nokavējuma naudu, kā arī samazināt nokavējuma naudu, bet ne vairāk kā par 50 procentiem.

28. Jautājumu par nokavēto nodokļu maksājumu samaksas termiņa pagarināšanu līdz vienam gadam izskata tikai šādos gadījumos:

28.1. uzņēmumam (uzņēmējsabiedrībai) jau ir bijis nodokļu maksājumu samaksas termiņa pagarinājums līdz trim mēnešiem attiecīgajā Valsts ieņēmumu dienesta teritoriālajā iestādē vai Lielo nodokļu maksātāju pārvaldē, bet no maksātāja neatkarīgu apstākļu dēļ tas nav izpildīts;

28.2. uzņēmums (uzņēmējsabiedrība) kārtējos nodokļu maksājumus veic pilnā apmērā un noteiktajos termiņos, ievērojot no maksātāja neatkarīgu apstākļu radītās sekas.

29. No maksātāja neatkarīgi apstākļi šo noteikumu izpratnē ir:

2 9.1. nelaimes gadījumi (ugunsgrēks, laupīšana), kurus dokumentāri ir apstiprinājušas attiecīgās institūcijas;

29.2. dabas stihijas (plūdi, vētra) sekas, kuras dokumentāri ir apstiprinājušas attiecīgās institūcijas;

29.3. nodokļu maksātāja saimniecisko darbību būtiski ietekmējoša debitora atzīšana par bankrotējušu, ja uzņēmums (uzņēmējsabiedrība) atbilstoši tiesību aktiem ir pieteicis savas kreditora prasības un nav atteicies no savām prasījuma tiesībām par labu citai personai vai arī savas tiesības nav nodevis jebkurai citai personai.

30. Apstākļi, kas saistīti ar uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) neveiksmīgu saimniecisko darbību, nav no maksātāja neatkarīgi apstākļi.

31. Uzņēmums (uzņēmējsabiedrība) - nodokļu maksājumu parādnieks - iesniedz Finansu ministrijā iesniegumu, kurā norādīti visi nokavētie nodokļu maksājumi, kuriem pagarināms samaksas termiņš, un no maksātāja neatkarīgie apstākļi, kuru dēļ nebija iespējams veikt nodokļu maksājumus, kā arī ekonomiskie un organizatoriskie pasākumi, kas veikti, lai samaksātu nodokļu parādus un nepieļautu to palielināšanos.

32. Iesniegumam pievienojami šo noteikumu 8.1., 8.2., 8.3., 8.4., 8.5., 8.6., 8.7., 8.8., 8.9., 8.10., 8.11. un 8.12.apakšpunktā minētie materiāli, kā arī attiecīgo institūciju izsniegts no maksātāja neatkarīgu apstākļu dokumentārs apstiprinājums.

33. Iesnieguma un tam pievienoto materiālu izskatīšana, lēmuma pieņemšana un saistību rakstu izpildes kontrole notiek šo noteikumu II nodaļā noteiktajā kārtībā.

IV. Nokavēto nodokļu maksājumu samaksas termiņa pagarināšana līdz vienam gadam iestādēm

34. Finansu ministrija ir tiesīga pagarināt iestādēm nokavēto nodokļu maksājumu samaksas termiņu līdz vienam gadam, neaprēķinot likumā "Par nodokļiem un nodevām" un konkrētajos nodokļu likumos noteikto nokavējuma naudu, kā arī samazināt nokavējuma naudu, bet ne vairāk kā par 50 procentiem.

35. Uz nokavēto nodokļu maksājumu samaksas termiņa pagarināšanu var pretendēt:

35.1. iestādes, kuras nav pilnībā saņēmušas piešķirto finansējumu, vai arī tās iestādes, kurām piešķirts nepietiekams finansējums, ja nepietiekamā finansējuma izlīdzināšanai tiek paredzēts izdarīt grozījumus kārtējā gada likumā par valsts budžetu (saskaņojot iesniegumu ar Finansu ministrijas Budžeta departamentu);

35.2. iestādes, kurām ir bijis nodokļu maksājumu samaksas termiņa pagarinājums līdz trim mēnešiem attiecīgajā Valsts ieņēmumu dienesta teritoriālajā iestādē, bet no maksātāja neatkarīgu apstākļu dēļ tas nav izpildīts;

35.3. iestādes, kuras kārtējos nodokļu maksājumus veic pilnā apmērā un noteiktajos termiņos, ievērojot no maksātāja neatkarīgu apstākļu radītās sekas.

36. No maksātāja neatkarīgi apstākļi attiecībā uz iestādi - nodokļu maksātāju - tiek noteikti saskaņā ar šo noteikumu 29. un 30.punktu.

37. Attiecīgā iestāde iesniedz Finansu ministrijā iesniegumu, kurā norādīti visi nokavētie nodokļu maksājumi, kuriem pagarināms samaksas termiņš, un no maksātāja neatkarīgi apstākļi, kuru dēļ nebija iespējams veikt nodokļu maksājumus, kā arī ekonomiskie un organizatoriskie pasākumi, kas veikti, lai samaksātu nodokļu parādus un nepieļautu to palielināšanos.

38. Iesniegumam pievienojams:

38.1. iepriekšējā gada pārskats par iestādes ieņēmumu un izdevumu tāmes izpildi (kopija);

38.2. kārtējā gada pēdējā ceturkšņa pārskats par ieņēmumu un izdevumu tāmes izpildi (kopija);

38.3. izziņa par nokavētajiem nodokļu maksājumiem valsts budžetā (1.pielikums);

38.4. izziņa par nokavēto nodokļu maksājumu valsts budžetā samaksas termiņa pagarinājumiem (2.pielikums), kas saņemti līdz iesnieguma iesniegšanas mēneša pirmajam dat umam;

38.5. debitoru un kreditoru saraksts, kurā norādītas arī attiecīgās naudas summas uz iesnieguma iesniegšanas mēneša pirmo datumu;

38.6. iestādes priekšlikumi par nodokļu pamatparāda, pamatparāda palielinājuma naudas un nokavējuma naudas samaksas termiņiem un summām atsevišķi par katru nodokļa veidu (3.pielikums), norādot pamatparādu, pamatparāda palielinājuma naudas un nokavējuma naudas summu uz iesnieguma iesniegšanas mēneša pirmo datumu, kā arī pamatparāda palielinājuma naudas summu, kas ir faktiskās un atbilstoši Latvijas Bankas refinansēšanas likmei līdz pagarinājuma perioda beigām aprēķinātās pamatparāda palielinājuma naudas kopsumma;

38.7. attiecīgo institūciju izsniegts no maksātāja neatkarīgu apstākļu dokumentārs apstiprinājums.

39. Iesnieguma un tam pievienoto materiālu izskatīšana, lēmuma pieņemšana un saistību rakstu izpildes kontrole notiek šo noteikumu II nodaļā noteiktajā kārtībā.

V. Nokavējuma naudas samazināšana uzņēmumiem (uzņēmējsabiedrībām), kuri samaksājuši visu nokavēto nodokļu maksājumu pamatparādu un ar to saistīto pamatparāda palielinājuma naudu

40. Finansu ministrija ir tiesīga pieņemt ieteikuma lēmumu par uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) valsts budžetā ieskaitāmā nodokļa pamatparāda, kurš izveidojies līdz 1996.gada 1.janvārim, un ar to saistītās pamatparāda palielinājuma naudas samaksu 90 dienu laikā.

41. Uzņēmums (uzņēmējsabiedrība) - nodokļu maksājumu parādnieks - iesniedz Finansu ministrijā iesniegumu par apņemšanos 90 dienu laikā samaksāt šo noteikumu 40.punktā minēto nodokļa pamatparādu un pamatparāda palielinājuma naudu.

42. Šo noteikumu 41.punktā minētajam iesniegumam pievienojami:

42.1. šo noteikumu 8.1., 8.2., 8.3., 8.4., 8.5., 8.6., 8.7., 8.8., 8.9. un 8.10.apakšpunktā minētie materiāli;

42.2. Valsts ieņēmumu dienesta teritoriālās iestādes vai Lielo nodokļu maksātāju pārvaldes izsniegta izziņa, kurā norādīts nodokļa pamatparāds, pamatparāda palielinājuma nauda un nokavējuma nauda uz 1996.gada 1.janvāri un ar minēto pamatparādu saistītā pamatparāda palielināju m a nauda un nokavējuma nauda uz iesnieguma iesniegšanas mēneša pirmo datumu.

43. Šo noteikumu 41.punktā minētā iesnieguma un tam pievienoto materiālu izskatīšana notiek šo noteikumu 9., 10., 11., 12. un 13.punktā noteiktajā kārtībā.

44. Finansu ministrija p ieņemto ieteikuma lēmumu, norādot konkrētas pamatparāda un pamatparāda palielinājuma naudas summas (pa nodokļu veidiem), kuras uzņēmumam (uzņēmējsabiedrībai) jāsamaksā līdz norādītajam termiņam, nosūta šo noteikumu 41.punktā minētā iesnieguma iesniedzējam izpildei, kā arī attiecīgajai Valsts ieņēmumu dienesta teritoriālajai iestādei vai Lielo nodokļu maksātāju pārvaldei kontrolei.

45. Pēc ieteikuma lēmuma izpildes Finansu ministrija, pamatojoties uz Valsts ieņēmumu dienesta teritoriālās iestādes vai Lielo nodokļu maksātāju pārvaldes izsniegtu izziņu, pieņem lēmumu par nokavējuma naudas samazināšanu līdz 100 procentiem.

VI. Noslēguma jautājumi

46. Ja uzņēmumam (uzņēmējsabiedrībai) atbilstoši šo noteikumu prasībām ir pagarināts nokavēto nodokļu maksājumu samaksas termiņš, bet tā pagarinājuma laikā notiek valsts budžetā ieskaitāmo nodokļu maksājumu pamatparādu kapitalizācija, Finansu ministrija pēc kapitalizēto nodokļu maksājumu pamatparādu dzēšanas atceļ lēmumu par nokavēto nodokļu maksājumu samaksas termiņa p a garināšanu un nokavējuma naudas samazināšanu vai pēc precizēta saistību raksta saņemšanas izdara minētajā lēmumā attiecīgus grozījumus.

47. Attiecībā uz šo noteikumu 46.punktā minētajiem uzņēmumiem (uzņēmējsabiedrībām) nav piemērojams šo noteikumu 22. un 2 3.punkts.

48. Atzīt par spēku zaudējušiem:

48.1. Ministru kabineta 1995.gada 31.marta noteikumus nr.81 ''Noteikumi par kārtību, kādā uzņēmumiem pagarināmi nokavēto valsts budžetā pārskaitāmo nodokļu maksājumu samaksas termiņi'' (Latvijas Vēstnesis, 1995, 5 1.nr.);

48.2. Ministru kabineta 1996.gada 16.aprīļa noteikumus nr.144 "Grozījums Ministru kabineta 1995.gada 31.marta noteikumos nr.81 "Noteikumi par kārtību, kādā uzņēmumiem pagarināmi nokavēto valsts budžetā pārskaitāmo nodokļu maksājumu samaksas termiņi"" (Latvijas Vēstnesis, 1996, 69.nr.);

48.3. Ministru kabineta 1996.gada 21.maija noteikumus nr.178 "Nokavēto nodokļu maksājumu samaksas termiņu pagarināšanas komisijas nolikums" (Latvijas Vēstnesis, 1996, 91.nr.);

48.4. Ministru kabineta 1996.gada 22.maij a rīkojumu nr.175 "Par Nokavēto nodokļu maksājumu samaksas termiņu pagarināšanas komisiju" (Latvijas Vēstnesis, 1996, 91.nr.);

48.5. Ministru kabineta 1996.gada 18.septembra rīkojumu nr.382 "Grozījums Ministru kabineta 1996.gada 22.maija rīkojumā nr.175 "Par Nokavēto nodokļu maksājumu samaksas termiņu pagarināšanas komisiju"" (Latvijas Vēstnesis, 1996, 159.nr.). 

Ministru prezidents G.Krasts 

Finansu ministrs R.Zīle

11.JPG (67154 BYTES)

12.JPG (59814 BYTES)

21.JPG (56826 BYTES)

22.JPG (32291 BYTES)

3.JPG (78771 BYTES)

4.JPG (71925 BYTES)

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Kārtība, kādā pagarināmi nokavēto valsts budžetā ieskaitāmo nodokļu maksājumu samaksas termiņi Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 113Pieņemts: 31.03.1998.Stājas spēkā: 03.04.1998.Zaudē spēku: 08.04.2000.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 87/88, 02.04.1998.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozījumi
  • Tiesību akti, kuriem maina statusu
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
47541
03.04.1998
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"