Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Skatīt Ministru kabineta 2010. gada 12. maija noteikumus Nr. 440 "Noteikumi par tirdzniecības veidiem, kas saskaņojami ar pašvaldību, un tirdzniecības organizēšanas kārtību".
Ministru kabineta noteikumi Nr.188

Rīgā 1996.gada 28.maijā (prot. Nr.29. 4.§)
Kārtība, kādā lauku apvidos darbojas pārvietojamie mazumtirdzniecības punkti, kuros nav kases aparātu
I. Vispārīgie jautājumi

1. Šie noteikumi nosaka kārtību, kādā lauku apvidos darbojas pārvietojamie mazumtirdzniecības punkti, kuros nav kases aparātu (turpmāk tekstā — “autoveikali”), neatkarīgi no to īpašuma veida.

2. Autoveikals ir patstāvīgi pārvietojams mazumtirdzniecības punkts speciāli aprīkotā automašīnā — furgonā.

3. Autoveikala furgonam jāatbilst visām tehniskajām, sanitārajām un ugunsdzēsības prasībām.

4. Uz autoveikala virsbūves sāniem jābūt uzrakstam “Autoveikals” un tā uzņēmuma (uzņēmējsabiedrības) pilnam nosaukumam, adresei un tālruņa numuram, kuram pieder attiecīgais autoveikals.

5. Autoveikalu drīkst izmantot iedzīvotāju apkalpošanai tikai tādās lauku apdzīvotajās vietās, kurās nav stacionāru veikalu.

6. Autoveikalam jābūt nodrošinātam ar preču pārvadāšanai un tirdzniecībai nepieciešamo dokumentāciju, iekārtām un inventāru (plauktiem, atvilktnēm un letēm, kā arī, ja nepieciešams, svariem un saldētavām).

7. Autoveikalos drīkst tirgot tikai pārtikas preces (izņemot alkoholiskos dzērienus) un pirmās nepieciešamības nepārtikas preces.

8. Autoveikalam, kurā tirgo pārtikas preces, jābūt sanitārajai pasei, bet pārdevējam — sanitārajai grāmatiņai.

II. Autoveikala statusa piešķiršana

9. Pārvietojamajam mazumtirdzniecības punktam autoveikala statusu piešķir tā pagasta pašvaldība, kuras administratīvajā teritorijā darbojas attiecīgais autoveikals.

10. Autoveikala statusa piešķiršanas kārtība:

10.1. uzņēmums (uzņēmējsabiedrība) iesniedz attiecīgās pašvaldības domei (padomei) rakstisku iesniegumu ar lūgumu piešķirt autoveikala statusu konkrētai automašīnai ar konkrētu valsts reģistrācijas numuru, minētajam iesniegumam pievienojot autoveikala maršrutu un izbraukumu grafiku, kā arī preču sortimenta sarakstu;

10.2. attiecīgās pašvaldības dome (padome) izsniedz uzņēmumam (uzņēmējsabiedrībai) izziņu (apstiprināta ar parakstu un zīmogu) par autoveikala statusa piešķiršanu attiecīgajai automašīnai;

10.3. uzņēmums (uzņēmējsabiedrība) pašvaldības domes (padomes) izsniegto izziņu par autoveikala statusa piešķiršanu saskaņo ar Valsts ieņēmumu dienesta attiecīgā rajona nodaļu (paraksts un zīmogs);

10.4. pamatojoties uz pašvaldības domes (padomes) izsniegto un ar Valsts ieņēmumu dienesta attiecīgā rajona nodaļu saskaņoto izziņu par autoveikala statusa piešķiršanu, Ceļu satiksmes drošības direkcijas attiecīgā rajona nodaļa attiecīgās automašīnas reģistrācijas apliecībā izdara atzīmi “autoveikals”.

III. Uzskaite un pārskati

11. Autoveikalā, saņemot naudu par preci, elektroniskais kases aparāts nav obligāts.

12. Autoveikalā pirkumu apliecinošs dokuments ir tipogrāfiski iespiesta, Valsts ieņēmumu dienesta attiecīgā rajona nodaļā reģistrēta numurēta kvīts, kura kā grāmatvedības dokuments tiek izsniegta personai pēc viņas pieprasījuma.

13. Autoveikala ieņēmumi jāatspoguļo preču–naudas pārskatos.

14. Autoveikalā jābūt visiem dokumentiem, kuri ietilpst preču–naudas pārskatā, kā arī attiecīgās pašvaldības domes (padomes) apstiprinātam autoveikala maršrutam un izbraukumu grafikam.

IV. Atbildība un kontrole

15. Uzņēmums (uzņēmējsabiedrība), kuram pieder autoveikals, nodrošina, lai autoveikala un tā darbinieku darbībā tiktu ievērotas šo noteikumu, tirdzniecības noteikumu, kā arī citu tiesību aktu prasības.

16. Valsts un pašvaldību institūciju pilnvarotas personas, uzrādot savas tiesības apliecinošu dokumentu, likumos un citos tiesību aktos noteiktajā kārtībā savas kompetences ietvaros ir tiesīgas kontrolēt autoveikala darbību.

17. Pēc kontrolējošās institūcijas pieprasījuma pašvaldība, kura attiecīgajam pārvietojamajam mazumtirdzniecības punktam ir piešķīrusi autoveikala statusu, izskata atklātos pārkāpumus un, ja nepieciešams, pieņem lēmumu par autoveikala statusa anulēšanu, paziņojot to Ceļu satiksmes drošības direkcijas attiecīgā rajona nodaļai, kura anulē atzīmi “autoveikals” attiecīgās automašīnas reģistrācijas apliecībā.

Ministru prezidents A.Šķēle

Finansu ministrs A.G.Kreituss
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Kārtība, kādā lauku apvidos darbojas pārvietojamie mazumtirdzniecības punkti, kuros nav kases aparātu Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 188Pieņemts: 28.05.1996.Stājas spēkā: 05.06.1996.Zaudē spēku: 01.06.2010.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 95, 04.06.1996.
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Izdoti saskaņā ar
40413
05.06.1996
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"