Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Ministru kabineta rīkojums Nr. 472

Rīgā 1995.gada 16.augustā (prot. nr.42, 12.§)

Par preču izcelsmes sertifikātiem

1. Ar 1995.gada 1.septembri preferenciālos preču izcelsmes sertifikātus (EUR. 1 un EUR. 2 parauga sertifikāti) izsniedz un apstiprina (tikai EUR. 1 parauga sertifikāti) Latvijas Republikas muitas iestādes.

2. Muitas iestādes, kuras ir tiesīgas izsniegt un apstiprināt šī rīkojuma 1.punktā minētos preču izcelsmes sertifikātus, nosaka Finansu ministrija.

3. Finansu ministrija izskata visas domstarpības, kas saistītas ar preču izcelsmes noteikšanu un preferenciālo preču izcelsmes sertifikātu izsniegšanu. Tās lēmums var tikt pārsūdzēts likumā noteiktajā kārtībā.

4. Līdz 1995.gada 1.septembrim Finansu ministrija pārņem no Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras visu izsniegto preferenciālo preču izcelsmes sertifikātu (EUR. 1 parauga sertifikāti) pieprasījumus, kuri ir noformēti laikposmā no 1992.gada 1.septembra līdz 1995.gada 1.septembrim.

5. Līdz 1995.gada 21.augustam Finansu ministrija izstrādā preferenciālo preču izcelsmes sertifikātu (EUR. 1 parauga sertifikāti) izsniegšanas kārtību.

6. Finansu ministrs apstiprina Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras izstrādāto preču izcelsmes noteikšanas un preču izcelsmes sertifikātu izsniegšanas kārtību Vispārējās priekšrocību sistēmas preču izcelsmes sertifikātiem (FORM A) un preču izcelsmes sertifikātiem (vispārējā parauga sertifikāti un tekstilpreču sertifikāti).

7. Nepreferenciālos preču izcelsmes sertifikātus - vispārējā parauga sertifikātus, tekstilpreču sertifikātus un Vispārējās priekšrocību sistēmas preču izcelsmes sertifikātus (FORM A) - izsniedz un pārbauda Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera.

8. Finansu ministrija izstrādā attiecīgos tiesību aktus, lai nodrošinātu preču izcelsmes sertifikātu izsniegšanu Latvijas Republikā.

9. Atzīt par spēku zaudējušu Ministru Padomes 1992.gada 19.jūnija lēmumu nr.236 "Par preču izcelsmes sertifikātiem" (Latvijas Republikas Augstākās Padomes un Valdības Ziņotājs, 1992, 39.nr.).

Ministru prezidents M.Gailis

Finansu ministre I.Sāmīte

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par preču izcelsmes sertifikātiem Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: rīkojums Numurs: 472Pieņemts: 16.08.1995.Stājas spēkā: 16.08.1995.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 126, 23.08.1995.
Saistītie dokumenti
  • Tiesību akti, kuriem maina statusu
36433
16.08.1995
85
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"