Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Jēkabpils novada domes saistošie noteikumi Nr. 42

Jēkabpils novadā 2023. gada 14. decembrī

Grozījumi Jēkabpils novada domes 2021. gada 23. septembra saistošajos noteikumos Nr. 13 "Pašvaldības aģentūras "Jaunāmuiža" maksas pakalpojumi"

APSTIPRINĀTS
ar Jēkabpils novada domes
14.12.2023. lēmumu Nr. 1194 (prot. Nr. 20, 2. §)

Izdoti saskaņā ar Publisko aģentūru likuma
17. panta otro un ceturto daļu

1. Izdarīt Jēkabpils novada domes 2021. gada 23. septembra saistošajos noteikumos Nr. 13 "Pašvaldības aģentūras "Jaunāmuiža" maksas pakalpojumi" (Latvijas Vēstnesis, 2022, 15. nr., 146. nr., 237. nr., 253A. nr.) šādus grozījumus:

1.1. Aizstāt saistošo noteikumu pielikuma "Pašvaldības aģentūras "Jaunāmuiža" maksas pakalpojumi" 1.1. apakšpunktā skaitli "25,36" ar skaitli "27,90";

1.2. Aizstāt saistošo noteikumu pielikuma "Pašvaldības aģentūras "Jaunāmuiža" maksas pakalpojumi" 1.2. apakšpunktā skaitli "22,85" ar skaitli "24,17";

1.3. Aizstāt saistošo noteikumu pielikuma "Pašvaldības aģentūras "Jaunāmuiža" maksas pakalpojumi" 1.3. apakšpunktā skaitli "25,36" ar skaitli "27,90";

1.4. Aizstāt saistošo noteikumu pielikuma "Pašvaldības aģentūras "Jaunāmuiža" maksas pakalpojumi" 1.4. apakšpunktā skaitli "23,51" ar skaitli "25,11";

1.5. Aizstāt saistošo noteikumu pielikuma "Pašvaldības aģentūras "Jaunāmuiža" maksas pakalpojumi" 1.5. apakšpunktā skaitli "17,63" ar skaitli "20,71";

1.6. Aizstāt saistošo noteikumu pielikuma "Pašvaldības aģentūras "Jaunāmuiža" maksas pakalpojumi" 1.6. un 1.7. punktā skaitli "24,09" ar skaitli "26,50";

1.7. Aizstāt saistošo noteikumu pielikuma "Pašvaldības aģentūras "Jaunāmuiža" maksas pakalpojumi" 3.6. apakšpunktā skaitli "2,89" ar skaitli "3,37".

2. Saistošie noteikumi stājas spēkā 2024. gada 1. janvārī.

Jēkabpils novada domes priekšsēdētājs R. Ragainis

 

Jēkabpils novada domes 2023. gada 14. decembra saistošo noteikumu Nr. 42 "Grozījumi Jēkabpils novada domes 2021. gada 23. septembra saistošajos noteikumos Nr. 13 "Pašvaldības aģentūras "Jaunāmuiža" maksas pakalpojumi""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļa  Norādāmā informācija
1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums Saistošie noteikumi Nr. 13 "Pašvaldības aģentūras "Jaunāmuiža" maksas pakalpojumi" izdoti saskaņā ar Publisko aģentūru likuma 17. panta otro un ceturto daļu.

Jēkabpils novada domes saistošo noteikumu projekts "Grozījumi Jēkabpils novada domes 2021. gada 23. septembra saistošajos noteikumos Nr. 13 "Pašvaldības aģentūras "Jaunāmuiža" maksas pakalpojumi"" (turpmāk - saistošo noteikumu projekts) izstrādāts ar mērķi pārskatīt un atsevišķiem pakalpojumiem noteikt jaunus izcenojumus.

Sakarā ar darbinieku algu palielinājumu no 2024. gada 1. janvāra, kam pamatā būs izmaiņas minimālās mēneša darba algas apmērā, kā arī sakarā ar pārtikas izmaksu pieaugumu un citu pakalpojumu un preču cenu pieaugumu, ir nepieciešams paaugstināt maksu sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas pakalpojumiem un ēdināšanas izdevumiem vienam klientam dienā. Attiecīgi izmaiņas maksā tiek noteiktas cenrāža 1.1.-1.7. apakšpunktos un 3.6. apakšpunktā.

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu Pašvaldības aģentūras "Jaunāmuiža" maksas pakalpojumu ieņēmumi provizoriski palielināsies par 110 520,00 euro, kas segs Pašvaldības aģentūras "Jaunāmuiža" izmaksu pieaugumu.

Jēkabpils novada pašvaldībai, pakalpojuma maksas pieaugums par Pašvaldības aģentūras "Jaunāmuiža" sniegto sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas maksas pakalpojumu (saskaņā ar saistošo noteikumu projekta 1.1. punktu), palielinās izmaksas par aptuveni 92 000,00 euro. Daļa no šī izmaksu pieauguma tiks kompensēta uz pensiju indeksācijas rēķina, taču šobrīd šis apmērs nav paredzams.

3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci Sociālā ietekme kopumā ir pozitīva, jo pašvaldības aģentūra sniedz iedzīvotājiem nepieciešamos pakalpojumus. Vienlaikus ir paredzams, ka atsevišķām sociālām grupām ietekme būs mazāk labvēlīga saistībā ar pakalpojumu cenu palielinājumu. Saistošie noteikumi nerada ietekmi uz vidi, uzņēmējdarbības vidi un iedzīvotāju veselību. Konkurence netiek ierobežota.
4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām Saistošo noteikumu piemērošanā un pakalpojumu saņemšanā personai jāvēršas pašvaldības aģentūrā "Jaunāmuiža".

Nav paredzētas papildus administratīvo procedūru izmaksas.

Saistošie noteikumi tiks publicēti oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Noteikumi tiks publicēti oficiālajā pašvaldības tīmekļvietnē, vienlaikus nodrošinot atbilstību oficiālajai publikācijai norādot atsauci uz oficiālo publikāciju atbilstoši Pašvaldību likuma 47. panta astotajai daļai.

5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem Saistošo noteikumu projekta īstenošana tiks veikta ar esošajiem cilvēkresursiem, nemainot to pienākumus un uzdevumus.
6. Informācija par izpildes nodrošināšanu Saistošo noteikumu projekta izpildi īstenos pašvaldības aģentūra "Jaunāmuiža".
7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana Saistošo noteikumu projektā ietvertās tiesību normas ir piemērotas iecerētā mērķa sasniegšanas nodrošināšanai un paredz tikai to, kas ir vajadzīgs minētā mērķa sasniegšanai. Pašvaldības izraudzītie līdzekļi ir leģitīmi un rīcība ir atbilstoša augstāka juridiskā spēka normatīvajiem aktiem.
8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām Saistošo noteikumu izstrādes procesā notikušas konsultācijas ar sabiedrības pārstāvjiem.

Saistošo noteikumu projekts sabiedrības viedokļa noskaidrošanai publicēts pašvaldības tīmekļvietnē www.jekabpils.lv sadaļas "Normatīvie akti" apakšsadaļā "Saistošo noteikumu projekti". Viedokļa izteikšanas termiņš noteikts divas nedēļas no saistošo noteikumu projekta publicēšanas datuma pašvaldības tīmekļvietnē.

Sabiedrības viedokļi nav saņemti.


Jēkabpils novada domes priekšsēdētājs R. Ragainis

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Jēkabpils novada domes 2021. gada 23. septembra saistošajos noteikumos Nr. 13 "Pašvaldības .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Jēkabpils novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 42Pieņemts: 14.12.2023.Stājas spēkā: 01.01.2024.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 247, 21.12.2023. OP numurs: 2023/247.72
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
348547
01.01.2024
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"