Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Ministru kabineta noteikumi Nr. 452

Rīgā 2023. gada 15. augustā (prot. Nr. 40 19. §)

Grozījumi Ministru kabineta 2012. gada 21. februāra noteikumos Nr. 122 "Kārtība, kādā izsniedz, anulē vai uz laiku aptur Eiropas Kopienas atļaujas, Eiropas Kopienas atļauju kopijas un autovadītāja atestātus starptautiskajiem komercpārvadājumiem ar autotransportu Eiropas Savienības teritorijā"

Izdoti saskaņā ar Autopārvadājumu likuma
5.1 panta pirmās daļas 8. punktu

Izdarīt Ministru kabineta 2012. gada 21. februāra noteikumos Nr. 122 "Kārtība, kādā izsniedz, anulē vai uz laiku aptur Eiropas Kopienas atļaujas, Eiropas Kopienas atļauju kopijas un autovadītāja atestātus starptautiskajiem komercpārvadājumiem ar autotransportu Eiropas Savienības teritorijā" (Latvijas Vēstnesis, 2012, 32. nr.; 2016, 122. nr.; 2022, 75. nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 7. punktu šādā redakcijā:

"7. Ja mainās pārvadātāja nosaukums, komersanta veids vai juridiskā adrese, pārvadātājs 15 dienu laikā pēc rekvizītu maiņas iesniedz kompetentajā iestādē šo noteikumu 5. punktā minēto iesniegumu. Kompetentā iestāde pēc iesnieguma saņemšanas Administratīvā procesa likumā noteiktajā termiņā izsniedz Kopienas atļauju."

2. Izteikt 7.1 punktu šādā redakcijā:

"7.1 Šo noteikumu 7. un 23.1 punktā minēto informāciju pārvadātājs var iesniegt arī elektroniski, aizpildot speciālu tiešsaistes formu kompetentās iestādes tīmekļvietnē www.atd.lv (e-pakalpojums), identifikācijai izmantojot vienotajā valsts un pašvaldību pakalpojumu portālā www.latvija.lv pieejamos personas identifikācijas līdzekļus."

3. Izteikt 9.1. apakšpunktu šādā redakcijā:

"9.1. kravas komercpārvadājumiem, atbilstoši regulas Nr. 1072/2009 4. panta 3., 4. un 5. punktam izsniedz Eiropas Kopienas atļaujas apliecināto kopiju komercpārvadājumu veikšanai ar kravas autotransportu Eiropas Savienības teritorijā ar konkrēto kravas automobili (turpmāk - Kopienas atļaujas kopija). Kopienas atļaujas kopiju izsniedz uz laiku līdz 12 mēnešiem, nepārsniedzot pārvadātājam izsniegtās Kopienas atļaujas kravas komercpārvadājumiem derīguma termiņu;".

4. Izteikt 10. punktu šādā redakcijā:

"10. Lai saņemtu vai pagarinātu Kopienas atļaujas kopiju, pārvadātājs iesniedz kompetentajā iestādē iesniegumu:

10.1. norādot izsniegtās Kopienas atļaujas veidu un numuru, komersanta veidu, komersanta, zemnieka vai zvejnieka saimniecības nosaukumu, juridisko adresi, reģistrācijas numuru Uzņēmumu reģistrā vai ārvalsts komersanta filiāles reģistrācijas numuru un reģistrācijas datumu;

10.2. norādot tā autotransporta līdzekļa reģistrācijas numuru, kas tiks norādīts Kopienas atļaujas kopijā;

10.3. pievienojot autotransporta līdzekļa nomas līguma apliecinātu kopiju, ja pārvadātājs nav autotransporta līdzekļa īpašnieks vai turētājs;

10.4. norādot, ka N kategorijas transportlīdzeklim vai N kategorijas transportlīdzeklim ar piekabi vai puspiekabi pilnā masa pārsniedz 2,5 tonnas, bet nepārsniedz 3,5 tonnas;

10.5. pievienojot citā dalībvalstī reģistrēta kravas transportlīdzekļa reģistrācijas apliecību vai tās kopiju;

10.6. pievienojot citā dalībvalstī reģistrēta kravas transportlīdzekļa tehniskās apskates protokolu vai tā kopiju."

5. Izteikt 11. punktu šādā redakcijā:

"11. Lai izsniegtu vai pagarinātu Kopienas atļaujas kopiju, kompetentā iestāde administratīvo procesu regulējošajos normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā pārliecinās transportlīdzekļu un to vadītāju valsts reģistrā par Latvijā reģistrēta transportlīdzekļa reģistrācijas datiem un valsts tehniskās apskates datiem, kā arī par transportlīdzeklim piešķirto atļauju piedalīties ceļu satiksmē."

6. Svītrot 13. punktu.

7. Izteikt 14. punktu šādā redakcijā:

"14. Kompetentā iestāde pēc iesnieguma saņemšanas Administratīvā procesa likumā noteiktajā termiņā izsniedz Kopienas atļaujas kopiju."

8. Papildināt ar 15.1 punktu šādā redakcijā:

"15.1 Ja autotransporta līdzeklim, kuram izsniegta Kopienas atļaujas kopija, mainās valsts reģistrācijas numurs, pēc pārvadātāja iesnieguma saņemšanas par valsts reģistrācijas numura maiņu kompetentā iestāde veic datu maiņu, norādot autotransporta līdzekļa mainīto valsts reģistrācijas numuru, un izsniedz jaunu Kopienas atļaujas kopiju. Ja valsts reģistrācijas numurs mainās autotransporta līdzeklim, kas tiek nomāts, pārvadātājs, iesniedzot kompetentajā iestādē šajā punktā minēto iesniegumu, tam pievieno attiecīgi šo noteikumu 10.3., 10.5. un 10.6. apakšpunktā minētos dokumentus."

9. Izteikt 20. punktu šādā redakcijā:

"20. Ja kompetentā iestāde pieņem šo noteikumu 2.2. apakšpunktā minēto lēmumu par transportlīdzekļa vadītāja atestāta anulēšanu, pārvadātājs 15 dienu laikā pēc lēmuma saņemšanas anulēto dokumentu nodod kompetentajā iestādē."

10. Svītrot 22. punktu.

11. Papildināt ar informatīvo atsauci uz Eiropas Savienības direktīvām šādā redakcijā:

"Informatīva atsauce uz Eiropas Savienības direktīvu

Noteikumos iekļautas tiesību normas, kas izriet no Eiropas Parlamenta un Padomes 2022. gada 6. aprīļa Direktīvas (ES) 2022/738, ar ko groza Direktīvu 2006/1/EK par bez transportlīdzekļa vadītājiem nomātu transportlīdzekļu izmantošanu kravu autopārvadājumiem."

Ministru prezidents,
ārlietu ministra pienākumu izpildītājs A. K. Kariņš

Satiksmes ministrs J. Vitenbergs

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ministru kabineta 2012. gada 21. februāra noteikumos Nr. 122 "Kārtība, kādā izsniedz, .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 452Pieņemts: 15.08.2023.Stājas spēkā: 19.08.2023.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 159, 18.08.2023. OP numurs: 2023/159.2
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Anotācija / tiesību akta projekts
  • Citi saistītie dokumenti
344588
19.08.2023
87
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"