Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Attēlotā redakcija
Ministru kabineta noteikumi Nr. 368

Rīgā 2023. gada 4. jūlijā (prot. Nr. 35 16. §)
Informācijas sistēmu un to darbībai nepieciešamo informācijas un komunikācijas tehnoloģiju resursu un pakalpojumu attīstības aktivitāšu un likvidēšanas uzraudzības kārtība
Izdoti saskaņā ar Valsts informācijas sistēmu likuma 4. panta otro daļu

1. Noteikumi nosaka valsts informācijas sistēmu un tiešās pārvaldes iestāžu, valsts institūciju, kas nav Ministru kabineta padotībā, atvasinātu publisku personu un to iestāžu, tiesu iestāžu, prokuratūras, kā arī privātpersonu, kurām deleģēts valsts pārvaldes uzdevums (turpmāk – institūcija), informācijas sistēmu (turpmāk – informācijas sistēma) un to darbībai nepieciešamo informācijas un komunikācijas tehnoloģiju resursu un pakalpojumu attīstības aktivitāšu un likvidēšanas uzraudzības kārtību.

2. Attīstības aktivitāte šo noteikumu izpratnē ir aktivitāte, kuru raksturo vismaz viena no pazīmēm:

2.1. tiek izveidota jauna vai likvidēta esoša informācijas sistēma;

2.2. aktivitāte papildina esošu informācijas sistēmu ar jaunu funkcionalitāti, kas būtiski paplašina informācijas sistēmas pielietojuma jomu;

2.3. aktivitāte būtiski izmaina esošas informācijas sistēmas tehnisko arhitektūru;

2.4. aktivitāte būtiski ietekmē citu institūciju informācijas un komunikācijas tehnoloģiskos resursus vai datu apmaiņu ar tiem.

3. Informāciju par attīstības aktivitātēm reģistrē Valsts informācijas resursu, sistēmu un sadarbspējas informācijas sistēmā, tajā iekļaujot:

3.1. attīstības aktivitāšu aprakstus, izmaiņas attīstības aktivitāšu aprakstos, kā arī informāciju par attīstības aktivitāšu pabeigšanu;

3.2. pieprasījumus attīstības aktivitāšu saskaņojumiem un attīstības aprakstu saskaņojumus.

4. Informācijas sistēmas pārzinis, kurš ir atbildīgs par attīstības aktivitātes īstenošanu (turpmāk – atbildīgā institūcija), atbilstoši normatīvajiem aktiem elektronisko dokumentu izstrādāšanas, noformēšanas, glabāšanas un aprites jomā sagatavo šādus dokumentus:

4.1. attīstības aktivitātes pieteikumu (1. pielikums) – pirms finansējuma pieprasīšanas attīstības aktivitātes īstenošanai, ja to paredz attīstības aktivitātes īstenošanai plānotā finansēšanas instrumenta noteikumi vai citi nosacījumi;

4.2. attīstības aktivitātes aprakstu (2. pielikums) – pirms attīstības aktivitātes uzsākšanas;

4.3. attīstības aktivitātes izmaiņu pieprasījumu (3. pielikums) – piesakot attīstības aktivitātes izmaiņas;

4.4. paziņojumu par attīstības aktivitātes noslēgumu (4. pielikums) – 10 darbdienu laikā pēc attīstības aktivitātes īstenošanas pabeigšanas;

4.5. informācijas sistēmas likvidēšanas aktivitātes pieteikumu (5. pielikums) – pirms likvidēšanas aktivitātes uzsākšanas.

5. Atbildīgā institūcija pirms attīstības aktivitātes uzsākšanas saskaņo attīstības aktivitātes aprakstu ar šādām institūcijām:

5.1. ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju – par attīstības aktivitātes atbilstību normatīvajiem aktiem informācijas sistēmu un to darbībai nepieciešamo informācijas un komunikācijas tehnoloģiju resursu un pakalpojumu attīstības jomā;

5.2. ar nozares ministriju, kuras padotībā ir atbildīgā institūcija vai institūcijas (ja attiecināms), – par attīstības aktivitātes atbilstību nozares politikas un tās rīcībā esošo resursu izmantošanas prioritātēm;

5.3. ar Aizsardzības ministriju – par plānotajiem informācijas sistēmas drošības pasākumiem;

5.4. ar Centrālo statistikas pārvaldi – par attīstības aktivitātes atbilstību normatīvajiem aktiem oficiālās statistikas jomā;

5.5. ar Kultūras ministriju – par attīstības aktivitātes atbilstību normatīvajiem aktiem dokumentu un arhīvu pārvaldības jomā;

5.6. ar Datu valsts inspekciju – par attīstības aktivitātes atbilstību normatīvajiem aktiem personas datu aprites jomā, ja tiek attīstīta informācijas sistēma, kurā tiek veikta datu apstrāde;

5.7. ar Latvijas Pašvaldību savienību – par attīstības aktivitātes ietvaros izvēlēto mijiedarbības tehnoloģisko risinājumu, ja tiek attīstīta informācijas sistēma, kuras atbalstītie procesi mijiedarbojas ar procesiem pašvaldībās;

5.8. ar citām iesaistītajām institūcijām, kuru darbību un kompetenci var ietekmēt attīstības aktivitātes īstenošana.

6. Atbildīgā institūcija attīstības aktivitātes aprakstu iesniedz saskaņošanai šo noteikumu 5. punktā minētajām institūcijām, vienlaikus informējot Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (turpmāk – ministrija) par attīstības aktivitātes saskaņošanā iesaistītajām institūcijām.

7. Saskaņošanā iesaistītajām institūcijām un ministrijai 10 darbdienu laikā pēc attīstības aktivitātes apraksta saņemšanas ir tiesības pieprasīt atbildīgajai institūcijai papildu informāciju par attīstības aktivitātes aprakstu, ja tajā ietvertā informācija ir neprecīza vai nepilnīga.

8. Ministrijai ir tiesības pieprasīt, lai atbildīgā institūcija attīstības aktivitātes aprakstu papildus saskaņo arī ar citām institūcijām, ar kurām nav veikts saskaņojums šo noteikumu 5.2., 5.3.​​​​​​​, 5.4.​​​​​, 5.5.​​​​​​​, 5.6.​​​​​​​, 5.7. ​​​​​​​un 5.8. apakšpunktā minētajos gadījumos.

9. Attīstības aktivitātes saskaņošanā iesaistītās institūcijas 15 darbdienu laikā pēc attīstības aktivitātes apraksta ​vai šo noteikumu 7. punktā minētās papildu informācijas saņemšanas sniedz atbildīgajai institūcijai atzinumu par attīstības aktivitātes aprakstu. Ja atzinuma sniegšanai nepieciešams termiņš, kas pārsniedz 15 darbdienas, attīstības aktivitātes saskaņošanā iesaistītā institūcija par to informē atbildīgo institūciju.

10. Atbildīgā institūcija 10 darbdienu laikā pēc šo noteikumu 9. punktā minēto dokumentu saņemšanas iesniedz ministrijai attīstības aktivitātes saskaņošanā iesaistīto institūciju atzinumus un attīstības aktivitātes apraksta galīgo versiju.

11. Ministrija 15 darbdienu laikā pēc attīstības aktivitātes apraksta saskaņošanā iesaistīto institūciju atzinumu saņemšanas sniedz atbildīgajai institūcijai atzinumu par attīstības aktivitātes aprakstu.

12. Uz šo noteikumu 4.3.​​​​​​, 4.4. un 4.5. apakšpunktā minēto dokumentu saskaņošanu šo noteikumu 5.2., 5.3.​​​​​​​, 5.4.​​​​​, 5.5.​​​​​​​, 5.6.​​​​​​​, 5.7.​​​​​ un 5.8. apakšpunktā minētās prasības attiecas tad, ja to ierosina atbildīgā institūcija vai pieprasa ministrija.

13. Ja ministrija par kādu no šo noteikumu 4.2., 4.3.​​​​​​​, 4.4.​​​​​​​ vai 4.5. apakšpunktā minētajiem dokumentiem sniedz atzinumu ar iebildumiem, atbildīgā institūcija 10 darbdienu laikā pēc atzinuma saņemšanas novērš atzinumā norādītos trūkumus un iesniedz precizētu dokumentu atkārtotai saskaņošanai šo noteikumu 5.2., 5.3., 5.4., 5.5.​​​​​​​, 5.6.​​​​​​​, 5.7.​​​​​​​ un 5.8.​​​​​​​ apakšpunktā un, ja nepieciešams, šo noteikumu 8. punktā ​​​​​​​minētajām institūcijām.

14. Precizētu un ar šo noteikumu 13. punktā minētajām institūcijām saskaņotu šo noteikumu 4.2., 4.3., 4.4.​​​​​​​ vai 4.5.​​​​​​​ apakšpunktā minēto dokumentu, par kuru tika izteikts ministrijas iebildums, atbildīgā institūcija iesniedz ministrijai.

15. Ja kāda no šo noteikumu 5.2.5.3., 5.4., 5.5., 5.6., 5.7.​​​​​​​ un 5.8. apakšpunktā minētajām institūcijām par attīstības aktivitāti sniedz atzinumu ar iebildumiem un saskaņošanas gaitā starp atbildīgo institūciju un atzinuma sniedzēju netiek panākta vienošanās, ministrija pieņem lēmumu par attīstības aktivitātes turpmāko virzību un informē par to atbildīgo institūciju.

16. Atbildīgā institūcija attīstības aktivitāti īsteno atbilstoši ministrijas saskaņotajam attīstības aktivitātes aprakstam vai attīstības aktivitātes izmaiņu aprakstam, bet informācijas sistēmas likvidēšanas aktivitāti – atbilstoši ministrijas saskaņotajam likvidēšanas aktivitātes aprakstam.

17. Jebkurā attīstības aktivitātes īstenošanas posmā vai pēc attīstības aktivitātes pabeigšanas jebkura no attīstības aktivitātes apraksta vai attīstības aktivitātes izmaiņu pieprasījuma saskaņošanā iesaistītajām institūcijām var ierosināt atbildīgajai institūcijai, savstarpēji vienojoties, novērst attīstības aktivitātes īstenošanas laikā konstatētās neatbilstības un, ja vienošanos par neatbilstību novēršanu panākt neizdodas, ierosināt ministrijai, informējot par to atbildīgo institūciju, veikt pārbaudi, lai pārliecinātos par attīstības aktivitātes faktiskās īstenošanas gaitas vai tās rezultātu atbilstību saskaņotajam attīstības aktivitātes aprakstam vai izmaiņu pieprasījumam.

18. Lēmumu par šo noteikumu 17. punktā minētās pārbaudes lietderību pieņem ministrija, nosakot pārbaudes veicējus, kā arī pārbaudes veikšanas termiņu, apjomu un saturu.

19. Pārbaudes veicēji 10 darbdienu laikā pēc pārbaudes pabeigšanas sniedz atzinumu ministrijai, atbildīgajai institūcijai un institūcijai, kas ierosināja pārbaudi.

20. Ja konstatētas neatbilstības, ministrija 20 darbdienu laikā pēc pārbaudes veicēju atzinuma saņemšanas pieņem lēmumu par nepieciešamajām korektīvajām darbībām.

21. Attiecībā uz valsts budžeta finansētu jaunveidojamu institūciju informācijas sistēmu, kā arī esošu informācijas sistēmu un to darbībai nepieciešamo informācijas un komunikācijas tehnoloģiju resursu un pakalpojumu attīstības aktivitātēm šo noteikumu prasības stājas spēkā 2024. gada 1. jūlijā, uz tām attiecinot tikai šo noteikumu 3. punktā minēto prasību par attīstības aktivitāšu reģistrēšanu Valsts informācijas resursu, sistēmu un sadarbspējas informācijas sistēmā.

22. Šo noteikumu 3. punktā minētā kārtība stājas spēkā 2024. gada 1. jūlijā.

Ministru prezidents A. K. Kariņš

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs M. Sprindžuks
1. pielikums
Ministru kabineta
2023. gada 4. jūlija
noteikumiem Nr. 368
Attīstības aktivitātes pieteikums
1.Atbildīgā institūcija – iniciators un iesaistītās puses Nozare (ministrija) 
 Atbildīgā institūcija – attīstības aktivitātes iniciators un īstenotājs. Norāda, vai attīstības aktivitātes īstenošanā ir arī citas ieinteresētas un iesaistāmas puses, tai skaitā pasūtītāja un īstenošanas partneru vai citās lomās   
     
2.Attīstības aktivitātes nosaukums   
 Attīstības aktivitātes mērķi un galveno saturu raksturojošs nosaukums   
     
3.Attīstības aktivitātes mērķis un sagaidāmais rezultāts   
3.1.Mērķis un risināmā problēma (līdz 500 rakstu zīmēm)   
3.2.Attīstības aktivitātes rezultātā panākamās izmaiņas – rezultāti. Norāda attīstības aktivitātes plānoto ieguldījumu rezultāta rādītāju sasniegšanā. Šā apakšpunkta formātu var pielāgot atbilstoši attīstības aktivitātes pieteikuma veidlapas pielietojumam konkrētu finansējuma instrumentu plānošanas mērķiem, paredzot norādīt attīstības aktivitātes ieguldījuma instrumenta rezultāta rādītājos konkrētās skaitliskās vērtības   
     
4.Attīstības aktivitātes darbības un to ietekme uz informācijas sistēmām VIRSIS Nr. 
4.1.Galvenās darbības un to iznākumi (līdz 1000 rakstu zīmēm, strukturējot pa darbībām un atsaucoties uz jaunveidojamām, attīstāmām un likvidējamām informācijas sistēmām (norādot VIRSIS ident.))   
4.2.Sākotnēja (provizoriska) informācija par būtiski izmaināmām/ietekmētām ārējām saskarnēm un koplietošanas komponentēm un servisiem, kā arī citiem VIRSIS reģistrētiem objektiem   
     
5.Attīstības aktivitātes ietekme uz valsts pārvaldes darbinieku skaitu un izmaksām   
 Norāda attīstības aktivitātes īstenošanas ietekmi uz valsts pārvaldes darbinieku skaitu (amata vietu skaitu) un izmaksām (ikgadējām). Nošķir tiešo ietekmi uz institūciju/resoru no ietekmes uz citām institūcijām un sabiedrību. Konkrētu finansējuma instrumentu plānošanas mērķiem šā punkta saturam var paredzēt specifiskas prasības attiecībā uz sociāli ekonomiskā lietderīguma aprēķinu un tā rezultātu atspoguļojumu   
     
6.Tehnoloģiskais risinājums (t. sk. IKT infrastruktūra)   
6.1.Īss tehnoloģiskā risinājuma/platformas raksturojums, atvērtība, sadarbspēja un atbilstība modernās IKT arhitektūras prasībām, tai skaitā plānotās IKT infrastruktūras īss apraksts (līdz 1000 rakstu zīmēm) VIRSIS Nr. 
6.2.Informācija par plānoto IKT infrastruktūras pakalpojumu sniedzēju un būtiskākajiem izmantošanai plānotajiem pakalpojumiem, norādot to VIRSIS reģistrācijas numurus (ja attiecināms)   
     
7.Saistība ar normatīvajiem aktiem   
 Norāda Eiropas Savienības vai Latvijas tiesību aktus, kas nosaka attīstības aktivitātes īstenošanas nepieciešamību (normatīvā akta nosaukums, statuss un saite uz www.likumi.lv).

Ja regulējumu plānots mainīt, norāda izmaiņas vai likumdošanas iniciatīvas būtību un plānoto termiņu

   
     
8.Pamatojums, priekšnosacījumi un riski   
8.1.Pamatojums (iepriekš neminēti steidzamību pamatojoši apstākļi u. tml.) un sekmīgas īstenošanas priekšnosacījumi, tai skaitā īstenošanas kapacitāte un attīstības aktivitātes gatavības pakāpe (līdz 1000 rakstu zīmēm)   
8.2.Riski, kas var ietekmēt attīstības aktivitātes īstenošanu (līdz 1000 rakstu zīmēm) Datums 
 

Vēlamais attīstības aktivitātes pabeigšanas (iznākumu ieviešanas) termiņš:

   
     
9.Indikatīvais finansējuma avots un apjoms (noapaļots līdz tūkst. euro) Euro 
 

Finansējuma avots un indikatīvais apjoms, noapaļots līdz tūkst. euro

   
10.Attīstības aktivitātes pieteikuma aizpildītājs Datums 
 Vārds, uzvārds, e-pasts un tālrunis   
     
 Veidlapā lietotie saīsinājumi:

Attīstības aktivitāte – valsts un institūcijas informācijas sistēmu attīstības aktivitāte

IKT – informācijas un komunikācijas tehnoloģijas

Informācijas sistēma – valsts un institūcijas informācijas sistēma

VIRSIS – Valsts informācijas resursu, sistēmu un sadarbspējas informācijas sistēma

  
2. pielikums
Ministru kabineta
2023. gada 4. jūlija
noteikumiem Nr. 368

(Pielikums MK 31.10.2023. noteikumu Nr. 619 redakcijā)

Attīstības aktivitātes apraksts
1.Institūcija 

Nozare

 
 Atbildīgā institūcija – attīstāmās informācijas sistēmas pārzinis   
     
2.Attīstības aktivitātes nosaukums 

VIRSIS Nr.

 
 Nosaukums un attīstāmās informācijas sistēmas VIRSIS identifikators, ja tāds ir piešķirts   
     
3.Satura īss apraksts   
3.1.Risināmā problēma (līdz 2000 rakstu zīmēm)   
3.2.Galvenās darbības (līdz 2000 rakstu zīmēm par katru no darbībām, tās numurējot, nodalot atsevišķās rindās un norādot indikatīvo finansējumu katrai no darbībām)   
3.3.Sasniedzamais rezultāts (līdz 2000 rakstu zīmēm)   
     
4.Ietekme uz citām informācijas sistēmām 

VIRSIS Nr.

 
4.1.Aizvietojamās un ietekmētās informācijas sistēmas.

Katrai ietekmētai (tai skaitā aizvietojamai, ja tādas ir) informācijas sistēmai atvēl vienu rindu, aprakstot ietekmi uz konkrēto sistēmu.

Norāda arī saskarņu izmaiņu būtiski ietekmētās informācijas sistēmas.

Norāda ietekmēto informācijas sistēmu VIRSIS identifikatorus

   
4.2.Dati, kas tiks saņemti vai nodoti citām informācijas sistēmām.

Datus grupē pa informācijas sistēmu rindām, norādot attiecīgo informācijas sistēmu VIRSIS identifikatorus

   
4.3.Informācija par attīstāmām koplietošanas komponentēm un pakalpojumiem (līdz 500 rakstu zīmēm par katru, nodalot atsevišķās rindās. VIRSIS identifikatoru komponentēm norāda, ja tas ir piešķirts)   
     
5.Tehnoloģiskais raksturojums Prasību izpilde 
5.1.Kiberdrošība   
5.1.1.Par informācijas tehnoloģiju drošības pārvaldību atbildīgā persona (ja drošības pārvaldības organizēšanā ir iesaistīts ārpakalpojumu sniedzējs(-i), norādīt to(-s))   
5.1.2.Informācijas sistēmas drošības kategorija un tās pamatojums ar pieejamības, integritātes un konfidencialitātes prasībām saskaņā ar MK not. Nr. 4421   
5.1.3.Informācijas sistēmas drošības pārvaldības organizēšanas kārtība (piemēram, organizatoriskie un tehniskie drošības pasākumi) (līdz 500 rakstu zīmēm)   
5.1.4.Plānotās drošības pārbaudes (kādus drošības testus veiks (piemēram, ielaušanās testus, konfigurācijas vai koda pārbaudes utt.), kādas būs papildu drošības kontroles) un citas īstenojamās darbības (līdz 3000 rakstu zīmēm)   
5.1.aApliecinājums par informācijas sistēmas atbilstību MK not. Nr. 4421 prasībām   
5.1.pIzskaidrojums un pamatojums (līdz 1000 rakstu zīmēm) novirzēm, ja tādas ir   
     
5.2.Piekļūstamība. Piekļūstamības risinājuma apraksts (līdz 1000 rakstu zīmēm)   
5.2.aApliecinājums par informācijas sistēmas atbilstību MK not. Nr. 4452 prasībām   
5.2.pIzskaidrojums un pamatojums (līdz 1000 rakstu zīmēm) novirzēm, ja tādas ir   
     
5.3.Datu uzkrāšana, apstrāde, kvalitāte un metadati. Uzkrājamo datu apraksts, kas attiecībā uz saturīgi būtiskām datu kopām satur arī datu kvalitātes raksturojumu un tās nodrošināšanas īsu aprakstu, tai skaitā par metadatu uzkrāšanas pieeju un to kvalitātes nodrošināšanu (līdz 2000 rakstu zīmēm)   
5.3.a1Atbilstība Valsts informācijas sistēmu likuma 8. panta 1. un 8. punktam   
5.3.a2Atbilstība Statistikas likuma 15. panta ceturtajai daļai   
5.3.a3Atbilstība MK not. Nr. 3673 2.1.1. apakšpunktam
(vienreizes princips)
   
5.3.a4Atbilstība MK not. Nr. 3673 2.1.2. apakšpunktam
(datu kvalitāte)
   
5.3.a5Atbilstība MK not. Nr. 3673 2.1.3. apakšpunktam
(metadatu uzkrāšana un kvalitāte)
   
     
5.3.dFizisku personu datu apstrādes pamatojums (aizpilda, ja apstrādā fizisku personu datus), norādot:   
5.3.d1fizisko personu datu apstrādes nolūku   
5.3.d2fizisko personu datu subjektu kategorijas, kuru dati tiks apstrādāti   
5.3.d3fizisko personu datu ieguves avotu   
5.3.d4datu saņēmējus – personas (to grupas), kas var piekļūt apstrādājamo fizisko personu datiem   
5.3.d5norādi, ka ir veikts novērtējums par ietekmi uz datu aizsardzību, vai, ja tas nav veikts, termiņu, līdz kuram plānots to izstrādāt, vai pamatojumu, kāpēc novērtējuma izstrāde nav nepieciešama   
5.3.d6norādi, vai informācijas sistēmas izstrādē ir iesaistīts datu aizsardzības speciālists   
5.3.pIzskaidrojums un pamatojums (līdz 1000 rakstu zīmēm) novirzēm, ja tādas ir   
     
5.4.Datu atvēršana un kontrolēta aprite. Norādes par atveramajām/publicējamām un kontrolēti izplatāmajām datu kopām un būtisko ārējo saskarņu īsi apraksti, norādot datu kontrolētai apritei izmantojamos tehniskos risinājumus (tai skaitā savietotājus) (līdz 1000 rakstu zīmēm)   
5.4.a1Atbilstība MK not. Nr. 3673 2.2.1. apakšpunktam
(vispārpieejamo datu publicēšana)
   
5.4.a2Atbilstība MK not. Nr. 3673 2.2.2. un 2.2.3. apakšpunktam
(automatizēšana un regularitāte)
   
5.4.a3Atbilstība MK not. Nr. 3673 2.2.4. apakšpunktam
(sistēmu saskarnes un savietotāji)
   
5.4.a4Atbilstība MK not. Nr. 3673 2.2.5. un 2.2.6. apakšpunktam
(izplatīšanas kontrole un datu pieejamības nodrošināšana)
   
5.4.pIzskaidrojums un pamatojums (līdz 1000 rakstu zīmēm) novirzēm, ja tādas ir   
     
5.5.Identifikācija. Informācijas sistēmas lietotāju identifikācijas risinājuma apraksts, tai skaitā, ja attiecināms, atbilstoši MK not. Nr. 4024 noteiktajam līmeņa izvērtējumam (līdz 1000 rakstu zīmēm)   
5.5.a1Atbilstība MK not. Nr. 3673 2.3.1. un 2.3.2. apakšpunktam
(atbilstoša līmeņa identifikācijas līdzekļu izmantošana)
   
5.5.a2Atbilstība MK not. Nr. 3673 2.3.3. apakšpunktam
(pārrobežu pakalpojumu piekļuve)
   
5.5.pIzskaidrojums un pamatojums (līdz 1000 rakstu zīmēm) novirzēm, ja tādas ir   
     
5.6.Tehnoloģiskās arhitektūras apraksts (līdz 2000 rakstu zīmēm), MK not. Nr. 3673 2.4.1. un 2.4.6. apakšpunktā minēto prasību izpildes īss apraksts, tai skaitā koplietošanas aspekti, konkrēti norādot izmantojamos koplietošanas pakalpojumus un komponentes   
5.6.a1Atbilstība MK not. Nr. 3673 2.4.2. un 2.4.4. apakšpunktam
(koplietošanas un atkārtoti izmantojamu risinājumu izmantošana)
   
5.6.a2Atbilstība MK not. Nr. 3673 2.4.3. apakšpunktam
(neierobežotas mantiskās autortiesības)
   
5.6.a3Atbilstība MK not. Nr. 3673 2.4.5. apakšpunktam
(atvērtais kods un tehnoloģiskās arhitektūras vadlīnijas)
   
5.6.pIzskaidrojums un pamatojums (līdz 1000 rakstu zīmēm) novirzēm, ja tādas ir   
     
6.Risinājuma ieviešanas pieeja un IKT infrastruktūra 

VIRSIS Nr.

 
6.1.Plānotās IKT risinājuma ieviešanas pieejas un izmantojamo programmatūras, platformu un infrastruktūras pakalpojumu īss apraksts (līdz 2000 rakstu zīmēm), tai skaitā informācija par plānoto IKT infrastruktūras un atbalsta pakalpojumu sniedzēju izvēli, plānoto izvietošanu datu centros un ārpakalpojumiem (tai skaitā augstākas pievienotās vērtības – platformu un programmatūras pakalpojumiem, ja attiecināms), norādot arī to VIRSIS objekta reģistrācijas numuru, ja tie jau ir identificējami un ir reģistrēti VIRSIS (būtiskie pakalpojumi nodalāmi atsevišķās rindās)   
6.1.a1Atbilstība MK not. Nr. 3673 2.5.2. apakšpunktam
(prasības lietotāju galaiekārtām)
   
6.1.a2Atbilstība MK not. Nr. 3673 2.5.3. apakšpunktam
(prasības skaitļošanas infrastruktūrai)
   
6.1.pIzskaidrojums un pamatojums (līdz 1000 rakstu zīmēm) prasību neattiecināšanai vai novirzēm, ja tādas ir, tai skaitā iekļaujot informāciju par saskaņojumu ar pakalpojumu sniedzēju, ja attiecināms   
6.2.a1Atbilstība MK not. Nr. 3673 2.5.4. apakšpunktam
(prasības risinājuma dokumentācijai)
   
6.2.pIzskaidrojums un pamatojums (līdz 1000 rakstu zīmēm) pilnvērtīgas dokumentācijas un/vai datu atgūšanas prasību neattiecināšanai vai novirzēm, ja tādas ir   
     
7.Pamatojums, priekšnosacījumi, riski un plānotie termiņi   
7.1.Pamatojums, tai skaitā saistība ar jau pieņemtiem vai plānotiem normatīvajiem aktiem, norādot to statusu un saiti uz www.likumi.lv, kā arī citi priekšnosacījumi (līdz 1000 rakstu zīmēm)   
7.2.Riski, kas var ietekmēt attīstības aktivitātes uzsākšanu vai sekmīgu īstenošanu, konspektīvi norādot arī risku novērtējumu (tai skaitā informācijas sistēmu/IKT drošības jomā) un pārvaldības darbības (līdz 1000 rakstu zīmēm)   
   Datums 
7.3.Plānotā attīstības aktivitātes uzsākšana   
7.4.Plānotā attīstības aktivitātes pabeigšana – risinājuma nodošana ekspluatācijā   
     
8.Finansējuma avots un apjoms Euro 
 Finansējuma avots un plānotais apjoms (noapaļots līdz tūkst. euro)   
     
9.Attīstības aktivitātes apraksta sagatavotājs Datums 
 Vārds, uzvārds, e-pasts un tālrunis   
     
10.Atzīmes par attīstības aktivitātes saskaņošanas gaitu   
 Sākotnējā saskaņošanā norāda saskaņotājinstitūciju sarakstu. Iesniedzot VARAM pēc pārējo institūciju saskaņojumu saņemšanas, norāda, ka/vai apraksts ir precizēts, un informāciju par saņemtajiem un pievienojamiem saskaņojumiem (pēc noklusējuma, saskaņots, ar iebildumiem)   
Piezīmes.
1 Ministru kabineta 2015. gada 28. jūlija noteikumi Nr. 442 "Kārtība, kādā tiek nodrošināta informācijas un komunikācijas tehnoloģiju sistēmu atbilstība minimālajām drošības prasībām".
2 Ministru kabineta 2020. gada 14. jūlija noteikumi Nr. 445 "Kārtība, kādā iestādes ievieto informāciju internetā".
3 Ministru kabineta 2023. gada 4. jūlija noteikumi Nr. 367 "Informācijas sistēmu vispārējās tehniskās prasības".
4 Ministru kabineta 2017. gada 4. jūlija noteikumi Nr. 402 "Valsts pārvaldes e-pakalpojumu noteikumi".
Veidlapā lietotie saīsinājumi:

Attīstības aktivitāte – valsts un institūcijas informācijas sistēmu attīstības aktivitāte

IKT – informācijas un komunikācijas tehnoloģijas

Informācijas sistēma – valsts un institūcijas informācijas sistēma

MK not. – Ministru kabineta noteikumi

VARAM – Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija

VIRSIS – Valsts informācijas resursu, sistēmu un sadarbspējas informācijas sistēma

a – atbilstība

d – fizisko personu datu apstrāde

i – izmaiņa

p – pamatojums

s – saskaņojums

3. pielikums
Ministru kabineta
2023. gada 4. jūlija
noteikumiem Nr. 368
Attīstības aktivitātes izmaiņu pieprasījums
1.Institūcija Nozare 
 Atbildīgā institūcija – attīstāmās informācijas sistēmas pārzinis   
     
2.Attīstības aktivitātes nosaukums VIRSIS Nr. 
 Nosaukums un attīstāmās informācijas sistēmas VIRSIS identifikators, ja tāds ir piešķirts   
     
3.Attīstības aktivitātes satura īss apraksts   
3.1.Risināmā problēma (līdz 2000 rakstu zīmēm)   
3.2.Galvenās darbības (līdz 2000 rakstu zīmēm par katru no darbībām, tās numurējot, nodalot atsevišķās rindās un norādot indikatīvo finansējumu katrai no darbībām)   
3.3.Sasniedzamais rezultāts (līdz 2000 rakstu zīmēm)   
3.iApliecinājums "nav mainīts" vai izmaiņu īss apraksts un pamatojums (līdz 500 rakstu zīmēm)   
     
4.Ietekme uz citām informācijas sistēmām VIRSIS Nr. 
4.1.Aizvietojamās un ietekmētās informācijas sistēmas:

Katrai ietekmētai (tai skaitā aizvietojamai, ja tādas ir) informācijas sistēmai atvēl vienu rindu, aprakstot ietekmi uz konkrēto sistēmu.

Norāda arī saskarņu izmaiņu būtiski ietekmētās informācijas sistēmas.

Norāda ietekmēto informācijas sistēmu VIRSIS identifikatorus

   
4.2.Dati, kas tiks saņemti vai nodoti citām informācijas sistēmām. Datus grupē pa informācijas sistēmu rindām, norādot attiecīgo informācijas sistēmu VIRSIS identifikatorus   
4.3.Informācija par attīstāmām koplietošanas komponentēm un pakalpojumiem (līdz 500 rakstu zīmēm par katru, nodalot atsevišķās rindās. VIRSIS identifikatoru komponentēm norāda, ja tas ir piešķirts)   
4.iApliecinājums "nav mainīts" vai izmaiņu apraksts un pamatojums (līdz 500 rakstu zīmēm)   
4.sInstitūcijas, ar kurām tiks saskaņota attīstības aktivitātes apraksta izmaiņas   
     
5.Tehnoloģiskais raksturojums   
5.1.KiberdrošībaPrasību izpilde
5.1.1.Par informācijas tehnoloģiju drošības pārvaldību atbildīgā persona (ja drošības pārvaldības organizēšanā ir iesaistīts ārpakalpojumu sniedzējs(-i), norādīt to)   
5.1.2.Informācijas sistēmas drošības kategorija un tās pamatojums ar pieejamības, integritātes un konfidencialitātes prasībām saskaņā ar MK not. Nr. 4421   
5.1.3.Informācijas sistēmas drošības pārvaldības organizēšanas kārtība (piemēram, organizatoriskie un tehniskie drošības pasākumi) (līdz 500 rakstu zīmēm)   
5.1.4.Plānotās drošības pārbaudes (kādus drošības testus veiks (piemēram, ielaušanās testus, konfigurācijas vai koda, pārbaudes utt.), kādas būs papildu drošības kontroles) un citas īstenojamās darbības (līdz 3000 rakstu zīmēm)   
5.1.aApliecinājums par informācijas sistēmas atbilstību MK not. Nr. 4421 prasībām   
5.1.pIzskaidrojums un pamatojums (līdz 1000 rakstu zīmēm) novirzēm, ja tādas ir   
     
5.2.Piekļūstamība. Piekļūstamības risinājuma apraksts (līdz 1000 rakstu zīmēm)   
5.2.aApliecinājums par informācijas sistēmas atbilstību MK not. Nr. 4452 prasībām   
5.2.pIzskaidrojums un pamatojums (līdz 1000 rakstu zīmēm) novirzēm, ja tādas ir   
     
5.3.Datu uzkrāšana, apstrāde, kvalitāte un metadati. Uzkrājamo datu apraksts, kas attiecībā uz saturīgi būtiskām datu kopām satur arī datu kvalitātes raksturojumu un tās nodrošināšanas īsu aprakstu, tai skaitā par metadatu uzkrāšanas pieeju un to kvalitātes nodrošināšanu (līdz 2000 rakstu zīmēm)   
5.3.a1Atbilstība Valsts informācijas sistēmu likuma 8. panta 1. un 8. punktam   
5.3.a2Atbilstība Statistikas likuma 15. panta ceturtajai daļai   
5.3.a3Atbilstība MK not. Nr. 3673 2.1.1. apakšpunktam
(vienreizes princips)
   
5.3.a4Atbilstība MK not. Nr. 3673 2.1.2. apakšpunktam
(datu kvalitāte)
   
5.3.a5Atbilstība MK not. Nr. 3673 2.1.3. apakšpunktam
(metadatu uzkrāšana un kvalitāte)
   
     
5.3.dFizisku personu datu apstrādes pamatojums (aizpilda, ja apstrādā fizisku personu datus), norādot:   
5.3.d1fizisko personu datu apstrādes nolūku   
5.3.d2fizisko personu datu subjektu kategorijas, kuru dati tiks apstrādāti   
5.3.d3fizisko personu datu ieguves avotu   
5.3.d4datu saņēmējus – personas (to grupas), kas var piekļūt apstrādājamo fizisko personu datiem   
5.3.d5norādi, ka ir veikts novērtējums par ietekmi uz datu aizsardzību, vai, ja tas nav veikts, – termiņu, līdz kuram plānots to izstrādāt, vai pamatojumu, kāpēc novērtējuma izstrāde nav nepieciešama   
5.3.d6norādi, vai informācijas sistēmas izstrādē ir iesaistīts datu aizsardzības speciālists   
5.3.pIzskaidrojums un pamatojums (līdz 1000 rakstu zīmēm) novirzēm, ja tādas ir   
     
5.4.Datu atvēršana un kontrolēta aprite. Norādes par atveramajām/publicējamām un kontrolēti izplatāmajām datu kopām un būtisko ārējo saskarņu īsi apraksti, norādot datu kontrolētai apritei izmantojamos tehniskos risinājumus (tai skaitā savietotājus) (līdz 1000 rakstu zīmēm)   
5.4.a1Atbilstība MK not. Nr. 3673 2.2.1. apakšpunktam
(vispārpieejamo datu publicēšana)
   
5.4.a2Atbilstība MK not. Nr. 3673 2.2.2 un 2.2.3. apakšpunktam
(automatizēšana un regularitāte)
   
5.4.a3Atbilstība MK not. Nr. 3673 2.2.4. apakšpunktam
(sistēmu saskarnes un savietotāji)
   
5.4.a4Atbilstība MK not. Nr. 3673 2.2.5. un 2.2.6. apakšpunktam
(izplatīšanas kontrole un datu pieejamības nodrošināšana)
   
5.4.pIzskaidrojums un pamatojums (līdz 1000 rakstu zīmēm) novirzēm, ja tādas ir   
     
5.5.Identifikācija. Informācijas sistēmas lietotāju identifikācijas risinājuma apraksts, tai skaitā, ja attiecināms, atbilstoši MK not. Nr. 4024 noteiktajam līmeņa izvērtējumam (līdz 1000 rakstu zīmēm)   
5.5.a1Atbilstība MK not. Nr. 3673 2.3.1. un 2.3.2. apakšpunktam
(atbilstoša līmeņa identifikācijas līdzekļu izmantošana)
   
5.5.a2Atbilstība MK not. Nr. 3673 2.3.3. apakšpunktam
(pārrobežu pakalpojumu piekļuve)
   
5.5.pIzskaidrojums un pamatojums (līdz 1000 rakstu zīmēm) novirzēm, ja tādas ir   
     
5.6.Tehnoloģiskās arhitektūras apraksts (līdz 2000 rakstu zīmēm), MK not. Nr. 3673 2.4.1. un 2.4.6. apakšpunktā minēto prasību izpildes īss apraksts, tai skaitā koplietošanas aspekti, konkrēti norādot izmantojamos koplietošanas pakalpojumus un komponentes   
5.6.a1Atbilstība MK not. Nr. 3673 2.4.2. un 2.4.4. apakšpunktam
(koplietošanas un atkārtoti izmantojamu risinājumu izmantošana)
   
5.6.a2Atbilstība MK not. Nr. 3673 2.4.3. apakšpunktam
(neierobežotas mantiskās autortiesības)
   
5.6.a3Atbilstība MK not. Nr. 3673 2.4.5. apakšpunktam
(atvērtais kods un tehnoloģiskās arhitektūras vadlīnijas)
   
5.6.pIzskaidrojums un pamatojums (līdz 1000 rakstu zīmēm) novirzēm, ja tādas ir   
5.iApliecinājums "nav mainīts" vai sadaļas izmaiņu apraksts un pamatojums (līdz 1000 rakstu zīmēm)   
     
6.Risinājuma ieviešanas pieeja un IKT infrastruktūra VIRSIS Nr. 
6.1.Plānotās IKT risinājuma ieviešanas pieejas un izmantojamo programmatūras, platformu un infrastruktūras pakalpojumu īss apraksts (līdz 2000 rakstu zīmēm), tai skaitā informācija par plānoto IKT infrastruktūras un atbalsta pakalpojumu sniedzēju izvēli, plānoto izvietošanu datu centros un ārpakalpojumiem (tai skaitā augstākas pievienotās vērtības – platformu un programmatūras pakalpojumiem, ja attiecināms), norādot arī to VIRSIS objekta reģistrācijas numuru, ja tie jau ir identificējami un ir reģistrēti VIRSIS (būtiskie pakalpojumi nodalāmi atsevišķās rindās)   
6.1.a1Atbilstība MK not. Nr. 3673 2.5.2. apakšpunktam
(prasības lietotāju galaiekārtām)
   
6.1.a2Atbilstība MK not. Nr. 3673 2.5.3. apakšpunktam
(prasības skaitļošanas infrastruktūrai)
   
6.1.pIzskaidrojums un pamatojums (līdz 1000 rakstu zīmēm) prasību neattiecināšanai vai novirzēm, ja tādas ir, tai skaitā iekļaujot informāciju par saskaņojumu ar pakalpojumu sniedzēju, ja attiecināms   
6.iApliecinājums "nav mainīts" vai sadaļas izmaiņu apraksts un pamatojums (līdz 500 rakstu zīmēm)   
6.2.a1Atbilstība MK not. Nr. 3673 2.5.4. apakšpunktam
(prasības risinājuma dokumentācijai)
   
6.2.pIzskaidrojums un pamatojums (līdz 1000 rakstu zīmēm) pilnvērtīgas dokumentācijas un/vai datu atgūšanas prasību neattiecināšanai vai novirzēm, ja tādas ir   
     
7.Pamatojums, priekšnosacījumi, riski un plānotie termiņi   
7.1.Pamatojums, tai skaitā saistība ar jau pieņemtiem vai plānotiem normatīvajiem aktiem, norādot to statusu un saiti uz www.likumi.lv, kā arī citi priekšnosacījumi (līdz 1000 rakstu zīmēm)   
7.2.Riski, kas var ietekmēt attīstības aktivitātes uzsākšanu vai sekmīgu īstenošanu, konspektīvi norādot arī risku novērtējumu (tai skaitā informācijas sistēmu/IKT drošības jomā) un pārvaldības darbības (līdz 1000 rakstu zīmēm) Datums 
7.3.Plānotā attīstības aktivitātes uzsākšana   
7.4.Plānotā attīstības aktivitātes pabeigšana – risinājuma nodošana ekspluatācijā   
7.iApliecinājums "nav mainīts" vai izmaiņu īss apraksts un pamatojums (līdz 500 rakstu zīmēm)   
     
8.Finansējuma avots un apjoms Euro 
 Finansējuma avots un plānotais apjoms (noapaļots līdz tūkst. euro)   
8.iApliecinājums "nav mainīts" vai izmaiņas pamatojums (līdz 500 rakstu zīmēm)   
     
9.Attīstības aktivitātes apraksta izmaiņu sagatavotājs Datums 
 Vārds, uzvārds, e-pasts un tālrunis   
     
10.Atzīmes par attīstības aktivitātes saskaņošanas gaitu   
 Sākotnējā saskaņošanā norāda saskaņotājinstitūciju sarakstu. Iesniedzot VARAM pēc pārējo institūciju saskaņojumu saņemšanas, norāda, ka/vai apraksts ir precizēts, un informāciju par saņemtajiem un pievienojamiem saskaņojumiem (pēc noklusējuma, saskaņots, ar iebildumiem)   
Piezīmes.
1 Ministru kabineta 2015. gada 28. jūlija noteikumi Nr. 442 "Kārtība, kādā tiek nodrošināta informācijas un komunikācijas tehnoloģiju sistēmu atbilstība minimālajām drošības prasībām".
2 Ministru kabineta 2020. gada 14. jūlija noteikumi Nr. 445 "Kārtība, kādā iestādes ievieto informāciju internetā".
3 Ministru kabineta 2023. gada 4. jūlija noteikumi Nr. 367 "Informācijas sistēmu vispārējās tehniskās prasības".
4 Ministru kabineta 2017. gada 4. jūlija noteikumi Nr. 402 "Valsts pārvaldes e-pakalpojumu noteikumi".
Veidlapā lietotie saīsinājumi:
Attīstības aktivitāte – valsts un institūcijas informācijas sistēmu attīstības aktivitāte
IKT – informācijas un komunikācijas tehnoloģijas
Informācijas sistēma – valsts un institūcijas informācijas sistēma
MK not. – Ministru kabineta noteikumi
VARAM – Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija
VIRSIS – Valsts informācijas resursu, sistēmu un sadarbspējas informācijas sistēma
a – atbilstība
d – fizisko personu datu apstrāde
i – izmaiņa
p – pamatojums
s – saskaņojums
4. pielikums
Ministru kabineta
2023. gada 4. jūlija
noteikumiem Nr. 368
Paziņojums par attīstības aktivitātes noslēgumu
1.Institūcija Nozare 
 Atbildīgā institūcija – informācijas sistēmas pārzinis   
     
2.Attīstības aktivitātes nosaukums un attīstāmās informācijas sistēmas VIRSIS objektu reģistrācijas numuriVIRSIS Nr.
 Attīstības aktivitātes ietvaros attīstītos objektus (tai skaitā informācijas sistēmu un tās komponentes, kas reģistrētas VIRSIS) norāda atsevišķās rindās, norādot arī piešķirtos VIRSIS objektu reģistrācijas numurus   
     
3.Apliecinājums par kiberdrošības prasību izpildi Datums 
 Īss veikto drošības un datu un/vai darbības atjaunošanas testu (norādot izpildes datumu) apraksts un apliecinājums par informācijas sistēmas darbības/datu apmaiņas uzraudzību (monitoringu) un auditācijas pierakstu uzkrāšanu un glabāšanu. Īpaši norāda apliecinājumu par Aizsardzības ministrijas vai CERT.LV norādījumu izpildi (ja attiecināms) (līdz 2000 zīmēm)   
     
4.Atsauce uz attīstības aktivitātes apraksta aktuālo versiju Datums 
 

Attīstības aktivitāte īstenota atbilstoši apraksta versijai, kas iesniegta VARAM:

   
     
5.Paziņojuma par attīstības aktivitātes noslēgumu sagatavotājs Datums 
 Vārds, uzvārds, e-pasts un tālrunis   
     
 Veidlapā lietotie saīsinājumi:

Attīstības aktivitāte – valsts un institūcijas informācijas sistēmu attīstības aktivitāte

Informācijas sistēma – valsts un institūcijas informācijas sistēma

VARAM – Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija

VIRSIS – Valsts informācijas resursu, sistēmu un sadarbspējas informācijas sistēma

5. pielikums
Ministru kabineta
2023. gada 4. jūlija
noteikumiem Nr. 368
Informācijas sistēmas likvidēšanas aktivitātes pieteikums
1.Institūcija Nozare 
 Institūcija – likvidējamās informācijas sistēmas pārzinis   
     
2.Likvidējamās sistēmas nosaukums un VIRSIS identifikators VIRSIS Nr. 
 Likvidējamās informācijas sistēmas nosaukums   
     
3.Likvidēšanas aktivitātes īss apraksts   
3.1.Vispārīgs apraksts, kāpēc informācijas sistēma tiek likvidēta/reorganizēta (līdz 1000 rakstu zīmēm)   
3.2.Vispārīgs aktivitāšu apraksts, kuras plānots veikt, likvidējot/reorganizējot sistēmu (līdz 2000 rakstu zīmēm). Var aizstāt ar pielikumu, kurā aprakstīta informācijas sistēmas atslēgšanas procedūra   
     
4.Ietekme uz likvidējamās informācijas sistēmas lietotājiem un citām informācijas sistēmām VIRSIS Nr. 
4.1.

 

 

Apraksta, kas notiks ar lietotājiem, kuri izmantoja informācijas sistēmu, – tie izmantos citu informācijas sistēmu (norādot VIRSIS identifikatoru) vai arī ir mainīti darba procesi un tādēļ informācijas sistēmas turpmāka izmantošana nav nepieciešama   
4.2.Apraksta ietekmi uz datu apmaiņām, norādot ietekmētās informācijas sistēmas un to VIRSIS identifikatorus   
4.3.Apraksta rīcību ar datiem, kas uzkrāti likvidējamā informācijas sistēmā, – tos migrēs uz citu informācijas sistēmu (norādot VIRSIS identifikatoru), nodos arhīvā un/vai ierobežotu laiku glabās rezerves kopiju veidā   
     
5.IKT infrastruktūras atbrīvošana un izmantošana   
5.1.Ja likvidējamās informācijas sistēmas darbību nodrošina tai izdalīta fiziska infrastruktūra (serveri), norāda par šīs infrastruktūras turpmākas ekspluatācijas lietderību un plānoto pielietojumu VIRSIS Nr. 
5.2.Ja likvidējamās informācijas sistēmas darbināšanai izmantoti IKT infrastruktūras ārpakalpojumi vai koplietošanas pakalpojumi, norāda plānoto apjoma samazinājumu. Ja izmantots koplietošanas pakalpojums, norāda tā VIRSIS reģistrācijas numuru, ja attiecināms   
     
6.Saistība ar normatīvajiem aktiem   
 Īsi apraksta jau veiktās vai plānotās izmaiņas normatīvajos aktos, norādot attiecīgā normatīvā akta nosaukumu, statusu un saiti uz www.likumi.lv Datums 
 Plānotais likvidējamās informācijas sistēmas produkcijas darbības beigu (atslēgšanas) termiņš:   
     
7.Indikatīvais finansējuma avots un apjoms (noapaļots līdz tūkst. euro) Euro 
 Ar informācijas sistēmas likvidēšanu saistīto aktivitāšu finansējuma avots un indikatīvais apjoms, noapaļots līdz tūkst. euro, ja attiecināms (t. i., plānots papildus)   
     
8.Informācijas sistēmas likvidēšanas aktivitātes pieteikuma aizpildītājs Datums 
 Vārds, uzvārds, e-pasts un tālrunis   
     
 Veidlapā lietotie saīsinājumi:

Attīstības aktivitāte – valsts un institūcijas informācijas sistēmu attīstības aktivitāte

IKT – informācijas un komunikācijas tehnoloģijas

Informācijas sistēma – valsts un institūcijas informācijas sistēma

VIRSIS – Valsts informācijas resursu, sistēmu un sadarbspējas informācijas sistēma

  
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Informācijas sistēmu un to darbībai nepieciešamo informācijas un komunikācijas tehnoloģiju resursu .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 368Pieņemts: 04.07.2023.Stājas spēkā: 12.07.2023.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 131, 11.07.2023. OP numurs: 2023/131.12
Saistītie dokumenti
  • Grozījumi
  • Izdoti saskaņā ar
  • Anotācija / tiesību akta projekts
  • Citi saistītie dokumenti
343550
{"selected":{"value":"02.11.2023","content":"<font class='s-1'>02.11.2023.-...<\/font> <font class='s-3'>Sp\u0113k\u0101 eso\u0161\u0101<\/font>"},"data":[{"value":"02.11.2023","iso_value":"2023\/11\/02","content":"<font class='s-1'>02.11.2023.-...<\/font> <font class='s-3'>Sp\u0113k\u0101 eso\u0161\u0101<\/font>"},{"value":"12.07.2023","iso_value":"2023\/07\/12","content":"<font class='s-1'>12.07.2023.-01.11.2023.<\/font> <font class='s-2'>Pamata<\/font>"}]}
02.11.2023
87
1
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"