Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 6

2023. gada 1. jūnijā (prot. Nr. 11, 49. §)

Grozījumi Daugavpils domes 2015. gada 13. augusta saistošajos noteikumos Nr. 33 "Ēdināšanas izdevumu kompensēšana izglītojamajiem pirmsskolas izglītības iestādēs"

APSTIPRINĀTI
ar Daugavpils valstspilsētas pašvaldības domes
2023. gada 1. jūnija lēmumu Nr. 325

Izdoti saskaņā ar Pašvaldību likuma
44. panta otro daļu,
Izglītības likuma
17. panta trešās daļas 11. punktu

Izdarīt Daugavpils domes 2015. gada 13. augusta saistošajos noteikumos Nr. 33 "Ēdināšanas izdevumu kompensēšana izglītojamajiem pirmsskolas izglītības iestādēs", (2015, Nr. 169, 2018, Nr. 36, 2020, Nr. 182, 2021, Nr. 100) šādus grozījumus:

1. Noteikumu izdošanas tiesiskajā pamatojumā aizstāt vārdus un skaitli "likuma "Par pašvaldībām" 43. panta trešo daļu" ar vārdiem un skaitli "Pašvaldību likuma 44. panta otro daļu".

2. Aizstāt 3. punktā vārdu "pilsētas" ar vārdu "valstspilsētas".

3. Papildināt noteikumus ar 3.4. apakšpunktu šāda redakcijā:

"3.4. Ukrainas civiliedzīvotājiem, kuriem ir noteikts tiesiskais statuss Latvijā un ziņas iekļautas un aktualizētas Fizisko personu reģistrā Ukrainas civiliedzīvotāju atbalsta likuma 5. pantā noteiktajā kārtībā, un ja izglītojamā izmitināšanas adrese ir Daugavpils valstspilsētas administratīvajā teritorijā.".

Daugavpils valstspilsētas pašvaldības
domes priekšsēdētājs A. Elksniņš

 

Daugavpils domes 2023. gada 1. jūnija saistošo noteikumu Nr. 6 "Grozījumi Daugavpils domes 2015. gada 13. augusta saistošajos noteikumos Nr. 33 "Ēdināšanas izdevumu kompensēšana izglītojamajiem pirmsskolas izglītības iestādēs""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļa

Norādāmā informācija

1. Mērķis un nepieciešamības pamatojums Likums "Par pašvaldībām" zaudējis spēku ar 2023. gada 1. janvāri.

Daugavpils pilsētas domes 2015. gada 13. augusta saistošie noteikumi Nr. 33 "Ēdināšanas izdevumu kompensēšana izglītojamajiem pirmsskolas izglītības iestādēs" izdoti uz likuma "Par pašvaldībām" normu pamata.

Daugavpils valstspilsētas pašvaldības (turpmāk - pašvaldība) dome ir izvērtējusi Daugavpils domes 2015. gada 13. augusta saistošos noteikumus Nr. 33 "Ēdināšanas izdevumu kompensēšana izglītojamajiem pirmsskolas izglītības iestādēs" un sagatavojusi to grozījumus, tajā skaitā tiesiskajā pamatojumā.

Pašvaldību likuma 44. panta otrajā daļa noteikts, ka dome var izdot saistošos noteikumus, lai nodrošinātu pašvaldības autonomo funkciju un brīvprātīgo iniciatīvu izpildi, ievērojot likumos vai Ministru kabineta noteikumos paredzēto funkciju izpildes kārtību.

Izvērtējot pašvaldības budžeta iespējas un saistības sociālo tiesību jomā, pašvaldība, īstenojot brīvprātīgo funkciju, sniegs atbalstu, kompensējot ēdināšanas izdevumu 100% apmērā, Ukrainas civiliedzīvotājiem, kuri iegūst izglītību pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs un atbilst Ukrainas civiliedzīvotāju atbalsta likuma 5. pantā noteiktajiem nosacījumiem, un ja izglītojamā izmitināšanas adrese ir Daugavpils valstspilsētas administratīvajā teritorijā.

2. Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu Provizoriskās izmaksas Ukrainas civiliedzīvotāju izglītojamo ēdināšanas nodrošināšanai sastādīs 1000 euro mēnesī (vidēji 45 bērni).
3. Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci Ietekme uz vidi, uzņēmējdarbības vidi un konkurenci - saistošie noteikumi neietekmē šīs jomas.
4. Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām Jautājumos par saistošo noteikumu piemērošanu var vērsties pašvaldības iestādē "Daugavpils pilsētas Izglītības pārvalde".
5. Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem Saistošo noteikumu izpilde neietekmēs pašvaldībai pieejamos cilvēkresursus, un tie tiks īstenoti esošo funkciju un resursu ietvaros.
6. Informācija par izpildes nodrošināšanu Saistošo noteikumu izpildē nav paredzēta jaunu institūciju izveide, esošo likvidācija vai reorganizācija.

Saistošo noteikumu izpildi nodrošina pašvaldības iestāde "Daugavpils pilsētas Izglītības pārvalde".

7. Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana Saistošie noteikumi ir piemēroti iecerētā mērķa sasniegšanas nodrošināšanai un paredz to, kas ir vajadzīgs minētā mērķa sasniegšanai.

Pašvaldības rīcība ir atbilstoša šā brīža ekonomiskai un sociālai situācijai.

8. Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām un institūcijām Sabiedrības viedokļa noskaidrošanai saistošo noteikumu projekts publicēts pašvaldības tīmekļvietnē www.daugavpils.lv sadaļā "Sabiedrības līdzdalība", termiņš viedokļu iesniegšanai - no 2023. gada 12. maija līdz 2023. gada 26. maijam. Par Saistošo noteikumu projektu viedokļi netika saņemti.

Daugavpils valstspilsētas pašvaldības
domes priekšsēdētājs A. Elksniņš

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Daugavpils domes 2015. gada 13. augusta saistošajos noteikumos Nr. 33 "Ēdināšanas izdevumu .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Daugavpils pilsētas dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 6Pieņemts: 01.06.2023.Stājas spēkā: 20.06.2023.Tēma: Atbalsts Ukrainas civiliedzīvotājiemPublicēts: Latvijas Vēstnesis, 117, 19.06.2023. OP numurs: 2023/117.13
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
342780
20.06.2023
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"