Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Madonas novada pašvaldības saistošie noteikumi Nr. 7

2023. gada 31. maijā

Grozījumi Madonas novada pašvaldības 2021. gada 21. decembra saistošajos noteikumos Nr. 21 "Pirmsskolas vecuma bērnu reģistrācijas, uzņemšanas, atskaitīšanas un diennakts uzraudzības pakalpojuma sniegšanas kārtība Madonas novada pašvaldības izglītības iestādēs, kas īsteno pirmsskolas izglītības programmas"

APSTIPRINĀTI
ar Madonas novada pašvaldības domes
31.05.2023. lēmumu Nr. 270 (prot. Nr. 7, 5. p.)

Izdoti saskaņā ar Vispārējās izglītības likuma
26. panta pirmo daļu

1. Izdarīt Madonas novada pašvaldības 2021. gada 21. decembra saistošajos noteikumos Nr. 21 "Pirmsskolas vecuma bērnu reģistrācijas, uzņemšanas, atskaitīšanas un diennakts uzraudzības pakalpojuma sniegšanas kārtība Madonas novada pašvaldības izglītības iestādēs, kas īsteno pirmsskolas izglītības programmas" šādus grozījumus:

1.1. papildināt saistošo noteikumu 3. punktu aiz vārda "vadītājam" ar vārdiem "pieteikumu iesniegšanas secībā";

1.2. izteikt saistošo noteikumu 8. 9. un 10. punktu šādā redakcijā:

"8. Bērnu reģistrācijas pieteikumu iesniegšana notiek visu kalendāro gadu no bērna reģistrēšanas (personas koda piešķiršanas) brīža līdz pamatizglītības uzsākšanai. Lai pieteiktu bērnu uzņemšanai Iestādē, vecāks iesniedz pieteikumu klātienē Iestādē, kādā no pašvaldības klientu apkalpošanas centriem vai elektroniski pakalpojumu portālā epakalpojumi.lv.

9. Reģistrējot bērnu elektroniski, vecāki izmanto pašvaldības elektronisko pakalpojumu portālu epakalpojumi.lv, aizpildot pieteikumu "Reģistrēt bērnu pašvaldības pirmsskolas izglītības iestāžu rindā".

10. Saistošo noteikumu izpildei tiek pārbaudīti personas dati Iedzīvotāju reģistrā un Valsts izglītības informācijas sistēmā. Reģistrācijas pieteikumam pievienojami tie dokumenti, par kuriem informācija nav pieejama pašvaldības rīcībā esošajos pašvaldības un valsts datu reģistros, ja tie ietekmē saskaņā ar šiem noteikumiem bērna reģistrāciju un uzņemšanu izglītības iestādē.";

1.3. izteikt saistošo noteikumu 12. un 13. punktu šādā redakcijā:

"12. Pieteikumus reģistrē un elektronisko pakalpojumu sistēmā kārto hronoloģiskā secībā.

13. Pēc pieteikuma reģistrācijas un pēc vecāka pieprasījuma pieteikuma reģistrētājs pieteikumu izdrukā un izsniedz vecākiem. Ja pieteikums reģistrēts klātienē kādā no pašvaldības klientu apkalpošanas centriem un tam klāt pievienoti papildu dokumenti, pieteikuma reģistrētājs nodrošina to nodošanu pieteikumā norādītajai izglītības iestādei."

1.4. izteikt saistošo noteikumu 15. un 16. punktu šādā redakcijā:

"15. Vecāki reģistrācijas pieteikumu var anulēt elektroniski pakalpojumu portālā epakalpojumi.lv vai iesniedzot attiecīgu iesniegumu Iestādes vadītājam.

16. Iestādes vadītājs elektroniski izveido pretendentu sarakstu un informē bērnu vecāku par iespēju uzņemt bērnu Iestādē, izmantojot reģistrācijas pieteikumā norādīto saziņas formu.";

1.5. papildināt saistošos noteikumus ar 43. punktu šādā redakcijā:

"43. Šo saistošo noteikumu 16. punktā noteiktais regulējums attiecībā uz vadītāja pienākumu elektroniski veidot pretendentu sarakstu piemērojams no 2023. gada 1. septembra.".

2. Saistošie noteikumi stājas spēkā 2023. gada 1. augustā.

Madonas novada pašvaldības
domes priekšsēdētāja vietnieks Z. Gora

 

Madonas novada pašvaldības 2023. gada 31. maija saistošo noteikumu Nr. 7 "Grozījumi Madonas novada pašvaldības 2021. gada 21. decembra saistošajos noteikumos Nr. 21 "Pirmsskolas vecuma bērnu reģistrācijas, uzņemšanas, atskaitīšanas un diennakts uzraudzības pakalpojuma sniegšanas kārtība Madonas novada pašvaldības izglītības iestādēs, kas īsteno pirmsskolas izglītības programmas""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļa Norādāmā informācija
Mērķis un nepieciešamības pamatojums Šobrīd uz Madonas novada pašvaldības izglītības iestādēm pirmsskolas izglītības programmas apguvei vecāki savus bērnus piesaka tikai klātienē, dodoties uz izvēlēto izglītības iestādi. Saistošo noteikumu mērķis ir papildināt un precizēt normatīvo regulējumu, lai iedzīvotājiem būtu iespēja pieteikt bērnu pirmsskolas izglītības programmas apguvei elektroniski, izmantojot e-pakalpojumu vietni epakalpojumi.lv. Vienlaikus tiek saglabāta iespēja pieteikumu reģistrēt arī klātienē tām personām, kam nav tehnisku līdzekļu šādas darbības veikšanai.

No 2023. gada 1. septembra paredzēts, ka izglītības iestādes pretendentu sarakstus veidos elektroniski, tādējādi optimizējot daļu no izglītības iestāžu vadītāju administratīvajām procedūrām attiecībā uz bērnu likumisko pārstāvju apziņošanu sakarā ar vietas nodrošināšanu grupu komplektēšanas brīdī.

Fiskālā ietekme uz pašvaldības budžetu Saistošo noteikumu izpilde notiks Madonas novada pašvaldības kārtējā gada budžeta ietvaros. Budžetā ir paredzēts finansējums 5 320 euro apmērā Vienotās pašvaldību sistēmas Pirmsskolas izglītības iestāžu rindu uzskaites un e-pakalpojuma ieviešanas darbiem.

Lai nodrošinātu saistošo noteikumu izpildi, nav nepieciešams veidot jaunu institūciju vai jaunas darba vietas.

Sociālā ietekme, ietekme uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā, kā arī plānotā regulējuma ietekme uz konkurenci Pozitīva sociālā ietekme - iedzīvotājiem pakalpojums kļuvis ērtāks un pieejamāks, iespēja izmantot e-pakalpojuma priekšrocības neatkarīgi no izglītības iestādes vai klientu apkalpošanas centru darba laika.

Saistošajiem noteikumiem nav ietekmes uz vidi, iedzīvotāju veselību, uzņēmējdarbības vidi Pašvaldības teritorijā vai konkurenci.

Ietekme uz administratīvajām procedūrām un to izmaksām gan attiecībā uz saimnieciskās darbības veicējiem, gan fiziskajām personām un nevalstiskā sektora organizācijām, gan budžeta finansētām institūcijām Pirmsskolas vecuma bērnu reģistrēšanu administrē Madonas novada Centrālā administrācija, kurā privātpersona var vērsties saistošo noteikumu piemērošanā.

Izglītības iestādes vadītāja un Madonas novada Centrālā administrācijas darbinieku faktisko rīcību, reģistrējot vai atsakot reģistrēt pieteikumu rindā var apstrīdēt Pašvaldības Administratīvo aktu strīdu komisijā.

Saistošie noteikumi tiks publicēti oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", ievietoti Pašvaldības oficiālajā tīmekļvietnē www.madona.lv un informācija par tiem būs pieejama Madonas novada pašvaldības informatīvajā izdevumā "Madonas Novada Vēstnesis", vienlaikus nodrošinot atbilstību oficiālajai publikācijai, norādot atsauci uz oficiālo publikāciju, atbilstoši Pašvaldību likuma 47. panta astotajai daļai.

Nav paredzētas administratīvo procedūru izmaksas.

Ietekme uz pašvaldības funkcijām un cilvēkresursiem Pašvaldību funkcijas, kuru izpildei tiek izstrādāti šie saistošie noteikumi - Pašvaldību likuma 4. panta pirmās daļas 4. punktā noteiktā autonomā funkcija gādāt par iedzīvotāju izglītību, tostarp nodrošināt iespēju iegūt obligāto izglītību un gādāt par pirmsskolas izglītības, vidējās izglītības, profesionālās ievirzes izglītības, interešu izglītības un pieaugušo izglītības pieejamību.

Saistošo noteikumu izpildes nodrošināšanai tiks iesaistīti Pašvaldības esošie cilvēkresursi, nav nepieciešams veidot jaunas Pašvaldības institūcijas vai darba vietas.

Informācija par izpildes nodrošināšanu Saistošo noteikumu izpildē iesaistītās institūcijas - Pašvaldības iestādes "Madonas novada Centrālā administrācija", Madonas novada Valsts un pašvaldības vienoto klientu apkalpošanas centri, Madonas novada izglītības iestādes, kas īsteno pirmsskolas izglītības programmas.

Izpildes nodrošināšanai nepieciešamie resursi un to pamatotība - iesaistīto institūciju darbinieki nodrošinās pieteikumu reģistrēšanu personām klātienē.

Prasību un izmaksu samērīgums pret ieguvumiem, ko sniedz mērķa sasniegšana Saistošie noteikumi ir piemēroti iecerētā mērķa sasniegšanas nodrošināšanai un paredz tikai to, kas ir vajadzīgs minētā mērķa sasniegšanai.

Pašvaldības izraudzītie līdzekļi ir piemēroti leģitīmā mērķa sasniegšanai un tās rīcība ir atbilstoša.

Izstrādes gaitā veiktās konsultācijas ar privātpersonām, saņemtais sabiedrības viedoklis Saskaņā ar Pašvaldību likuma 46. panta trešo daļu saistošo noteikumu projekts un tam pievienotais paskaidrojuma raksts no 2023. gada 20. aprīļa līdz 2023. gada 7. maijam publicēts pašvaldības oficiālajā tīmekļvietnē www.madona.lv sabiedrības viedokļa noskaidrošanai. Dokumenta publiskās apspriešanas periodā nav saņemti viedokļi, priekšlikumi vai komentāri par saistošajiem noteikumiem.

Madonas novada pašvaldības
domes priekšsēdētāja vietnieks Z. Gora

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Madonas novada pašvaldības 2021. gada 21. decembra saistošajos noteikumos Nr. 21 "Pirmsskolas .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Madonas novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 7Pieņemts: 31.05.2023.Stājas spēkā: 01.08.2023.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 109, 07.06.2023. OP numurs: 2023/109.22
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
342403
01.08.2023
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"