Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Talsu novada domes saistošie noteikumi Nr. 54

Talsos 2022. gada 29. decembrī (prot. Nr. 31, 12. p., lēmums Nr. 612)
Par Talsu novada pašvaldības līdzfinansējuma apjomu un tā piešķiršanas kārtību daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanai
Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
43. panta pirmās daļas 13. punktu,
likuma "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā"
27.2 panta piekto daļu
I. VISPĀRĪGIE JAUTĀJUMI

1. Saistošie noteikumi (turpmāk – noteikumi) nosaka kārtību, kādā Talsu novada pašvaldība (turpmāk – Pašvaldība) piešķir līdzfinansējumu daudzdzīvokļu dzīvojamo māju brīvi pieejamo piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanai, nosaka līdzfinansējuma apmēru un tā piešķiršanas nosacījumus.

2. Noteikumos lietotie termini:

2.1. Atbalstāmās izmaksas – izmaksas, kuru segšanai Pašvaldība saskaņā ar šiem noteikumiem var piešķirt līdzfinansējumu.

2.2. Pašvaldības līdzfinansējums – Pašvaldības budžeta finanšu līdzekļu daļa daudzdzīvokļu dzīvojamo māju piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanai.

2.3. Piesaistītais zemesgabals – zeme, uz kuras atrodas dzīvojamā māja un kura ir ēkas īpašnieku lietošanā vai īpašumā vai par tās izmantošanu noslēgts līgums.

2.4. Pretendents – daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas dzīvokļu īpašnieku kopība.

3. Noteikumu mērķis ir sekmēt daudzdzīvokļu dzīvojamo māju kopīgu pagalmu labiekārtošanu – vienotas koncepcijas radīšanu un realizāciju, ja tas iespējams, un labiekārtot daudzdzīvokļu dzīvojamo māju piesaistītos zemesgabalus, lai uzlabotu:

3.1. Iedzīvotāju apkārtējo dzīves vidi un drošību.

3.2. Velo un transporta kustību un automašīnu stāvvietas.

3.3. Iedzīvotāju brīvā laika pavadīšanas iespējas.

3.4. Teritorijas labiekārtojumu un vides pieejamību.

4. Pašvaldības līdzfinansējums tiek piešķirts Pretendenta daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas (turpmāk – Dzīvojamā māja) brīvi pieejamo piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanai, kas atrodas Talsu novada administratīvajā teritorijā.

II. PRETENDENTIEM IZVIRZĀMĀS PRASĪBAS

5. Pretendents ir Talsu novada administratīvajā teritorijā esoša daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas dzīvokļu īpašnieku kopība, kur:

5.1. Dzīvojamās mājas kopīpašumā esošās daļas pārvaldīšanai un apsaimniekošanai izveidota dzīvokļu īpašnieku sabiedrība vai Civillikumā noteiktajā kārtībā noslēgts savstarpējs līgums par mājas kopīpašumā esošās daļas pārvaldīšanu un apsaimniekošanu, vai dzīvojamo māju apsaimnieko līdzšinējais pārvaldnieks vai apsaimniekotājs, kurš darbojas, pamatojoties uz likuma "Par valsts un pašvaldību dzīvojamo māju privatizāciju" 50. panta septīto daļu.

5.2. Dzīvojamai mājai piesaistītais zemesgabals (zemesgabali) ir nodots dzīvokļu īpašnieku īpašumā vai par tā izmantošanu noslēgts līgums.

5.3. Normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā pieņemts lēmums par Dzīvojamai mājai piesaistītā zemesgabala labiekārtošanu un vai/ atjaunošanas pasākumus, nodrošinot Dzīvojamās mājas dzīvokļu īpašnieku līdzfinansējuma daļu un nepieciešamības gadījumā, piesaistot kredītiestādes finanšu līdzekļus.

5.4. Projekta pieteikumu iesniedz un projektu īsteno ēkas pārvaldnieks (nodrošina projekta vadību).

6. Prasības mājas pārvaldības modelim un Dzīvojamai mājai:

6.1. Vienai personai pieder ne vairāk kā 25 procenti no Dzīvojamā mājā esošajiem dzīvokļa īpašumiem. Norādītais procentuālais sadalījums neattiecas uz valsts, Pašvaldības vai citas publiskas personas īpašumā esošiem dzīvokļu īpašumiem.

6.2. Projekta iesniegumu Dzīvojamās mājas dzīvokļu īpašnieku kopības vārdā iesniedz ar tās pilnvarotās personas starpniecību, kura nav ar tiesas lēmumu atzīta par maksātnespējīgu, kurai nav uzsākts maksātnespējas process vai noteikts tiesiskās aizsardzības process, vai, saskaņā ar komercreģistrā pieejamo informāciju, neatrodas likvidācijas procesā un kurai nav nodokļu vai valsts sociālās apdrošināšanas obligāto iemaksu parādu.

6.3. Divu vai vairāku Dzīvojamo māju dzīvokļu īpašnieku kopības, kuru piesaistīto zemesgabalu robežas ir savienotas vai tiek izmantots viens rotaļu vai atkritumu laukums, var vienoties par kopīgu projekta pieteikuma iesniegšanu. Šādā gadījumā par projekta iesniedzēju uzskatāmas attiecīgo Dzīvojamo māju dzīvokļu īpašnieku kopības.

7. Pašvaldības līdzfinansējumu Dzīvojamo māju piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanai nepiešķir, ja šo noteikumu 10. un 11. punktā minētie pasākumi jau ir tikuši finansēti vai līdzfinansēti no Eiropas Savienības fondu, valsts budžeta, Pašvaldības budžeta līdzekļiem vai citiem finanšu instrumentiem attiecīgajā Pašvaldības budžeta plānošanas periodā.

III. Atbalstāmās un neatbalstāmās izmaksas un pašvaldības līdzfinansējuma apjoms

8. Izmaksas ir atbalstāmas, ja tās tieši nepieciešamas projekta īstenošanai, tās ir paredzētas apstiprinātajā projekta iesniegumā.

9. Pašvaldības līdzfinansējums Dzīvojamo māju piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanai tiek piešķirts Pašvaldības gadskārtējā budžetā paredzēto finanšu līdzekļu apmērā.

10. Dzīvojamo māju piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanas atbalstāmās izmaksas ir būvniecības ieceres dokumentācijas vai tai pielīdzināmu dokumentu izstrādes un autoruzraudzības izmaksas, būvdarbu izmaksas, labiekārtojuma iegādes un uzstādīšanas izmaksas un būvuzraudzības izmaksas.

11. Pašvaldības līdzfinansējums tiek piešķirts Dzīvojamo māju un to pieguļošās teritorijas, kas reģistrētas zemesgrāmatā, kur paredzēts izbūvēt vai uzlabot:

11.1. Bērnu rotaļu laukumus (vai zonas).

11.2. Atpūtas vietas (vai zonas).

11.3. Atkritumu laukumus un veļas žāvētavas.

11.4. Gājēju, piebraucamo ceļu, veloceliņu un laukumu segumus, atbilstoši iecerētajai izmantošanai un vides kontekstam.

11.5. Inženiertehniskās komunikācijas (apgaismojums, lietus ūdens novadīšana u.c.), kas nepieciešamas labiekārtojuma īstenošanai.

11.6. Arhitektūras mazās formas, atbilstoši kopējai iecerei, ja tās funkcionāli nepieciešamas pagalma labiekārtojumam.

12. Par Dzīvojamo māju piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanas neatbalstāmām izmaksām tiek uzskatītas:

12.1. Izmaksas, kas saistītas ar projekta iesnieguma sagatavošanu, tajā skaitā konsultāciju pakalpojumi un citi pakalpojumi.

12.2. Projekta administrēšanas izmaksas.

12.3. Citas izmaksas, kas nav noteiktas kā atbalstāmas.

13. Pašvaldība piešķir līdzfinansējumu ne vairāk kā 8000,00 EUR vienas Dzīvojamās mājas projekta īstenošanai, ja projekta iesniegumu iesniedz divu vai vairāku Dzīvojamo māju dzīvokļu īpašnieku kopības – ne vairāk kā 12000,00 EUR viena projekta īstenošanai.

14. Pašvaldības līdzfinansējumu piešķir šādām aktivitātēm sekojošā apmērā:

14.1. Dzīvojamai mājai piesaistītā zemesgabala labiekārtojumam (bērnu rotaļu laukuma ierīkošanai vai atjaunošanai, soliņu un atkritumu urnu uzstādīšanai, gājēju celiņu atjaunošanai vai jaunbūvei, atkritumu konteineru laukumu, zālienu un apstādījumu, sporta laukumu, veļas žāvētavu, velosipēdu novietņu jaunbūvei, atjaunošanai vai pārbūvei) – 60 procentu apmērā no Dzīvojamai mājai piesaistītā zemesgabala jaunbūves, atjaunošanas vai pārbūves izmaksām.

14.2. Auto stāvlaukuma jaunbūvei, atjaunošanai vai pārbūvei un būvniecības ieceres dokumentācijas vai tai pielīdzinātu dokumentu izstrādei un autoruzraudzībai, būvuzraudzības veikšanai – 40 procentu apmērā no minētajām izmaksām.

IV. pieteikšanās kārtība un iesniedzamie dokumenti

15. Paziņojumu par pieteikumu iesniegšanu Talsu novada pašvaldības Centrālā administrācija publicē Pašvaldības informatīvajā izdevumā "Talsu Novada Ziņas" un Pašvaldības tīmekļvietnē www.talsunovads.lv.

16. Paziņojumā par projektu iesniegumu iesniegšanu norāda iesniegumu iesniegšanas beigu termiņu, kas nav īsāks par 1,5 mēnešus no paziņojuma publicēšanas datuma.

17. Līdzfinansējuma saņemšanai Pretendents iesniedz Pašvaldībai adresētu projekta pieteikuma anketu (1. pielikums), būvniecības tāmes (2. pielikums un 3. pielikums) un konceptuālu ieceres skici, atbilstoši 5. pielikuma prasībām.

18. Pretendents ir tiesīgs pretendēt uz pašvaldības līdzfinansējumu vienām un tām pašām realizētajām atbalstāmajām darbībām ne biežāk kā vienu reizi 5 (piecu) gadu laikā, termiņu skaitot no iepriekš līdzfinansētās aktivitātes realizācijas termiņa beigām.

V. iesnieguma izskatīšana un lēmuma pieņemšana

19. Pašvaldības izpilddirektors ar rīkojumu izveido projektu iesniegumu vērtēšanas komisiju (turpmāk – Komisija) un apstiprina Komisijas nolikumu.

20. Komisija var pieaicināt konsultantus – arhitektus, māksliniekus, speciālistus, kuri pieteikumu izvērtēšanā piedalās ar padomdevēja tiesībām.

21. Lai izvērtētu iesniegtā projekta atbilstību noteiktajām prasībām, Komisija pārbauda projekta iesniegumu secīgi šādā kārtībā:

21.1. Projekta iesniedzēja un tā pilnvarotās personas, kā arī daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas, par kuru iesniegts projekta iesniegums, atbilstību saistošajos noteikumos noteiktajām prasībām.

21.2. Projekta iesniegumā iekļauto izmaksu aprēķinu pamatotību (Komisija ir tiesīga pieprasīt ekspertu izmaksu novērtēšanai).

21.3. Projekta iesniegumam pielikumā pievienoto dokumentu atbilstība izvirzītajām prasībām.

22. Projektu iesniegumi, kuri izturējuši atbilstības pārbaudi, pretendē uz Pašvaldības līdzfinansējuma saņemšanu to iesniegšanas secībā, priekšroku dodot projektu iesniegumiem, kurus iesniegusi divu vai vairāku daudzdzīvokļu dzīvojamo māju īpašnieku kopība.

23. Komisija saistošajos noteikumos noteiktajā kārtībā veic projektu iesniegumu vērtēšanu, kā arī pieņem lēmumu par projekta apstiprināšanu, apstiprināšanu ar nosacījumu vai noraidīšanu un informē projekta iesniedzēju.

24. Ja Komisijai, vērtējot pieteikumus, rodas šaubas par projektā sniegto informāciju vai atbalstāmo izmaksu aprēķina atsevišķu pozīciju izmaksu atbilstību vietējām tirgus izmaksām, tā ir tiesīga pieprasīt Pretendentam sniegt paskaidrojumus. Gadījumā, ja izmaksu atbilstība netiek pierādīta, Komisija ir tiesīga Pašvaldības līdzfinansējuma aprēķināšanai tās izslēgt no atbalstāmajām izmaksām. Komisijai ir tiesības pieprasīt citu precizējošu informāciju, kas ir nepieciešama lēmuma pieņemšanai.

25. Komisijas lēmumu nosūta projekta iesniedzēja pilnvarotajai personai, bet, ja tādas nav, tad projekta iesniedzējam.

26. Komisijas lēmumu var apstrīdēt Talsu novada pašvaldības nolikumā noteiktajā kārtībā.

27. Pēc Komisijas lēmuma par projekta apstiprināšanu pieņemšanas, Komisija pieteikumus virza tālākai to apstiprināšanai Talsu novada domē.

VI. līdzfinansējuma piešķiršanas kārtība

28. Pēc lēmuma par līdzfinansējuma piešķiršanu pieņemšanas Pašvaldība piedāvā pretendentam noslēgt līgumu par līdzfinansējuma piešķiršanu daudzdzīvokļu dzīvojamo mājām piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanai. Līgumā tiek noteikta līdzfinansējuma piešķiršanas kārtība, atbildība, sankcijas, pienākumus sniegt informāciju Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļas speciālistiem par piešķirto līdzfinansējumu, projekta īstenošanas uzsākšanas un beigu termiņus, pašvaldības tiesības pieprasīt paskaidrojumus un informāciju, bet pretendentam pienākums nekavējoties sniegt paskaidrojumus un informāciju, projekta iesniedzēja atbildību par projekta īstenošanu un projekta ietvaros radīto materiālo vērtību saglabāšanu vismaz 5 (piecus) gadus pēc projekta īstenošanas, kā arī citi noteikumi.

29. Pretendenta pienākumos ir 30 (trīsdesmit) darba dienu laikā pēc Talsu novada domes lēmuma paziņošanas parakstīt sagatavoto līgumu par Pašvaldības līdzfinansējuma saņemšanu.

30. Pēc līguma ar Pašvaldību par līdzfinansējuma piešķiršanu Dzīvojamām mājām piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanai piešķiršanu, pretendents kļūst par līdzfinansējuma saņēmēju un ir atbildīgs par visu nodokļu nomaksu atbilstoši Latvijas Republikas normatīvajos aktos noteiktajai kārtībai.

VII. līdzfinansējuma izlietošanas kontrole

31. Pretendentiem, kuriem tiek piešķirts Pašvaldības līdzfinansējums, Dzīvojamo māju piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanas darbu projekti jāīsteno līdz attiecīgā gada 30. novembrim. Nepieciešamības gadījumā Pašvaldībai ir tiesības projekta īstenošanas termiņu pagarināt, bet ne vairāk kā par 25 dienām.

32. Līdzfinansējuma saņēmējam pēc Pašvaldības pieprasījuma ir pienākums rakstiski informēt par atbalstīto darbu izpildes gaitu.

33. Pretendentam pēc visu labiekārtošanas darbu pabeigšanas, bet ne vēlāk kā līdz līgumā par Pašvaldības līdzfinansējuma saņemšanu Dzīvojamo māju piesaistīto zemesgabalu pagalmu labiekārtošanai norādītajam termiņam, jāiesniedz Pašvaldībā šādi dokumenti:

33.1. Pārvaldnieka un būvdarbu veicēja abpusēji parakstīts darbu pieņemšanas-nodošanas akts un akta par izpildītajiem darbiem apstiprināta kopija.

33.2. Rēķinu par Pašvaldības piešķirtā līdzfinansējuma pārskaitīšanu.

33.3. Rēķina par izpildītajiem darbiem apstiprināta kopija.

33.4. Maksājuma uzdevumu, kas apliecina izpildīto darbu apmaksu iesniedzēja finansējuma un pašvaldības līdzfinansējuma kopsummas apmērā.

34. Gadījumā, ja iesniegumam pievienotajos dokumentos uzrādītajās atbalstāmajās izmaksās un darbu pieņemšanas – nodošanas aktā norādītajās izmaksās ir konstatēta atšķirība, Komisija ir tiesīga atkārtoti izskatīt lēmumu par Pašvaldības līdzfinansējuma apjomu. Šajā gadījumā Pašvaldības līdzfinansējuma apjoms nevar būt lielāks par sākotnēji piešķirto.

35. Komisijai ir tiesības pārbaudīt piešķirtā līdzfinansējuma izlietošanas atbilstību jebkurā brīdī un 5 (piecus) gadus pēc projekta pabeigšanas. Pretendentam ir pienākums nekavējoties sniegt paskaidrojumus un informāciju (tajā skaitā pēc savas iniciatīvas nekavējoties sniegt informāciju par izmaiņām projekta īstenošanā).

VIII. ĪPAŠI NOSACĪJUMI

36. Projekta iesniedzējam, sagatavojot projekta pieteikumu, jāņem vērā Vadlīnijas (4. pielikums) teritorijas laukumu, māju ceļa, inženiertīklu pievadu izbūvei, pārbūvei vai atjaunošanai un atsevišķu labiekārtojuma elementu uzstādīšanai.

37. Projekta iesniedzējs ne vēlāk kā 3 (trīs) mēnešu laikā pēc Komisijas lēmuma saņemšanas iesniedz Talsu novada būvvaldei būvniecības ieceres dokumentāciju un, ja nepieciešams, būvprojektu (atkarībā no Vispārīgajos būvnoteikumos noteiktās inženierbūvju grupas un būvniecības veida – paziņojums vai paskaidrojuma raksts, vai būvniecības iesniegumu un būvprojektu minimālā sastāvā, un sekojoši pēc Talsu novada būvvaldes projektēšanas nosacījumu prasību izpildes – būvprojektu), atbilstoši Ministru kabineta 06.06.2017. noteikumiem Nr. 253 "Atsevišķu inženierbūvju būvnoteikumi" un citiem normatīvajiem aktiem.

38. Par Pašvaldības līdzfinansēto projektu finansējuma saņēmējam ir jānodrošina informācija Talsu novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļas speciālistiem.

39. Projekta īstenotājam piecus gadus pēc projekta aktivitāšu īstenošanas ir jānodrošina projekta līgumā noteiktie ierobežojumi un prasības, tai skaitā vizuālais noformējums.

40. Projekta īstenotājam pēc projekta īstenošanas ir pienākums nodrošināt teritorijas pieejamību un izmantošanu plašai sabiedrībai, un teritorijai jābūt publiski pieejamai.

Talsu novada domes priekšsēdētāja E. Kārkliņa
1. pielikums
Talsu novada domes
29.12.2022. saistošajiem noteikumiem Nr. 54
"Par Talsu novada pašvaldības līdzfinansējuma apjomu un tā piešķiršanas
kārtību daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanai"
PROJEKTA IESNIEGUMA VEIDLAPA
Informācija par projekta iesniedzēju un daudzdzīvokļu dzīvojamo māju
Projekta nosaukums ____________________________________________________
Projekta iesniegumu iesniedz daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas, kas atrodas __________________
Daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas kopējā platība
(norādīt kvadrātmetros):
 
Dzīvokļu īpašumu skaits (norādīt skaitļos): 
Neapdzīvojamo telpu skaits (norādīt skaitļos): 
Daudzdzīvokļu dzīvojamā māja atbilst saistošo noteikumu 5. pantam (norādīt "" un kuram no saistošo noteikumu 5. punkta norādītajiem kritērijiem tā atbilst vai ""): 
 
Informācija par projekta iesniedzēja pilnvaroto personu
Pilnvarotās personas vārds, uzvārds (fiziskai personai) vai nosaukums (juridiskai personai) 
PVN maksātājs (norādīt "" vai "") 
Personas kods (fiziskai personai) vai vienotais reģistrācijas numurs (juridiskai personai) 
Juridiskā adrese (juridiskai personai) vai deklarētā dzīves vieta (fiziskai personai) 
Korespondences adrese: 
Kontaktpersonas vārds, uzvārds, telefona numurs: 
Bankas rekvizīti: 
 
Projekta izmaksas un tā ieviešana
Plānotais projekta īstenošanas laiks 
(norādīt pilnos mēnešos, ievērojot, ka projekta īstenošanas laiks nevar pārsniegt 6 (sešus) mēnešus): 
Projekta izmaksu aprēķins:Projekta iesniedzēja finansējums
(norādīt summu eiro)
Pašvaldības līdzfinansējums
(norādīt summu eiro)
Kopā
(norādīt summu eiro)
Projekta kopējās izmaksas:   
Projekta atbalstāmās izmaksas, tai skaitā:   
Bērnu rotaļu laukuma ierīkošanas vai atjaunošanas, soliņu un atkritumu urnu uzstādīšanas, atkritumu konteineru laukumu, zālienu un apstādījumu, sporta laukumu, veļas žāvētavu, velosipēdu novietņu jaunbūves, atjaunošanas vai pārbūves izmaksas   
Auto stāvlaukuma jaunbūves, atjaunošanas vai pārbūves izmaksas, gājēju celiņu atjaunošana vai jaunbūve   
Būvprojekta vai tam pielīdzināma dokumenta izstrādes un autoruzraudzības izmaksas   
Būvuzraudzības izmaksas   
Projekta īstenošanas detalizēts apraksts:

 

  
 Iesniedzamie dokumenti
1.daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas kopīpašuma pārvaldīšanas līguma vai dokumenta, kas to aizstāj, kopija
2.Iesniedzēja apliecinājums par projekta iesniedzēja pilnvarotās personas nodokļu maksājumu un citu noteikto maksājumu parādu neesamību
3.daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas dzīvokļu īpašnieku kopsapulces protokola kopija, kur atbalstīta iesniegtā projekta īstenošana
4.piesaistītā zemesgabala labiekārtošanas būvprojekts vai tam pielīdzināms dokuments
5.plānoto izmaksu aprēķins (pēc pielikuma parauga)
6.līgums, kurā daudzdzīvokļu dzīvojamo māju dzīvokļu īpašnieku kopības vienojušās par piesaistītā zemesgabala kopīgu labiekārtošanu, kā arī par labiekārtojuma kopīgu uzturēšanu un saglabāšanu (ja attiecināms)
7.zemesgabala, kurš nav projekta iesniedzēja īpašumā, īpašnieka rakstisku piekrišanu darbu veikšanai (ja attiecināms)

Projekta iesniedzējs apliecina, ka tā rīcībā ir nepieciešamie finanšu un administratīvie resursi pilnīgai projekta realizēšanai.

Projekta iesniegums sastādīts _____ . gada ______.

Projekta iesniedzēja pilnvarotā persona 
 (Paraksts / vārds, uzvārds)
2. pielikums
Talsu novada domes
29.12.2022. saistošajiem noteikumiem Nr. 54
"Par Talsu novada pašvaldības līdzfinansējuma apjomu un tā piešķiršanas
kārtību daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanai"
 APSTIPRINU
  
 (pasūtītāja paraksts un tā atšifrējums)

Z.v.

____. gada __. ______________

BŪVNIECĪBAS KOPTĀME

Objekta nosaukums 
Būves nosaukums 
Objekta adrese 
Pasūtījuma Nr. 
 
 
 
Nr.p.k.
Objekta nosaukums
Objekta izmaksas /EUR/
1
 
 
 
Kopā
 
PVN (21%)
 
Pavisam kopā
 

 

Sastādīja 
 (paraksts un tā atšifrējums, datums)

Sertifikāta Nr. _________________________

Tāme sastādīta _______. gada _____. _________________

3. pielikums
Talsu novada domes
29.12.2022. saistošajiem noteikumiem Nr. 54
"Par Talsu novada pašvaldības līdzfinansējuma apjomu un tā piešķiršanas
kārtību daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanai"
LOKĀLĀ TĀME
  
 (būvdarbu veids vai konstruktīvā elementa nosaukums) 
  
Objekta nosaukums 
Būves nosaukums 
Objekta adrese 
Pasūtījuma Nr. 

Tāme sastādīta _____. gada tirgus cenās, pamatojoties uz _______ daļas rasējumiem. Tāmes izmaksas ____________ euro

Tāme sastādīta _____. gada ____. ____________

 Vienības izmaksasKopā uz visu apjomu
Nr.p.k.KodsDarba nosaukumsMērvienībaDaudzumslaika norma (c/h)darba samaksas likme (EUR/h)darba alga (EUR)materiāli (EUR)mehānismi (EUR)kopā (EUR)darbietilpība (c/h)darba alga (EUR)materiāli (EUR)mehānismi (EUR)summa (EUR)
12345678910111213141516
                
                
  Kopā        0,000,000,000,000,00
  Materiālu, grunts apmaiņas un būvgružu transporta izdevumi (% no materiālu vērtības)   0,00 0,00
         Tiešās izmaksas kopā0,000,000,000,000,00
KOPĀ:0,00
 Virsizdevumi  
t. sk. darba aizsardzība  
Peļņa  
Darba devēja sociālais nodoklis  
Pavisam kopā 
Sastādīja 
 (paraksts un tā atšifrējums, datums)

Tāme sastādīta _____. gada ____.____________

Pārbaudīja 
 (paraksts un tā atšifrējums, datums)
Sertifikāta Nr.  
4. pielikums
Talsu novada domes
29.12.2022. saistošajiem noteikumiem Nr. 54
"Par Talsu novada pašvaldības līdzfinansējuma apjomu un tā piešķiršanas
kārtību daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanai"
Vadlīnijas teritorijas laukumu, māju ceļa, inženiertīklu pievadu izbūvei, pārbūvei vai atjaunošanai un atsevišķu labiekārtojuma elementu uzstādīšanai

Būvniecība veicama atbilstoši MK 06.06.2017. noteikumiem Nr. 253 "Atsevišķu inženierbūvju būvnoteikumi" un/vai MK 14.10.2014. noteikumiem Nr. 633 "Autoceļu un ielu būvnoteikumi", turpmāk – "Būvnoteikumi"

DokumentsDokumenta sastāvsIzstrādā vai izsniedzIzskata un akceptēPiezīmes
I Labiekārtojuma risinājumu izstrādāšana
Paziņojums par būvniecību vai paskaidrojuma raksts I un II grupas inženierbūvēm*

*

1) māju ceļš viena īpašnieka zemes gabalā būvniecībai, pārbūvei un nojaukšanai, t.sk., pieslēgumam esošajam ielu tīklam (piebrauktuve vai iebrauktuve), izņemot valsts autoceļu;

2) inženiertīklu pievads (elektronisko sakaru būvēm un enerģijas ražošanas, pārvades un sadales būvēm);

3) atsevišķie labiekārtojuma elementi, kas atrodas publiskajā ārtelpā – soliņi, bērnu rotaļu ierīces, sporta aprīkojums, atsevišķas laternas un apgaismes ķermeņi, karogu masti, velosipēdu statīvi u.tml.***;

4) stacionārie reklāmas un informācijas stendi*** ar augstumu līdz 2,5 m un citi tiem pielīdzināmi objekti, tai skaitā ielu norāžu stabi līdz 4 m (bez elektrības pieslēguma);

5) žogi un mūri vienas zemes gala robežās;

6) inženiertīklu pievadi, kā arī līdzīgu elementu būvniecībai, kuru ierīkošana nav saistīta ar konstrukciju slodžu aprēķiniem.

Paziņojuma par būvniecību vai paskaidrojuma raksta veidlapa, kurai pievienoti dokumenti:

1. Būvniecības ierosinātāja īpašuma tiesību apliecinoši dokumenti;

2. Īpašuma kopīpašnieku kopsapulces protokols, ja būvniecība paredzēta kopīpašumā;

3. Esošās situācijas fotofiksācijas;

4. Ieceres vizuālie risinājumi (neattiecas uz inženierbūves nojaukšanu);

5. Derīgs zemes gabala topogrāfiskais plāns vai instrumentāli uzmērīts zemes robežu plāns;

6. Novietojuma plāns (mērogā M 1:250; M 1:500; M 1:1000) ar teritorijas laukumu, māju ceļu, būves, inženiertīklu, labiekārtojuma elementu izvietojumu un tehniskajiem parametriem, kurš izstrādāts uz teritorijas topogrāfiskā plāna;

7. Ražotāja izstrādāta tehniskā dokumentācija, ja tāda ir;

8. Tehniskie vai īpašie noteikumi, ja to nosaka normatīvie akti;

9. Skaidrojošs apraksts par plānoto būvniecības ieceri – būvdarbu veikšanas paņēmieniem un tehnoloģijām, pielietotajiem materiāliem un pasākumiem ceļu satiksmes drošības nodrošināšanai, ja tādi ir nepieciešami;

10. Saskaņojumi ar īpašnieku vai kopīpašniekiem (un blakus esošo īpašumu īpašnieku (iem), ja būvvieta atrodas blakus esošā (o) īpašuma (u) teritorijā (s));

11. Saskaņojumi no teritorijā esošo inženiertīklu īpašniekiem vai apsaimniekotājiem un tehnisko noteikumu izsniedzējiem;

12. Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas izsniegta darbu veikšanas atļauja, ja objekts ir kultūras piemineklis vai atrodas tā teritorijā vai aizsargjoslā.

Būvniecības ieceres ierosinātājs vai attiecīgā jomā sertificēts būvspeciālistsTalsu novada Būvvalde 7 dienu laikā no iesniegšanas brīža 
II Būvdarbu veikšana
Atzīme Būvniecības informācijas sistēmā par būvdarbu uzsākšanas nosacījumu izpildi1. Informācija par būvdarbu veicēju, ja darbus nav iespējams veikt pašu spēkiem.Būvniecības ierosinātājs vai būvuzņēmējs (būvkomersants)Talsu novada Būvvalde 5 darba dienas no informācijas iesniegšanas brīžaAutoruzraudzība obligāta, ja būvdarbi paredzēti valsts nozīmes kultūras pieminekļa teritorijā vai tā aizsargjoslā
2. Rakšanas darbu atļauja.Talsu novada pašvaldība
3. Arheoloģiskās uzraudzības darbu atļauja, ja darbi veicami valsts nozīmes arheoloģijas pieminekļa teritorijā vai tā aizsargjoslā.Nacionālā kultūras mantojuma pārvalde
III Būvdarbu pabeigšana
Atzīme Būvniecības informācijas sistēmā par būvdarbu pabeigšanuAtbilstoši Paziņojumā par būvniecību vai paskaidrojuma rakstā noteiktajam:

1. Teritorijas laukuma, māju ceļa, inženierkomunikāciju pievadu vai inženierbūves novietojuma izpildmērījuma plāns un apliecinājums par atkritumu apsaimniekošanu.

2. Attiecīgā sadales inženiertīklu īpašnieka vai valdītāja atzinums par inženiertīklu pievada gatavību ekspluatācijai, ja tika veikta inženiertīklu pievada atjaunošana, ierīkošana vai pārbūve.

Būvniecības ierosinātājs vai būvuzņēmējs (būvkomersants)Talsu novada Būvvalde 5 darba dienas no dokumentācijas iesniegšanas brīža 
3. Informācija par būvdarbu garantijas termiņu.

4. Aktuāla kadastrālās uzmērīšanas lieta, ja attiecīgā inženierbūve tiek kadastrāli uzmērīta.

5. Autoruzraudzības žurnāls, ja būvdarbi paredzēti valsts nozīmes kultūras pieminekļa teritorijā vai tā aizsargjoslā.

Autoruzraugs

 

5. pielikums
Talsu novada domes
29.12.2022. saistošajiem noteikumiem Nr. 54
"Par Talsu novada pašvaldības līdzfinansējuma apjomu un tā piešķiršanas
kārtību daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanai"
Nosacījumi pagalmu kopējam konceptuālajam risinājumam
Vienoti daudzdzīvokļu māju mikrorajonu pagalmu pilsētvides atjaunošanas, pārbūves un attīstības risinājumi, izvērtējot to arhitektonisko, funkcionālo nozīmi un inženiertehniskās apgādes esošo situāciju un nosakot teritorijas attīstības virzienus, t.sk.:
1.1. Vides arhitektoniskos:1.1.1. noteikt pieļaujamās arhitektoniskās stilistikas robežas starp mūsdienu arhitektūras elementu, piemēram, apgaismojuma u.tml. pilsētvides lietišķo elementu un esošās vides arhitektūras elementu saglabājamajiem un atjaunojamajiem risinājumiem un izvietojumu;

1.1.2. arhitektūras stilistiku, ieskaitot krāsu risinājumu (nosakot konkrētus krāsu toņus no ražotāju toņu katalogiem);

1.1.3. "Zaļās" (apstādījumi) un ja paredzēts "Zilās" (ūdens baseini un strūklakas) arhitektūras stilistiku.

1.2. Vides funkcionālos:1.2.1. prognozējot un risinot gājēju, velobraucēju un autotransporta, t.sk.: iedzīvotāju un apmeklētāju vieglā transporta, apkalpojošā un apsaimniekošanas smagā transporta, operatīvā un ugunsdrošības transporta plūsmas;

1.2.2. plūsmām atbilstošu ceļa zīmju un citu informējošo norāžu sistēma. Risināt vides pieejamības iespējas teritorijā un iekļūšanai ēkās, speciālos pasākumus pieejamās pilsētvides nodrošināšanai iedzīvotājiem ar ierobežoto mobilitāti ar vienota dizaina elementu izmantošanu publiskajā ārtelpā (konceptuālā līmenī radīt);

1.2.3. plānojumu ceļiem, veloceliņiem, celiņiem, autostāvvietām, velonovietnēm, veļas žāvētavām, atkritumu konteineru laukumiem, nojumēm, atpūtas vietām, bērnu rotaļlaukumiem, apstādījumiem, pilsētvides lietišķajiem elementiem, un inženierapgādei;

1.2.4. ieteikumi ietvju, gājēju ceļu u.tml. segumu atjaunošanai.

1.3. Vides inženierapgādes un inženiernodrošinājuma:1.3.1. teritorijas vertikālais plānojums koncepcijas līmenī, ieskaitot lietus ūdens novadīšanas un gruntsūdens līmeņu sakārtošanas problēmu, ievērtējot esošo situāciju;

1.3.2. kopējā daudzdzīvokļu māju mikrorajonu pagalmu pilsētvides siltumapgādes tīklu shēma, elektroapgādes, lietus ūdens novadīšanas, ūdensapgādes u. c. inženierapgādes tīklu shēmas, norādot nepieciešamos darbus, saskaņā ar tehniskajiem noteikumiem;

1.3.3. teritorijas izgaismošanas koncepcija.

1.4. Daudzdzīvokļu māju

mikrorajonu pagalmu pilsētvides un teritorijas apsaimniekošanas:

1.4.1. teritorijas apsaimniekošanas atbildības robežu plāns, ņemot vērā katras mājas iedzīvotāju ieteikumus;

1.4.2. teritorijas apsaimniekošanas, kopšanas un uzturēšanas, t.sk., atkritumu izvešanas un transporta plūsmas, un nepieciešamās infrastruktūras izvietojuma plāns.

 

Talsu novada domes 29.12.2022. saistošo noteikumu Nr. 54 "Par Talsu novada pašvaldības līdzfinansējuma apjomu un tā piešķiršanas kārtību daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanai"
paskaidrojuma raksts
Sadaļas nosaukumsSadaļas paskaidrojums
1. Projekta nepieciešamības pamatojumsSaskaņā ar īstenoto administratīvi teritoriālo reformu un administratīvo teritoriju apdzīvoto vietu likuma spēkā stāšanos tika izveidots Talsu novads, kura sastāvā ietilpst to veidojošie Talsu novads, Dundagas novads, Mērsraga novads un Rojas novads.

Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma Pārejas noteikumu 17. punktus nosaka, ka 2021. gada pašvaldību vēlēšanās ievēlētā dome izvērtē novadu veidojošo bijušo pašvaldību pieņemtos saistošos noteikumus un pieņem jaunus novada saistošos noteikumus.

Pašvaldība var sniegt palīdzību dzīvojamās mājas īpašniekam (īpašniekiem) vai dzīvokļu īpašniekiem dzīvojamai mājai piesaistītā zemesgabala labiekārtošanai, pamatojoties uz likuma "Par palīdzību dzīvokļu jautājumu risināšanā" 27.2 panta otrās daļas 5. punktu. Savukārt likuma "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā" 27.2 panta piektajā daļā noteikts, ka kārtību, kādā tiek sniegta palīdzība, un palīdzības apmēru nosaka pašvaldība savos saistošajos noteikumos.

Lai veicinātu daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanu Talsu novadā, Talsu novada domei ir jāpieņem attiecīgi saistošie noteikumi.

2. Īss projekta satura izklāstsSaistošie noteikumi nosaka Talsu novada pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršanas nosacījumus, kārtību un apmēru, kādā Talsu novada pašvaldība līdzfinansē daudzdzīvokļu dzīvojamām mājā piesaistīto zemesgabalu labiekārtošanu.

Pašvaldības līdzfinansējuma kopējais apjoms viena gada ietvaros tiek noteikts saskaņā ar pašvaldības budžetu. Pašvaldības līdzfinansējums vienas daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas piesaistītā zemesgabala labiekārtošanai tiek piešķirts ne vairāk kā 8000,00 EUR un ne vairāk kā 12000,00 EUR divu vai vairāku daudzdzīvokļu dzīvojamo māju dzīvokļu īpašnieku kopības viena projekta īstenošanai.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetuLīdzfinansējums tiek piešķirts gadskārtējā pašvaldības budžeta paredzēto līdzekļu apjomā.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijāNav attiecināms.
5. Informācija par administratīvajām procedūrāmLīdzfinansējuma saņemšanai pretendents iesniedz projekta pieteikuma anketu (1. pielikums), būvniecības tāmes (2. pielikums un 3. pielikums) un konceptuālu ieceres skici, atbilstoši 5. pielikuma prasībām.

Projektus izvērtēs Talsu novada pašvaldības projektu iesniegumu vērtēšanas komisija, kas pēc lēmuma par projekta apstiprināšanu pieņemšanas, pieteikumus virza to tālākai izskatīšanai Talsu novada domē.

Saskaņā ar Komercdarbības atbalsta kontroles likuma 9. panta pirmās daļas 1. punktu, saistošo noteikumu trešā nodaļa ir saskaņota ar Finanšu ministriju. Saistošie noteikumi pēc apstiprināšanas domē tiks nosūtīti atzinuma saņemšanai VARAM. Pēc pozitīva atzinuma saņemšanas tiks publicēti oficiālajā izdevumā "Latvijas vēstnesis", informatīvajā izdevumā "Talsu Novada Ziņas" un Talsu novada pašvaldības mājaslapā www.talsunovads.lv.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonāmKonsultācijas notika ar SIA "Talsu namsaimnieks" speciālistiem.
Talsu novada domes priekšsēdētāja E. Kārkliņa
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par Talsu novada pašvaldības līdzfinansējuma apjomu un tā piešķiršanas kārtību daudzdzīvokļu .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Talsu novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 54Pieņemts: 29.12.2022.Stājas spēkā: 31.12.2022.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 253A, 30.12.2022. OP numurs: 2022/253A.10
Saistītie dokumenti
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
338553
31.12.2022
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"