Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Ventspils novada domes saistošie noteikumi Nr. 24

Ventspils novadā 2022. gada 22. decembrī (prot. Nr. 34, 2. §)

Grozījumi Ventspils novada domes 2019. gada 27. decembra saistošajos noteikumos Nr. 9 "Par izglītojamo pārvadājumiem un braukšanas izdevumu kompensēšanas kārtību Ventspils novada pašvaldības administratīvajā teritorijā"

Izdoti saskaņā ar Pašvaldību likuma 44. panta otro daļu,
Ministru kabineta 2021. gada 22. jūnija "Braukšanas maksas
atvieglojuma noteikumi" 17. punktu

1. Izdarīt Ventspils novada domes 2019. gada 27. decembra saistošajos noteikumos Nr. 9 "Par izglītojamo pārvadājumiem un braukšanas izdevumu kompensēšanas kārtību Ventspils novada pašvaldības administratīvajā teritorijā" šādus grozījumus:

1.1. izteikt izdošanas tiesisko pamatojumu šādā redakcijā: "Izdoti saskaņā ar Pašvaldību likuma 44. panta otro daļu, Ministru kabineta 2021. gada 22. jūnija "Braukšanas maksas atvieglojuma noteikumi" 17. punktu";

1.2. aizstāt pielikumu jaunā redakcijā (pielikums uz vienas lapas).

2. Saistošie noteikumi piemērojami ar 2023. gada 1. janvāri.

Ventspils novada domes priekšsēdētājs A. Mucenieks

 

Pielikums
Ventspils novada domes
2022. gada 22. decembra saistošajiem noteikumiem Nr. 24
"Par izglītojamo pārvadājumiem un braukšanas
izdevumu kompensēšanas kārtību
Ventspils novada pašvaldības
administratīvajā teritorijā"

   

pārvaldes vadītājam

 

 

   
 

(personas likumiskā pārstāvja, privātpersonas vārds, uzvārds)

   
 

(dzīves vietas adrese)

IESNIEGUMS

Lūdzu atmaksāt braukšanas izdevumus par  
 

(vārds, uzvārds)

   
 

(personas kods)

 
nokļūšanu uz  
 

(izglītības iestādes nosaukums)

   
un atpakaļ no  
   
Kompensācijas pamatojums:  
 

Kompensācijas saņēmējs:

 

(vārds, uzvārds)

Kompensāciju par braukšanas izdevumiem vēlos saņemt: *

Skaidrā naudā (pārvaldē, kurā deklarēta dzīvesvieta)

Bezskaidras naudas norēķinu veidā, veicot pārskaitījumu

 

(norādīt norēķinu kontu un kredītiestādi)

*vajadzīgo atzīmēt

Esmu informēts, ka:

Pārzinis manu personas datu apstrādei ir Ventspils novada pašvaldība, reģistrācijas Nr. 90000052035, juridiskā adrese Skolas iela 4, Ventspils, LV-3601, tālrunis 63629450, elektroniskā pasta adrese info@ventspilsnd.lv.

Personas datu aizsardzības speciālista kontaktinformācija - elektroniskā pasta adrese datuaizsardziba@ventspilsnd.lv.

Mani personas dati (vārds, uzvārds, personas kods, adrese, kontaktinformācija, citi identificējošie dati) tiks apstrādāti ar mērķi - izvērtēt iesniegumā minēto jautājumu un sniegt atbildi vai izpildīt iesniegumā ietverto lūgumu.

Tiesiskais pamats manu personas datu apstrādei ir pārzinim tiesību aktos noteikto juridisko pienākumu izpilde.

Personas datu saņēmēji - Ventspils novada domes struktūrvienību pilnvarotie darbinieki.

Manus personas datus pārzinis glabās un apstrādās tikai tādā apjomā un termiņā, cik tas nepieciešams noteikto mērķu izpildei atbilstoši lietu nomenklatūrai un normatīvo aktu prasībām arhīvu jomā.

Man, kā datu subjektam, ir tiesības pieprasīt pārzinim piekļūt maniem apstrādātajiem personas datiem, lūgt neprecīzo personas datu labošanu vai dzēšanu, iesniedzot pamatojumu lūgumam, likumā noteiktajos gadījumos lūgt savu personas datu apstrādes ierobežošanu, kā arī iebilst pret apstrādi, iesniegt sūdzību par nelikumīgu manu personas datu apstrādi Datu valsts inspekcijā, pirms tam vēršoties pie pārziņa - Ventspils novada pašvaldības.

Vairāk informācijas par personas datu apstrādi www.ventspilsnovads.lv.

Apliecinu, ka sniegtā informācija ir pilnīga un patiesa.

Apņemos informēt pārējās personas, kuras minētas iesniegumā, par to personu datu apstrādi, kas saistītas ar iesnieguma izskatīšanu.

     

(datums)

 

(paraksts, tā atšifrējums)

 

Paskaidrojuma raksts
Ventspils novada domes 2022. gada 22. decembra saistošiem noteikumiem Nr. 24 "Grozījumi Ventspils novada domes 2019. gada 27. decembra saistošajos noteikumos Nr. 9 "Par izglītojamo pārvadājumiem un braukšanas izdevumu kompensēšanas kārtību Ventspils novada pašvaldības administratīvajā teritorijā"

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums 2023. gada 1. janvārī stājas spēkā Pašvaldību likums un zaudē spēku likums "Par pašvaldībām". Savukārt 2021. gada 30. jūnijā zaudējuši spēku Latvijas Republikas Ministru kabineta 2017. gada 27. jūnija noteikumi Nr. 371 "Braukšanas maksas atvieglojuma noteikumi", stājoties spēkā Ministru kabineta 2021. gada 22. jūnija noteikumiem Nr. 414 "Braukšanas maksas atvieglojuma noteikumi" (turpmāk - MK noteikumi Nr. 414). Saskaņā ar Oficiālo publikāciju un tiesiskās informācijas likuma 9. panta piekto daļu gadījumā, ja spēku zaudē normatīvā akta izdošanas tiesiskais pamats (augstāka juridiska spēka tiesību norma, uz kuras pamata izdots cits normatīvais akts), tad spēku zaudē arī uz šā pamata izdotais normatīvais akts vai tā daļa. Saistošie noteikumi "Grozījumi Ventspils novada domes 2019. gada 27. decembra saistošajos noteikumos Nr. 9 "Par izglītojamo pārvadājumiem un braukšanas izdevumu kompensēšanas kārtību Ventspils novada pašvaldības administratīvajā teritorijā" (turpmāk - Noteikumi), sagatavoti, lai nodrošinātu no likuma "Par pašvaldībām" 41. panta otrās daļas izrietošo prasību ievērošanu par pašvaldības lēmējinstitūcijas normatīvo aktu un pieņemto lēmumu atbilstību hierarhiski augstāka juridiska spēka tiesību aktiem.
2. Īss projekta satura izklāsts Noteikumi paredz aizstāt ar tiem grozīto saistošo noteikumu izdošanas tiesisko pamatojumu ar Pašvaldības likumā un MK noteikumos Nr. 414 iekļautajām tiesību normām, kurās noteikts deleģējums pašvaldībām izdot attiecīgo normatīvo aktu, kā arī izteikt jaunā redakcijā to pielikumu (iesnieguma veidlapu), papildinot ar apliecinājumiem un informācijas norādēm par personas datu apstrādi atbilstoši piemērojamo normatīvo aktu prasībām šajā jomā.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Pašvaldības budžetu neietekmē, jo Noteikumu projekts nenosaka citas privātpersonas, kurām ir tiesības saņemt braukšanas izdevumu atlīdzinājumu, un neparedz palielināt izmaksājamo kompensāciju apmēru. Ar grozījumiem arī nav izdarītas izmaiņas procesuāli noteiktajā kārtībā, kā rezultātā administratīvā sloga pieauguma dēļ papildus būtu nepieciešami finanšu līdzekļi.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Neietekmē, jo sabiedrības mērķa grupa, uz kuru attiecināms ar Noteikumiem grozīto saistošo noteikumu tiesiskais regulējums, ir Ventspils novada pašvaldības izglītības iestāžu izglītojamie un viņu likumiskie pārstāvji.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Nav ietekmes uz administratīvajām procedūrām.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Konsultācijas ar privātpersonām nav notikušas.

Ventspils novada domes priekšsēdētājs A. Mucenieks

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ventspils novada domes 2019. gada 27. decembra saistošajos noteikumos Nr. 9 "Par izglītojamo .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ventspils novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 24Pieņemts: 22.12.2022.Stājas spēkā: 30.12.2022.Piemērojams ar: 01.01.2023.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 252, 29.12.2022. OP numurs: 2022/252.41
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
338451
30.12.2022
424
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"