Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Saeima ir pieņēmusi un Valsts
prezidents izsludina šādu likumu:

Grozījumi Ieroču aprites likumā

Izdarīt Ieroču aprites likumā (Latvijas Vēstnesis, 2019, 61. nr.; 2020, 46. nr.; 2021, 97., 193. nr.; 2022, 24.B nr.) šādus grozījumus:

1. 14. pantā:

izslēgt sestajā, septītajā, astotajā un devītajā daļā vārdus "Latvijas nepilsonim";

aizstāt sestās un septītās daļas ievaddaļā vārdus "pastāvīgās uzturēšanās atļauju Latvijas Republikā saņēmušai personai" ar vārdiem "pastāvīgās uzturēšanās atļauju Latvijas Republikā saņēmušai personai - Ziemeļatlantijas līguma organizācijas dalībvalsts, Eiropas Brīvās tirdzniecības asociācijas dalībvalsts, Austrālijas Savienības, Brazīlijas Federatīvās Republikas, Jaunzēlandes vai Ukrainas pilsonim -";

aizstāt astotajā un devītajā daļā vārdus "pastāvīgās uzturēšanās atļauju Latvijas Republikā saņēmušai personai" ar vārdiem "pastāvīgās uzturēšanās atļauju Latvijas Republikā saņēmušai personai - Ziemeļatlantijas līguma organizācijas dalībvalsts, Eiropas Brīvās tirdzniecības asociācijas dalībvalsts, Austrālijas Savienības, Brazīlijas Federatīvās Republikas, Jaunzēlandes vai Ukrainas pilsonim -".

2. Papildināt 23. panta 10. punktu ar vārdiem "vai ziņas, kas apliecina, ka šī persona nav lojāla Latvijas Republikai un tās Satversmei".

3. Aizstāt 33. panta pirmajā daļā vārdus "pastāvīgās uzturēšanās atļauju Latvijas Republikā saņēmušai personai" ar vārdiem "pastāvīgās uzturēšanās atļauju Latvijas Republikā saņēmušai personai - Ziemeļatlantijas līguma organizācijas dalībvalsts, Eiropas Brīvās tirdzniecības asociācijas dalībvalsts, Austrālijas Savienības, Brazīlijas Federatīvās Republikas, Jaunzēlandes vai Ukrainas pilsonim -".

4. Papildināt 74. panta otrās daļas 2. punkta "b" apakšpunktu ar vārdiem "vai ziņas, kas apliecina, ka šī persona nav lojāla Latvijas Republikai un tās Satversmei".

5. Papildināt pārejas noteikumus ar 19. punktu šādā redakcijā:

"19. Ja Latvijas nepilsonim un personai, kurai ir pastāvīgās uzturēšanās atļauja, bet kura nav Eiropas Savienības dalībvalsts, Eiropas Ekonomikas zonas, Ziemeļatlantijas līguma organizācijas dalībvalsts, Eiropas Brīvās tirdzniecības asociācijas dalībvalsts, Austrālijas Savienības, Brazīlijas Federatīvās Republikas, Jaunzēlandes vai Ukrainas pilsonis, dienā, kad stājas spēkā šā likuma grozījumi, kas nosaka pastāvīgās uzturēšanās atļauju Latvijas Republikā saņēmušas personas - Ziemeļatlantijas līguma organizācijas dalībvalsts, Eiropas Brīvās tirdzniecības asociācijas dalībvalsts, Austrālijas Savienības, Brazīlijas Federatīvās Republikas, Jaunzēlandes vai Ukrainas pilsoņa - tiesības ieroču apritē, ir derīga ieroču atļauja, šīm personām ir tiesības veikt šajā likumā atļauto ieroču apriti līdz 2023. gada 1. septembrim."

Likums Saeimā pieņemts 2022. gada 29. septembrī.

Valsts prezidenta vietā
Saeimas priekšsēdētāja I. Mūrniece

Rīgā 2022. gada 4. oktobrī

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ieroču aprites likumā Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Saeima Veids: likums Pieņemts: 29.09.2022.Stājas spēkā: 18.10.2022.Tēma: Valsts drošība un aizsardzība; Administratīvās atbildības ceļvedisPublicēts: Latvijas Vēstnesis, 192A, 04.10.2022. OP numurs: 2022/192A.4
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Anotācija / tiesību akta projekts
  • Skaidrojumi
  • Citi saistītie dokumenti
336090
18.10.2022
84
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"