Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Valmieras novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 64

Valmierā 2022. gada 28. jūlijā (prot. Nr. 14, 43. §)
Kārtība, kādā Valmieras novada pašvaldība kompensē vispārējās pamatizglītības, vidējās izglītības, profesionālās vidējās un profesionālās ievirzes izglītības iestāžu izglītojamiem braukšanas izdevumus par sabiedriskā transporta izmantošanu
Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām43. panta trešo daļu,
Sabiedriskā transporta pakalpojumu likuma 14. panta trešo daļu,
Ministru kabineta 2021. gada 22. jūnija noteikumu Nr. 414
"Braukšanas maksas atvieglojumu noteikumi17. punktu

1. Saistošie noteikumi nosaka kārtību un apmēru, kādā Valmieras novada pašvaldība (turpmāk – Pašvaldība) no sava budžeta sedz sabiedriskā transporta izdevumus reģionālās nozīmes maršrutu tīklos vispārējās pamatizglītības, vispārējās vidējās izglītības, profesionālās vidējās un profesionālās ievirzes izglītības iestāžu izglītojamajiem (turpmāk – izglītojamie).

2. Braukšanas izdevumu kompensāciju 100 % apmērā ir tiesības saņemt ārpus Valmieras valstspilsētas teritorijas dzīvojošajiem izglītojamiem par braucieniem mācību gada laikā no dzīvesvietas līdz izglītības iestādei un atpakaļ, ja tie izmanto sabiedrisko transportu, kas pārvadā pasažierus reģionālās nozīmes maršrutu tīklos.

3. Pašvaldība sedz braukšanas izdevumus atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajiem mācību gada un mācību semestru sākuma un beigu laikiem.

4. Noteikumos minētie braukšanas maksas atvieglojumi ir spēkā, veicot elektronisko reģistrāciju sabiedriskajā transportlīdzeklī, elektroniski identificējoties ar attiecīgās Pašvaldības izglītības iestādes izsniegto skolēnu apliecību pie elektroniskā datu nolasītāja.

5. Izglītības iestāde iesniedz sabiedriskā transporta pakalpojuma sniedzējam apkopoto informāciju par izglītojamiem, kuriem, saskaņā ar šiem noteikumiem nepieciešami maršruta braukšanas maksas atvieglojumi (atvieglojumu saņemšanas termiņš, braukšanas maršrutā iekāpšanas/izkāpšanas pieturu vietu nosaukums un braucienu skaits dienā). Sabiedriskā transporta pakalpojuma sniedzējs nodrošina izglītojamo elektronisko identifikāciju sabiedriskajā transportā ar skolēnu apliecību, reģistrējot braucienu.

6. Ja sabiedriskā transporta pakalpojuma sniedzējs nenodrošina elektronisko identifikāciju ar skolēna apliecību:

6.1. izglītojamā likumiskais pārstāvis vai pilngadīgais izglītojamais līdz katra mēneša 10. datumam iesniedz izglītības iestādē iesniegumu (paraugs pielikumā) ar pagājušā mēneša braukšanas biļetēm (nebojātas, bez piezīmēm, labojumiem un svītrojumiem, kā arī ar skaidri salasāmu datumu un cenu), kas pielīmētas uz lapas hronoloģiskā secībā, norādot izglītojamā vārdu, uzvārdu, izglītības iestādi, maršrutu un attiecīgā mēneša braukšanas izdevumu kopsummu cipariem un vārdiem;

6.2. izglītības iestāde pārbauda iesniegto biļešu atbilstību noteikumu nosacījumiem (tajā skaitā, biļešu datumu, cenu, maršrutu) un līdz katra mēneša 15. datumam iesniedz pārbaudītās biļetes ar izglītības iestādes direktora saskaņojuma atzīmi par kompensācijas izmaksu Pašvaldības administrācijas struktūrvienībā "Grāmatvedības nodaļa".

7. Pašvaldība nesedz braukšanas izdevumus:

7.1. izglītojamo pārvadājumiem brīvdienās, svētku dienās, izglītojamo brīvlaikos, kā arī laikā, kad mācības izglītības iestādēs nenorisinās;

7.2. izglītojamiem, kuri izglītības pakalpojumus saņem ārpus Valmieras novada administratīvās teritorijas;

7.3. par dienām, kad izglītojamais nav apmeklējis izglītības iestādi; 

7.4. izglītojamiem maršrutos, kuros nodrošināts bezmaksas transports, līdz izglītības iestādei un atpakaļ;

7.5. par savlaicīgi, līdz nākamā mēneša 15. datumam, neiesniegtām biļetēm, kas apliecina braukšanu atbilstošos datumos;

7.6. par nesalasāmām biļetēm.

8. Izglītojamais zaudē tiesības saņemt braukšanas maksas atvieglojumus maršrutā, ja neturpina mācības Valmieras novada administratīvajā teritorijā esošā izglītības iestādē.

9. Sabiedriskā transporta pakalpojuma sniedzējs nodrošina precīzu uzskaiti par braukšanas  maksas atvieglojumu saņēmējiem maršrutā un iesniedz Pašvaldībai ikmēneša atskaiti par  iepriekšējā mēnesī faktiski izmantotajiem braukšanas maksas atvieglojumiem maršrutā, kas  ir par pamatu norēķinam. 

10. Atzīt par spēku zaudējušu:

10.1. Burtnieku novada pašvaldības 16.09.2020. saistošos noteikumus Nr. 16/2020 "Par braukšanas maksas atvieglojumiem un ceļa izdevumu (degvielas) kompensēšanas kārtību Burtnieku novadā";

10.2. Mazsalacas novada pašvaldības 16.02.2011. saistošos noteikumus Nr. 1 "Par braukšanas maksas atvieglojumiem Mazsalacas novadā";

10.3. Rūjienas novada pašvaldības 23.02.2017. saistošos noteikumus Nr. 2/2017 "Par braukšanas maksas atvieglojumu piešķiršanu izglītojamam, kuram, atbilstoši Valsts pedagoģiski medicīniskās komisijas atzinumam, tiek rekomendēts apgūt speciālu pamatizglītības vai vispārējās izglītības programmu";

10.4. Kocēnu novada domes 29.08.2019. saistošos noteikumus Nr. 5/2019 "Par kārtību, kādā Kocēnu novada dome sedz braukšanas maksas izdevumus vispārējās pamatizglītības, vispārējās vidējās izglītības iestāžu izglītojamiem";

10.5. Strenču novada domes 19.10.2016. saistošos noteikumus Nr. 5/2016 "Par izglītojamo braukšanas maksas kompensāciju Strenču novadā"

Valmieras novada pašvaldības domes priekšsēdētājs J. Baiks
Pielikums
Valmieras novada pašvaldības
28.07.2022. saistošajiem noteikumiem Nr. 64 "Kārtība, kādā Valmieras novada
pašvaldība kompensē vispārējās pamatizglītības, vidējās izglītības,
profesionālās vidējās un profesionālās ievirzes izglītības iestāžu
izglītojamiem braukšanas izdevumus par sabiedriskā transporta izmantošanu"
  
  izglītības iestādes nosaukums/
  direktoram
   
   
Izglītojamā vārds, uzvārds 
Izglītojamā personas kods 
Izglītojamā dzīvesvietas adrese 
  
  
Likumiskā pārstāvja vārds, uzvārds* 
Likumiskā pārstāvja personas kods 
Likumiskā pārstāvja tālruņa Nr. vai e-pasta adrese 

IESNIEGUMS
par braukšanas izdevumu kompensāciju

Lūdzu kompensēt braukšanas izdevumus par 202_. gada __________ (norāda mēnesi) par braucieniem ar sabiedrisko transportlīdzekli no dzīvesvietas uz izglītības iestādi ________________________ un atpakaļ.
Sabiedriskā transporta maršruts: 
 (norādīt pieturvietas, kurās iekāpj un izkāpj)

Pielikumā pievienoju braukšanas biļetes par summu EUR _____ **

Braukšanas izdevumu kompensāciju pārskaitīt uz šādu kredītiestādes kontu:

Saņēmēja vārds, uzvārds 
Kredītiestāde 
Konta Nr. 

Apliecinājums:

Parakstot šo iesniegumu, apliecinu, ka iesniegumā norādītā informācija ir precīza un patiesa.

* Ja izglītojamais ir nepilngadīga persona, iesniegumu aizpilda un iesniedz tā likumiskais pārstāvis. Ja izglītojamais ir pilngadīgs, sadaļu par likumisko pārstāvi izglītojamais neaizpilda.

** (biļetēs veiktajiem ierakstiem jābūt skaidri salasāmiem, biļetēm jābūt nesaburzītām – pretējā gadījumā braukšanas izdevumu kompensācija par nesalasāmām biļetēm netiek izmaksāta, biļetes tiek pielīmētas uz iesnieguma lapas hronoloģiskā secībā)

____________, 20____. gada ____.____________________

______________________(paraksts) __________________________(atšifrējums)

Iesniegumā iesniegtos datus Valmieras novada pašvaldība (turpmāk – Pašvaldība) izmantos, lai izskatītu iesniegumu saskaņā ar Iesniegumu likuma 3. panta otro daļu un Pašvaldības /datums/ saistošajiem noteikumiem Nr./.../ "Kārtība, kādā Valmieras novada pašvaldība kompensē vispārējās pamatizglītības, vidējās izglītības, profesionālās vidējās un profesionālās ievirzes izglītības iestāžu izglītojamiem braukšanas izdevumus par sabiedriskā transporta izmantošanu".

Pašvaldībai ir tiesības sniegtās informācijas patiesumu pārbaudīt tai pieejamajās valsts informācijas sistēmās.

Personas datu glabāšanas ilgums: 5 gadi.

Papildu informāciju par personas datu apstrādi var iegūt Pašvaldības Privātuma politikā Pašvaldības mājaslapā www.valmierasnovads.lv sadaļā "Pašvaldība – Personas datu aizsardzība".

 SAŅEMTS

________________________

____.____.20___

Nr.____________/___/________

Paskaidrojuma raksts
Valmieras novada pašvaldības 2022. gada 28. jūlija saistošajiem noteikumiem Nr. 64 "Kārtība, kādā Valmieras novada pašvaldība kompensē vispārējās pamatizglītības, vidējās izglītības, profesionālās vidējās un profesionālās ievirzes izglītības iestāžu izglītojamiem braukšanas izdevumus par sabiedriskā transporta izmantošanu"

Paskaidrojuma raksta sadaļa

Informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojumsPamatojoties uz Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma pārejas noteikumu 17. punktu, 2021. gada pašvaldību vēlēšanās ievēlētā novada dome izvērtē novadu veidojošo bijušo pašvaldību pieņemtos saistošos noteikumus un pieņem jaunus novada saistošos noteikumus. Līdz novada saistošo noteikumu spēkā stāšanās dienai, bet ne ilgāk kā līdz 2022. gada 31. decembrim ir spēkā novadu veidojošo bijušo pašvaldību saistošie noteikumi.
2. Īss projekta satura izklāstsSaistošie noteikumi nosaka kārtību un apmēru, kādā Valmieras novada pašvaldība (turpmāk – Pašvaldība) no sava budžeta sedz sabiedriskā transporta izdevumus reģionālās nozīmes maršrutu tīklos vispārējās pamatizglītības, vispārējās vidējās izglītības, profesionālās vidējās un profesionālās ievirzes izglītības iestāžu izglītojamajiem, kuri dzīvo ārpus Valmieras valstspilsētas teritorijas.

Braukšanas maksas atvieglojumi tiks piešķirti nevis uz visu maršrutu, bet katram izglītojamam atsevišķi, ņemot vērā viņa dzīvesvietu un izglītības iestādi.

Ar saistošajiem noteikumiem paredzēts, ka Pašvaldība nesedz braukšanas izdevumus: izglītojamo pārvadājumiem brīvdienās, svētku dienās, izglītojamo brīvlaikos, kā arī laikā, kad mācības izglītības iestādēs nenorisinās; izglītojamiem, kuri izglītības pakalpojumus saņem ārpus Valmieras novada administratīvās teritorijas; par dienām, kad izglītojamais nav apmeklējis izglītības iestādi; izglītojamiem maršrutos, kuros nodrošināts bezmaksas transports, līdz izglītības iestādei un atpakaļ; par savlaicīgi neiesniegtām biļetēm, kas apliecina braukšanu atbilstošos datumos; par nesalasāmām biļetēm.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetuParedzētie braukšanas maksas atvieglojumi palielinās pašvaldības izdevumus.

Saistošo noteikumu izpildei naudas līdzekļi tiek plānoti Pašvaldības attiecīgā gada budžeta ietvaros.

4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijāNav attiecināms.
Valmieras novada pašvaldības domes priekšsēdētājs J. Baiks
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Kārtība, kādā Valmieras novada pašvaldība kompensē vispārējās pamatizglītības, vidējās .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Valmieras novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 64Pieņemts: 28.07.2022.Stājas spēkā: 16.08.2022.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 156, 15.08.2022. OP numurs: 2022/156.8
Saistītie dokumenti
  • Tiesību akti, kuriem maina statusu
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
334758
16.08.2022
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"