Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Ministru kabineta noteikumi Nr. 485

Rīgā 2022. gada 9. augustā (prot. Nr. 39 42. §)

Grozījumi Ministru kabineta 2018. gada 19. jūnija noteikumos Nr. 346 "Kārtība, kādā apmāca un sertificē brīvprātīgā darba veicējus izlīguma procesa organizēšanai un vadīšanai"

Izdoti saskaņā ar Valsts probācijas dienesta likuma
23. panta sesto daļu

Izdarīt Ministru kabineta 2018. gada 19. jūnija noteikumos Nr. 346 "Kārtība, kādā apmāca un sertificē brīvprātīgā darba veicējus izlīguma procesa organizēšanai un vadīšanai" (Latvijas Vēstnesis, 2018, 133. nr.) šādus grozījumus:

1. Izteikt 5. punktu šādā redakcijā:

"5. Brīvprātīgais patstāvīgi apgūst dienesta sagatavotos teorētiskās daļas mācību materiālus, izpilda pārbaudes darbus, dienesta struktūrvienības (turpmāk - struktūrvienība) atbildīgās amatpersonas klātbūtnē organizē un vada izlīguma procesus, kā arī piedalās dienesta organizētajos klātienes vai tiešsaistes semināros saskaņā ar starpnieku programmu."

2. Izteikt 6.2. apakšpunktu šādā redakcijā:

"6.2. brīvprātīgais par katru apgūto tēmu izpilda pārbaudes darbu triju dienu laikā pēc tā saņemšanas un iesniedz dienestam;".

3. Izteikt 6.3. apakšpunktu šādā redakcijā:

"6.3. ja pārbaudes darbs nav nokārtots, dienests brīvprātīgajam nosaka termiņu atkārtotai pārbaudes darba izpildei;".

4. Izteikt 7. punktu šādā redakcijā:

"7. Ja brīvprātīgais pamatotu iemeslu dēļ nevar apgūt teorētiskās daļas mācību materiālus norādītajā termiņā, brīvprātīgais par to informē dienestu un vienojas par termiņa pagarinājumu."

5. Papildināt ar 7.1 punktu šādā redakcijā:

"7.1 Ja brīvprātīgais bez pamatota iemesla nav izpildījis šo noteikumu 7. punktā minēto prasību, brīvprātīgo izslēdz no turpmākās dalības starpnieka mācību programmā."

6. Papildināt ar 7.2 punktu šādā redakcijā:

"7.2 Teorētiskās daļas apguves laikā brīvprātīgais var piedalīties izlīguma procesa organizēšanā un vadīšanā struktūrvienības atbildīgās amatpersonas pārraudzībā. Dalība izlīguma procesa organizēšanā un vadīšanā teorētiskās daļas apguves laikā nav uzskatāma par šo noteikumu 8. punktā minētās praktiskās daļas apguvi."

7. Izteikt 8. punktu šādā redakcijā:

"8. Pēc teorētiskās daļas apguves brīvprātīgais organizē un vada ne mazāk kā trīs izlīguma procesus struktūrvienības atbildīgās amatpersonas klātbūtnē un piedalās dienesta organizētajos klātienes vai tiešsaistes semināros saskaņā ar starpnieku programmu izlīguma procesa organizēšanas un vadīšanas prakses nostiprināšanai."

8. Izteikt 9.2. apakšpunktu šādā redakcijā:

"9.2. lai nodrošinātu atgriezenisko saiti, brīvprātīgais pēc katras izlīguma sēdes sniedz struktūrvienības atbildīgajai amatpersonai rakstisku vērtējumu par izlīguma sēdes norisi;".

9. Izteikt 9.3. apakšpunktu šādā redakcijā:

"9.3. struktūrvienības atbildīgā amatpersona pēc katras brīvprātīgā vadītās izlīguma sēdes pārrunā ar brīvprātīgo izlīguma sēdes norisi un rakstiski sniedz atzinumu par brīvprātīgā gatavību patstāvīgai izlīguma procesa organizēšanai un vadīšanai."

10. Izteikt 10. punktu šādā redakcijā:

"10. Ja saņemti trīs pozitīvi šo noteikumu 9.3. apakšpunktā minētie atzinumi, dienests virza brīvprātīgo sertificēšanas pārbaudes darba izpildei."

11. Izteikt 11. punktu šādā redakcijā:

"11. Ja saņemts negatīvs šo noteikumu 9.3. apakšpunktā minētais atzinums par vienu brīvprātīgā vadīto izlīguma procesu praktiskajā daļā, dienests piedāvā brīvprātīgajam papildus vadīt vienu izlīguma procesu struktūrvienības atbildīgās amatpersonas klātbūtnē."

12. Izteikt 12. punktu šādā redakcijā:

"12. Ja saņemts negatīvs šo noteikumu 9.3. apakšpunktā minētais atzinums par vismaz diviem brīvprātīgā vadītajiem izlīguma procesiem praktiskajā daļā vai šo noteikumu 11. punktā minētajā gadījumā par papildus vadīto izlīguma procesu, dienests pieņem lēmumu atteikt brīvprātīgajam piedalīties sertificēšanas pārbaudes darba izpildē."

13. Izteikt 19. punktu šādā redakcijā:

"19. Pēc starpnieka mācību programmas apgūšanas brīvprātīgais iesniedz komisijai iesniegumu ar lūgumu kļūt par starpnieku un saņemt sertifikātu izlīguma procesa organizēšanai un vadīšanai dienestā."

14. Izteikt 21. punktu šādā redakcijā:

"21. Pēc šo noteikumu 19. punktā minētā iesnieguma saņemšanas komisija 15 dienu laikā izvērtē, vai mācību programma ir sekmīgi apgūta, un pieņem lēmumu par sertifikāta piešķiršanu vai atteikumu piešķirt sertifikātu brīvprātīgajam."

15. Izteikt 30. punktu šādā redakcijā:

"30. Ja brīvprātīgais sertifikāta derīguma termiņa laikā pamatotu iemeslu dēļ nav izpildījis šo noteikumu 24.2. un 24.4. apakšpunktā minētās prasības, komisija var pieņemt lēmumu uzdot brīvprātīgajam papildu uzdevumu - izpildīt šo noteikumu 15. punktā minēto sertificēšanas pārbaudes darbu, organizēt un vadīt ne mazāk kā vienu izlīguma procesu struktūrvienības atbildīgās amatpersonas klātbūtnē vai veikt citu komisijas noteiktu uzdevumu."

16. Izteikt 32. punktu šādā redakcijā:

"32. Ja starpnieks ar dienestu ir noslēdzis līgumu par brīvprātīgo darbu, viņu iekļauj dienesta darba vajadzībām izveidotajā sertificēto starpnieku sarakstā (turpmāk - saraksts)."

17. Izteikt 34. punktu šādā redakcijā:

"34. Ja starpnieks ar dienestu ir noslēdzis līgumu par brīvprātīgo darbu, dienesta tīmekļvietnē par starpnieku norāda:

34.1. starpnieka vārdu, uzvārdu;

34.2. sertifikāta numuru;

34.3. sertifikāta derīguma termiņu."

Ministru prezidents A. K. Kariņš

Ministru prezidenta biedrs,
tieslietu ministrs J. Bordāns

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ministru kabineta 2018. gada 19. jūnija noteikumos Nr. 346 "Kārtība, kādā apmāca un .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: noteikumi Numurs: 485Pieņemts: 09.08.2022.Stājas spēkā: 12.08.2022.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 154, 11.08.2022. OP numurs: 2022/154.14
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Anotācija / tiesību akta projekts
334667
12.08.2022
87
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"