Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Ministru kabineta rīkojums Nr. 536

Rīgā 2022. gada 14. jūlijā (prot. Nr. 36 129. §)
Par konceptuālo ziņojumu "Uz Eiropu vērstas daudzvalodu izglītības nodrošināšana Latvijā ES aģentūru darbinieku bērniem"

1. Atbalstīt konceptuālajā ziņojumā "Uz Eiropu vērstas daudzvalodu izglītības nodrošināšana Latvijā ES aģentūru darbinieku bērniem" (turpmāk – konceptuālais ziņojums) (ierobežotas pieejamības informācija) piedāvāto  4. attīstības scenāriju "Akreditētas Eiropas skolas dibinātājs ir valsts vai pašvaldība" un veidot Akreditēto Eiropas skolu kā Izglītības un zinātnes ministrijas pārraudzībā esošu atvasinātu publisku personu. Pārejas periodā līdz Akreditētās Eiropas skolas izveidei nodrošināt starptautiskās izglītības pieejamību un kvalitāti, kā arī mācību maksas līdzfinansējumu Eiropas  Elektronisko sakaru regulatoru iestādes (turpmāk – BEREC) biroja Rīgā darbinieku bērniem (līdz 8000 euro gadā par vienu bērnu mācībām starptautiskajā skolā Latvijā). 

2. Noteikt, ka Izglītības un zinātnes ministrija izstrādā nepieciešamos normatīvos aktus šā rīkojuma 1. punktā minētā risinājuma īstenošanai, tai skaitā likumprojektu par Akreditēto Eiropas skolu, un izglītības un zinātnes ministrs tos iesniedz izskatīšanai Ministru kabinetā kā 2023. gada budžeta paketi pavadošo likumprojektu atbilstoši  likumprojekta "Par vidēja termiņa budžeta ietvaru 2023., 2024. un 2025. gadam" un likumprojekta "Par valsts budžetu 2023. gadam" sagatavošanas grafikā noteiktajam termiņam.

3. Noteikt, ka Izglītības un zinātnes ministrija līdz 2022. gada 30. augustam nodrošina Akreditētās Eiropas skolas izveides un darbības stratēģiskā plāna izstrādi, kas ietver arī infrastruktūras attīstības plānu un Akreditētās Eiropas skolas izveides un darbības nodrošināšanas finanšu plānu laikposmam no 2023. gada līdz 2025. gadam un turpmākajiem gadiem.

4. Jautājumu par papildus nepieciešamo valsts budžeta finansējumu Akreditētās Eiropas skolas izveidei un darbības nodrošināšanai, tai skaitā mācību procesa nodrošināšanai nepieciešamajai infrastruktūrai un aprīkojumam, 2023. gadam un turpmākajiem gadiem izskatīt likumprojekta "Par valsts budžetu 2023. gadam" un likumprojekta "Par vidēja termiņa budžeta ietvaru 2023., 2024. un 2025. gadam" sagatavošanas procesā kopā ar visu ministriju un citu valsts pārvaldes iestāžu prioritāro pasākumu pieteikumiem atbilstoši valsts budžeta finansiālajām iespējām.

5. Noteikt, ka Izglītības un zinātnes ministrija gada laikā pēc likuma par Akreditēto Eiropas skolu pieņemšanas un nepieciešamā finansējuma apstiprināšanas budžetā iesniedz Eiropas skolu Ģenerālsekretāra birojā Vispārējās intereses dokumentāciju Akreditētās Eiropas skolas izveidei Latvijā. 

6. Noteikt, ka, izstrādājot 2020. gada 21. decembra Latvijas Republikas valdības un Eiropas Elektronisko sakaru regulatoru iestādes atbalsta aģentūras mītnes līguma (spēkā no 2021. gada 15. jūnija) Pakalpojumu nodrošināšanas līguma projektu, Izglītības un zinātnes ministrija ņem vērā šā rīkojuma 5. punktā minēto termiņu Vispārējās intereses dokumentācijas iesniegšanai Eiropas skolu Ģenerālsekretāra birojā, kā arī konceptuālā ziņojuma 4. pielikumā ietverto kārtību BEREC biroja darbinieku bērnu mācību maksas līdzfinansēšanai. 

7. Atzīt par spēku zaudējušu Ministru kabineta 2020. gada 30. jūlija rīkojumu Nr. 410  "Par konkursa komisiju" (Latvijas Vēstnesis, 2020, 147. nr.).  

Ministru prezidents A. K. Kariņš

Izglītības un zinātnes ministra
pienākumu izpildītājs ‒
labklājības ministrs G. Eglītis
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par konceptuālo ziņojumu "Uz Eiropu vērstas daudzvalodu izglītības nodrošināšana Latvijā ES .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ministru kabinets Veids: rīkojums Numurs: 536Pieņemts: 14.07.2022.Stājas spēkā: 14.07.2022.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 138, 20.07.2022. OP numurs: 2022/138.14
Saistītie dokumenti
  • Tiesību akti, kuriem maina statusu
  • Anotācija / tiesību akta projekts
334052
14.07.2022
85
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"