Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts zaudēs spēku 2024. gada 1. jūlijā.

Rīgas domes saistošie noteikumi Nr. 143

Rīgā 2022. gada 29. jūnijā (prot. Nr. 63, 21. §)

Grozījumi Rīgas domes 2013. gada 22. oktobra saistošajos noteikumos Nr. 62 "Par ielu un laukumu nosaukuma zīmju, ēku, telpu grupu numura zīmju un virziena rādītāju uz infrastruktūras, kultūras vai tūrisma objektiem izvietošanas kārtību Rīgas pilsētā"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
43. panta pirmās daļas 5. un 7. punktu

Izdarīt Rīgas domes 2013. gada 22. oktobra saistošajos noteikumos Nr. 62 "Par ielu un laukumu nosaukuma zīmju, ēku, telpu grupu numura zīmju un virziena rādītāju uz infrastruktūras, kultūras vai tūrisma objektiem izvietošanas kārtību Rīgas pilsētā" (Latvijas Vēstnesis, 2013, Nr. 251; 2014, Nr. 55; 2015, Nr. 128; 2020, Nr. 17; 2021, Nr. 84A, Nr. 144) šādus grozījumus:

1. Aizstāt saistošo noteikumu tekstā vārdus "Rīgas pilsētas pašvaldība" ar vārdiem "Rīgas valstspilsētas pašvaldība".

2. Aizstāt 1. punktā vārdu "pilsētas" ar vārdiem "valstspilsētas pašvaldības".

3. Aizstāt 8. punktā vārdus "Rīgas domes Pilsētas attīstības departamentā" ar vārdiem "Rīgas domes Teritorijas labiekārtošanas pārvaldē".

4. Aizstāt 13. punktā vārdus "Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments" ar vārdiem "Rīgas domes Teritorijas labiekārtošanas pārvalde".

5. Aizstāt 24. punktā vārdu "pilsētas" ar vārdiem "valstspilsētas pašvaldības".

Rīgas domes priekšsēdētājs M. Staķis

 

Paskaidrojuma raksts
Rīgas domes 2022. gada 29. jūnija saistošajiem noteikumiem Nr. 143 "Grozījumi Rīgas domes 2013. gada 22. oktobra saistošajos noteikumos Nr. 62 "Par ielu un laukumu nosaukuma zīmju, ēku, telpu grupu numura zīmju un virziena rādītāju uz infrastruktūras, kultūras vai tūrisma objektiem izvietošanas kārtību Rīgas pilsētā""

1. Īss saistošo noteikumu satura izklāsts

Saistošie noteikumi "Grozījumi Rīgas domes 2013. gada 22. oktobra saistošajos noteikumos Nr. 62 "Par ielu un laukumu nosaukuma zīmju, ēku, telpu grupu numura zīmju un virziena rādītāju uz infrastruktūras, kultūras vai tūrisma objektiem izvietošanas kārtību Rīgas pilsētā"" paredz Rīgas domes 2013. gada 22. oktobra saistošo noteikumu Nr. 62 "Par ielu un laukumu nosaukuma zīmju, ēku, telpu grupu numura zīmju un virziena rādītāju uz infrastruktūras, kultūras vai tūrisma objektiem izvietošanas kārtību Rīgas pilsētā" (turpmāk - Saistošie noteikumi Nr. 62) tekstā aizstāt vārdus "Rīgas pilsētas pašvaldība" ar vārdiem "Rīgas valstspilsētas pašvaldība", kā arī 8. un 13. punktā aizstāt vārdus "Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments" (attiecīgā locījumā) ar vārdiem "Rīgas domes Teritorijas labiekārtošanas pārvalde" (attiecīgā locījumā).

2. Saistošo noteikumu nepieciešamības pamatojums

2.1. Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma 4. panta pirmajā daļā noteikts, ka Latvijas Republiku iedala valstspilsētu pašvaldību un novadu pašvaldību administratīvajās teritorijās, savukārt minētā likuma pielikuma 6. punktā ir noteikta administratīvā teritorija - Rīgas valstspilsētas pašvaldība. Ņemot vērā iepriekšminēto, Saistošajos noteikumos Nr. 62 nepieciešams izdarīt redakcionālus labojumus, lai tajos lietotā terminoloģija attiecībā uz pašvaldības nosaukumu atbilstu Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumam.

2.2. Līdz 2021. gada 30. aprīlim ielu nosaukuma zīmes izgatavošanu, kā arī virziena rādītāju uz infrastruktūras, kultūras vai tūrisma objektiem izvietošanu veica Rīgas pilsētas pašvaldības izpilddirekcijas, bet no 2021. gada 1. maija šo funkciju pārņēma Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments. Tā kā Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta budžetā nav iekļauti nepieciešamie līdzekļi un tā funkcijās pēc būtības neietilpst saimnieciska rakstura darbu veikšana, tad, ievērojot to, ka Rīgas domes Teritorijas labiekārtošanas pārvalde jau šobrīd veic dažādus saimnieciska rakstura darbus Rīgas valstspilsētas pašvaldības administratīvajā teritorijā, paredzēts, ka ielu nosaukuma zīmju izgatavošanu, kā arī virziena rādītāju uz infrastruktūras, kultūras vai tūrisma objektiem izvietošanu veiks Rīgas domes Teritorijas labiekārtošanas pārvalde pēc Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta norādēm atbilstoši piešķirtā finansējuma apjomam.

3. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz pašvaldības budžetu

Ielu nosaukuma zīmju izgatavošana un izsniegšana, virziena rādītāju uz infrastruktūras, kultūras vai tūrisma objektiem izvietošana veicama par pašvaldības budžeta līdzekļiem.

4. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā

Neietekmē.

5. Informācija par saistošo noteikumu ietekmi uz administratīvajām procedūrām

Rīgas domes Teritorijas labiekārtošanas pārvaldei būs jāveic jauna funkcija - ielu nosaukuma zīmju izgatavošana, virziena rādītāju uz infrastruktūras, kultūras vai tūrisma objektiem izvietošana.

6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām

Konsultācijas nav veiktas.

Rīgas domes priekšsēdētājs M. Staķis

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Rīgas domes 2013. gada 22. oktobra saistošajos noteikumos Nr. 62 "Par ielu un laukumu nosaukuma .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Rīgas dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 143Pieņemts: 29.06.2022.Stājas spēkā: 07.07.2022.Zaudē spēku: 01.07.2024.Tēma:  Administratīvās atbildības ceļvedisPublicēts: Latvijas Vēstnesis, 128, 06.07.2022. OP numurs: 2022/128.18
Saistītie dokumenti
  • Zaudēs spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
333734
07.07.2022
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"