Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Tukuma novada domes saistošie noteikumi Nr. 43

Tukumā 2022. gada 25. maijā (prot. Nr. 9, 11. §)

Par grozījumiem Tukuma novada domes 2021. gada 24. novembra saistošajos noteikumos Nr. 41 "Par Tukuma novada pašvaldības pabalstiem"

Apstiprināti
ar Tukuma novada domes
25.05.2022. lēmumu
(prot. Nr. 9, 11. §)

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
14. panta trešo daļu, 43. panta trešo daļu

Izdarīt Tukuma novada domes 2021. gada 24. novembra saistošajos noteikumos Nr. 41 "Par Tukuma novada pašvaldības pabalstiem" šādus grozījumus:

1. papildināt saistošos noteikumus ar 2.13. apakšpunktu šādā redakcijā:

"2.13. atbalsts transporta nodrošināšanai.";

2. papildināt saistošos noteikumus ar 34.1. apakšpunktu, mainot pārējo apakšpunktu numerāciju, šādā redakcijā:

"34.1. 75 dzīves gadi - 30,00 euro";

3. papildināt saistošos noteikumus ar XIII1 nodaļu šādā redakcijā, mainot turpmāko punktu numerāciju:

"XIII1. Atbalsts transporta nodrošināšanai

61. Atbalstu transporta nodrošināšanai ir tiesības saņemt Tukuma novada administratīvajā teritorijā deklarētai personai, ja tā funkcionālu traucējumu vai dzīvesvietas atrašanās dēļ, vai citu objektīvu no savas gribas neatkarīgu apstākļu dēļ nespēj izmantot sabiedrisko transportu vai pašu spēkiem nespēj nodrošināt transporta pieejamību, lai nokļūtu uz saistošo noteikumu 62. punktā noteikto mērķi Latvijas valsts teritorijā.

62. Atbalsts transporta nodrošināšanai tiek sniegts ar mērķi nodrošināt personas nokļūšanu uz ārstniecības iestādēm, sociālo pakalpojuma sniegšanas vietu un atpakaļ vai uz pasākumiem, kuri nepieciešami sociālās palīdzības vai sociālo pakalpojumu nodrošināšanai un ir iekļauti sociālā darbinieka un personas vienošanās par līdzdarbību, atbalsta vai sociālās rehabilitācijas plānā.

63. Atbilstību atbalsta transporta nodrošināšanai saņemšanai, izņemot saistošo noteikumu 65. punktā noteiktā atbalsta saņemšanai, nosaka sociālais darbinieks, izvērtējot saistošo noteikumu 61. punktā noteiktos apstākļus un aizpildot atbalsta transporta nodrošināšanai izvērtēšanas karti (noteikumu pielikums).

64. Atbalstu transporta nodrošināšanai administrē un sniedz Tukuma novada sociālais dienests, nepieciešamības gadījumā piesaistot Tukuma novada pašvaldības administrācijas, pagastu pārvaldes un citu pašvaldības iestāžu lietošanā esošos autotransporta resursus.

65. Lai saņemtu saistošo noteikumu 64. punktā noteikto atbalstu transporta nodrošināšanai, persona savlaicīgi, vismaz 3 (trīs) darbadienas iepriekš, vēršas Tukuma novada sociālajā dienestā un piesaka braucienu, norādot brauciena laiku (datumu, pulksteņa laiku), mērķi, brauciena nepieciešamību un citu svarīgo informāciju, kura vajadzīga saistošo noteikumu 63. punkta izpildei.

66. Neatliekamos gadījumos, brīvdienās, svētku dienās un pēc Tukuma novada sociālā dienesta darba laika atbalstu transporta nodrošināšanai uz ārstniecības iestādēm Tukuma novada administratīvajā teritorijā, ja nav iespējams izmantot pašvaldības transporta resursus, sniedz komersants, ar kuru Tukuma novada sociālais dienests noslēdzis līgumu par transporta pakalpojuma sniegšanu. Lai saņemtu šajā punktā noteikto atbalstu, persona braucienu piesaka Tukuma novada vienotajā dispečerdienestā.

67. Atbalsta transporta nodrošināšanai izmaksas, kad tiek izmantots pašvaldības transports, tiek segtas no attiecīgā gadā šim mērķim paredzētajiem pašvaldības budžeta līdzekļiem. Maksu par saistošo noteikumu 66. punktā noteikto atbalstu transporta nodrošināšanai, kura noteikta transporta pakalpojuma līgumā (saistošo noteikumu 66. punkts), pamatojoties uz pašvaldības izsniegto rēķinu, ir pienākums segt personai, kura izmanto transportu. Ja persona dzīvo mājsaimniecībā, kuras ienākumi izvērtēti un atbilst trūcīgas vai maznodrošinātas mājsaimniecības ienākumu līmenim, maksu par saistošo noteikumu 66. punktā noteikto atbalstu transporta nodrošināšanai sedz pašvaldība.

68. Saistošo noteikumu 64. punktā noteiktais atbalsts transporta nodrošināšanai tiek sniegts pieraksta (braucienu rezervācijas) kārtībā. Ja attiecīgajā laikā esošie transporta resursi nav pieejami vai šim mērķim paredzētie pašvaldības budžeta finanšu līdzekļi nav pietiekami, atbalsts transporta nodrošināšanai attiecīgajam braucienam tiek atteikts.

69. Maksimālais atbalsta apjoms transporta nodrošināšanai vienai personai viena kalendārā gada laikā ir līdz 10 braucieniem, izņemot, ja atbalsts transporta nodrošināšanai nepieciešams regulāru (ikmēneša, iknedēļas) ārstniecisko procedūru saņemšanai. Ja persona attiecīgā kalendārā gada laikā transporta nodrošināšanai ir saņēmusi gan pašvaldības pabalstu sociālā darba ietvaros noslēgtās vienošanās noteikto uzdevumu īstenošanā, gan šajos noteikumos noteikto atbalstu transporta nodrošināšanā, tad šo pabalstu un atbalstu (braucienu) skaits un finansējums tiek summēts (ieskaita atbalsta transporta nodrošināšanai un pabalsta sociālā darba ietvaros noslēgtās vienošanās noteikto uzdevumu īstenošanā attiecīgajā noteiktajā apjomā).";

4. 75. punktā skaitli "65." aizstāt ar skaitli "74.";

5. papildināt saistošos noteikumus ar pielikumu šādā redakcijā:

"Pielikums
Tukuma novada domes 24.11.2021.
saistošajiem noteikumiem Nr. 41
"Par Tukuma novada pašvaldības pabalstiem"

IZVĒRTĒŠANAS KARTE

Tukuma novada pašvaldības atbalsta transporta nodrošināšanai saņemšanai

Personas vārds, uzvārds, personas kods:

pieprasītājs  

, p.k.

 

-

 
pārvadājamā persona, ja tā nav pieprasītājs

 

, p.k.

 

-

 

Kontaktpersonas tālruņa Nr.:  

Pieprasītais maršruts:

No kurienes  
Uz kurieni  
 Abos virzienos
 Vienā virzienā

Brauciena mērķis:

 ārstniecības iestāde
sociālā pakalpojuma saņemšanas vieta
cits mērķis  

Brauciena nepieciešamības pamatojums:

Brauciena galapunkta sasniegšanas datums un laiks:

____.____.20___. plkst._____________

Sabiedriskā transporta izmantošana:

Pieejamie resursi:
(apgādnieki, kaimiņi, mājsaimniecībā esošo personu privātā transporta pieejamība)

Kārtējā kalendārā gadā saņemtā atbalstu transporta nodrošināšanā un pašvaldības pabalsta sociālā darba ietvaros noslēgtās vienošanās noteikto uzdevumu īstenošanā ar mērķi nodrošināt transportu apjoms ____ braucieni (izņemot regulāro (ikmēneša, iknedēļas) ārstniecisko procedūru saņemšanai)

atbilst atbalsta transporta nodrošināšanai saņemšanai

neatbilst atbalsta transporta nodrošināšanai saņemšanai

Specifiskās vajadzības, kas ietekmē pakalpojuma ilgumu:


Datums: ____.____.20____.

Sociālais darbinieks:

  "

Tukuma novada domes priekšsēdētājs G. Važa

 

Saistošo noteikumu Nr. 43 "Par grozījumiem Tukuma novada domes 2021. gada 24. novembra saistošajos noteikumos Nr. 41 "Par Tukuma novada pašvaldības pabalstiem""
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļa

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 15. panta pirmās daļas 6. un 7. punktu, pašvaldības autonomās funkcijas ir nodrošināt veselības aprūpes pieejamību un iedzīvotājiem sociālo palīdzību, sociālo aprūpi u.c. sociālajiem pakalpojumiem. Ministru kabineta 2017. gada 13. jūnija noteikumu Nr. 338 "Prasības sociālo pakalpojumu sniedzējiem" 14.11. apakšpunkts noteic, ka sociālais dienests, ja nepieciešams, organizē klienta nokļūšanu līdz sociālo vai citu pakalpojumu saņemšanas vietai un atpakaļ, ja klients nevar nokļūt ar sabiedrisko vai personisko transportu.

Tukuma novada pašvaldības iedzīvotāji regulāri vēršas Tukuma novada sociālajā dienestā un citās pašvaldības iestādēs ar lūgumu nodrošināt transportu nokļūšanai uz ārstniecības iestādi, valsts vai pašvaldības iestādēm, sociālo pakalpojumu sniegšanas vietām vai citām vietām, jo personai minēto mērķu sasniegšanai nav iespējams izmantot sabiedrisko transportu, nav pieejams privātais transports, savukārt cita veida komerctransporta izmaksas segt no saviem ienākumiem nespēj.

Administratīvi teritoriālās reformas rezultātā pārņemti apvienoto Engures, Kandavas, Jaunpils, Tukuma novadu dažādie risinājumi pašvaldības transporta un finanšu līdzekļu izmantošanai minēto pašvaldības autonomo funkciju izpildei. Lai turpmākā pašvaldības transporta un finanšu līdzekļu izmantošana minēto autonomo funkciju izpildei ir vienota un vienlīdzīgi pieejama visā novada administratīvajā teritorijā, ir nepieciešams vienots un uz normatīvajiem aktiem balstīts risinājums. Atbalsta transporta nodrošināšanai apjoms un atbalstāmo personu loks izvērtēts Tukuma novada domes Sabiedrības labklājības veicināšanas komisijā.

Publiskas personas finanšu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanas likuma 2. panta pirmā daļa noteic, ka publiska persona rīkojas ar saviem finanšu līdzekļiem un mantu likumīgi, tas ir, jebkura rīcība ar publiskas personas finanšu līdzekļiem un mantu atbilst ārējos normatīvajos aktos paredzētajiem mērķiem, kā arī normatīvajos aktos noteiktajai kārtībai.

Saistošie noteikumi nepieciešami, lai 2021. gada 24. novembra saistošajos noteikumos Nr. 41 "Par Tukuma novada pašvaldības pabalstiem" novērstu pretrunu starp 33. un 34. punktu.

2. Īss projekta satura izklāsts Noteikumi papildināti ar vienu nodaļu "Atbalsts transporta nodrošināšanai", kā arī papildus noteikts pabalsta apmērs apaļās dzīves jubilejās - 75 dzīves gadi.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Pašvaldības atbalstam transporta nodrošināšanai finansējums plānots attiecīgā gada budžetā. Atbalsta transporta nodrošināšanai, kuru sniedz komersants, plānotā ietekme uz budžetu: pieaugums 1632,00 euro gadā.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Projekts šo jomu neskar.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Administratīvajām procedūrām tiek pakļauta lēmuma pieņemšana, izpildes administrēšana un pārsūdzība.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Nav organizētas.

Tukuma novada domes priekšsēdētājs G. Važa

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par grozījumiem Tukuma novada domes 2021. gada 24. novembra saistošajos noteikumos Nr. 41 "Par Tukuma .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Tukuma novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 43Pieņemts: 25.05.2022.Stājas spēkā: 02.06.2022.Zaudē spēku: 01.07.2023.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 105, 01.06.2022. OP numurs: 2022/105.25
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
332856
02.06.2022
424
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"