Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Ropažu novada pašvaldības domes lēmums Nr. 933

Ulbrokā 2022. gada 6. aprīlī (prot. Nr. 34/2022, 57. §)

Par precizējumiem Ropažu novada domes 9.03.2022. lēmumā Nr. 790 "Par detālplānojuma nekustamajam īpašumam "Apsīši", Ropaži, Ropažu pagasts, Ropažu novads, apstiprināšanu"

Konstatē:

Ropažu novada pašvaldības dome 09.03.2022. pieņēma lēmumu Nr. 790 "Par detālplānojuma nekustamajam īpašumam "Apsīši", Ropaži, Ropažu pagasts, Ropažu novads, apstiprināšanu." (prot. Nr. 31/2022,15.§) (turpmāk - Lēmums).

Teritorijas attīstības plānošanas likuma 29. pantā noteikt, ka vietējā pašvaldība detālplānojumu apstiprina ar vispārīgo administratīvo aktu, attiecinot to uz zemes vienību, un tas stājas spēkā pēc paziņošanas. Detālplānojums ir spēkā, līdz to atceļ vai atzīst par spēku zaudējušu. Detālplānojums zaudē spēku arī tad, ja ir beidzies termiņš, kurā bija jāuzsāk tā īstenošana, un gada laikā pēc šā termiņa izbeigšanās tas nav pagarināts. Vispārīgo administratīvo aktu, ar kuru apstiprināts detālpānojums, vietējā pašvaldība nosūta publicēšanai oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis", izmantojot teritorijas attīstības plānošanas informācijas sistēmu un ietverot šajā administratīvajā aktā hipersaiti ar unikālo identifikatoru uz ģeoportālā pieejamo apstiprinātā detālplānojuma interaktīvo grafisko daļu, kas ir šā administratīvā akta neatņemama sastāvdaļa. 29. panta ceturtajā teikumā norādītā prasība stājas spēkā ar 01.01.2022.

Apstiprinot detālplānojumu īpašumam "Apsīši", Ropaži, Ropažu pagastā, Ropažu novadā Lēmuma lemjošajā daļā nav norādīta hipersaite ar unikālo identifikatoru uz Valsts vienotajā ģeotelpiskās informācijas portālā (Ģeoportāls) pieejamo apstiprinātā detālplānojuma interaktīvo grafisko daļu. Konkrētajā gadījumā būtu jābūt ietvertai šai saitei: https://geolatvija.lv/geo/tapis#document_22791.

Administratīvā procesa likuma 72. panta pirmajā daļā noteikts, ka iestāde jebkurā laikā administratīvā akta tekstā var izlabot acīmredzamas pārrakstīšanās vai matemātiskā aprēķina kļūdas, kā arī citas kļūdas un trūkumus, ja tas nemaina lēmuma būtību.

Pamatojoties uz Administratīvā procesa likuma 72. panta pirmo daļu, Teritorijas attīstības plānošanas likuma 29. pantu,

Ropažu novada pašvaldības dome NOLEMJ:

1. Izteikt Lēmuma lemjošās daļas 1. punktu šādā redakcijā: "Apstiprināt detālplānojumu nekustamajam īpašumam "Apsīši", ar kadastra numuru 8084 009 0662, Ropažos, Ropažu pagastā, Ropažu novadā un administratīvā līguma projektu par detālplānojuma nekustamajam īpašumam "Apsīši" (īpašuma kadastra Nr. 8084 009 0662, zemes vienības kadastra apzīmējums 8084 009 0662) Ropažos, Ropažu pagastā, Ropažu novadā, īstenošanu (Pielikums Nr. 1). Detālplānojuma projekts publicēts ģeoportālā https://geolatvija.lv/geo/tapis#document_22791".

2. Lēmumu nosūtīts oficiālajam izdevumam "Latvijas Vēstnesis" (e-pasts: slud@lv.lv) detālplānojuma izstrādātājam Zinti Vārtam (e-pasts: zintis.varts@inbox.lv), īpašniekam Zigmundam Kalniņam (e-pasts: zigis.kalnins@inbox.lv) un izsniegt Ropažu novada pašvaldības Ropžu pagasta arhitektam Aināram Lindem.

Lēmumu var pārsūdzēt viena mēneša laikā no lēmuma spēkā stāšanās dienas Administratīvās rajona tiesas Rīgas tiesu namā, Rīgā, Baldones ielā 1A. Saskaņā ar 16.06.2010. likuma "Paziņošanas likums" 8. panta otro daļu "Dokuments, kas paziņots kā vienkāršs pasta sūtījums, uzskatāms par paziņotu astotajā dienā no dienas, kad tas iestādē reģistrēts kā nosūtāmais dokuments" un trešo daļu "Dokuments, kas paziņots kā ierakstīts pasta sūtījums, uzskatāms par paziņotu septītajā dienā pēc tā nodošanas pastā".

Ropažu novada pašvaldības domes
priekšsēdētājas pirmais vietnieks A. Vaičulens

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par precizējumiem Ropažu novada domes 9.03.2022. lēmumā Nr. 790 "Par detālplānojuma nekustamajam .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Ropažu novada dome Veids: lēmums Numurs: 933Pieņemts: 06.04.2022.Stājas spēkā: 14.04.2022.Tēma: Teritorijas attīstības plānošanaPublicēts: Latvijas Vēstnesis, 73, 13.04.2022. OP numurs: 2022/73.6
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Citi saistītie dokumenti
331603
14.04.2022
136
0
  • Twitter
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"