Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Augšdaugavas novada pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 40

Daugavpilī 2022. gada 31. martā (prot. Nr. 27, 4. &)

Grozījumi Augšdaugavas novada pašvaldības domes 2022. gada 27. janvāra saistošajos noteikumos Nr. 29 "Augšdaugavas novada pašvaldības nolikums"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
21. panta pirmās daļas 1. punktu, 23. un 24. pantu

Izdarīt Augšdaugavas novada pašvaldības domes 2022. gada 27. janvāra saistošajos noteikumos Nr. 29 "Augšdaugavas novada pašvaldības nolikums" šādus grozījumus:

1. Izteikt nolikuma 10.1. apakšpunktu šādā redakcijā:

"10.1. Augšdaugavas novada pašvaldības centrālā administrācija, kas nodrošina domes darbu, tās pieņemto lēmumu izpildi, domes organizatorisko un tehnisko apkalpošanu, pašvaldības pakalpojumu sniegšanu, nodrošina centralizētās grāmatvedības organizēšanu pašvaldības iestādēm, veic maksājumus par iestāžu uzņemtajām saistībām, izraksta rēķinus un pieņem samaksu par iestāžu sniegtajiem pakalpojumiem un tās sastāvā darbojas:

10.1.1. tehniskais direktors,

10.1.2. finanšu pārvalde,

10.1.3. izglītības pārvalde,

10.1.4. attīstības pārvalde,

10.1.5. būvvalde,

10.1.6. dabas resursu nodaļa,

10.1.7. sporta nodaļa,

10.1.8. personāla nodaļa,

10.1.9. juridiskā nodaļa,

10.1.10. iepirkumu nodaļa,

10.1.11. inženiertehniskā nodaļa,

10.1.12. informācijas tehnoloģiju nodaļa,

10.1.13. tehniskā nodrošinājuma nodaļa,

10.1.14. informācijas un sabiedrisko attiecību nodaļa,

10.1.15. kanceleja.".

2. Papildināt nolikumu ar 10.10. apakšpunktu šādā redakcijā:

"10.10. Augšdaugavas novada Dzimtsarakstu nodaļa.".

3. Izteikt nolikuma 14.1. apakšpunktu šādā redakcijā:

"14.1. atsevišķu Pašvaldības funkciju pildīšanai sadarbojas ar Daugavpils valstspilsētu ilgtspējīgas attīstības stratēģijas un attīstības programmas izstrādē un izveido kopīgas sadarbības institūcijas šādās jomās:

14.1.1. civilā aizsardzība,

14.1.2. izglītība,

14.1.3. atkritumu apsaimniekošana.".

4. Papildināt nolikumu ar 14.2.18., 14.2.19. un 14.2.20. apakšpunktu šādā redakcijā:

"14.2.18. Daugavpils pilsētas un Augšdaugavas novada sadarbības teritorijas civilās aizsardzības komisija,

14.2.19. Dabas parka "Daugavas loki" konsultatīvā padome,

14.2.20. Daugavpils valstspilsētas un Augšdaugavas novada Attīstības plānošanas komisija.".

5. Izteikt nolikuma 29. punktu šādā redakcijā:

"29. Vēlot komiteju locekļus to pārstāvībai komitejā, iespēju robežās, ievēro šādu principu - deputātus ievēl, proporcionāli no pašvaldības domes deputātu kandidātu saraksta ievēlēto deputātu skaitam.".

6. Izteikt nolikuma 31. punkta 1. teikumu šādā redakcijā:

"31. Izglītības, kultūras un sporta jautājumu komiteja sagatavo izskatīšanai domes sēdē jautājumus:"

7. Izteikt nolikuma 32. punkta 1. teikumu šādā redakcijā:

"32. Sociālo un veselības jautājumu komiteja sagatavo izskatīšanai domes sēdē jautājumus:"

8. Izteikt nolikuma 33. punkta 1. teikumu šādā redakcijā:

"33. Tautsaimniecības komiteja sagatavo izskatīšanai domes sēdē jautājumus:"

9. Izteikt nolikuma 34. punkta 1. teikumu šādā redakcijā:

"34. Attīstības komiteja sagatavo izskatīšanai domes sēdē jautājumus:"

10. Izteikt nolikuma 38. un 39. punktu šādā redakcijā:

"38. Komitejas sēžu norises laiku un vietu nosaka komitejas priekšsēdētājs un paziņo domes priekšsēdētājam, un Pašvaldības centrālajai administrācijai. Komiteju sēdes nedrīkst būt tajā pašā laikā, kad ir domes sēdes.

39. Komitejas priekšsēdētājs var noteikt, ka komitejas sēdes norisē tiek izmantota videokonference (attēla un skaņas pārraide reālajā laikā), ja:

39.1. komitejas loceklis sēdes laikā atrodas citā vietā un veselības stāvokļa vai komandējuma dēļ nevar ierasties komitejas sēdes norises vietā;

39.2. attiecīgajā teritorijā izsludināta ārkārtējā situācija vai valsts noteikusi pulcēšanās ierobežojumus.".

11. Izteikt nolikuma 46. punktu šādā redakcijā:

"46. 39. punktā paredzētajos gadījumos komitejas sēdes norisē balsošanas process notiek izmantojot video režīmu (Microsoft Teams, Zoom, Google Meet u. c. video platformu). Ja komitejas sēdes norises vietā klātneesošais komitejas loceklis ir reģistrējies dalībai sēdē, paziņojot par dalību attālināti komitejas sēdes protokolētājam, viņš uzskatāms par klātesošu. Savu balsojumu par izskatāmo lēmumprojektu komitejas sēdes norises vietā klātneesošais domes deputāts, paceļot roku, nosaucot savu balsojumu vārdiski vai citādi nepārprotami apliecinot balsojumu un parakstot komitejas sēdes protokolu ar drošu elektronisko parakstu vai klātienē.".

12. Izteikt nolikuma 65. un 66. punktu šādā redakcijā:

"65. Ja attiecīgajā teritorijā izsludināta ārkārtējā situācija vai valsts noteikusi pulcēšanās ierobežojumus vai domes deputāts sēdes laikā atrodas citā vietā un veselības stāvokļa vai komandējuma dēļ nevar ierasties sēdes norises vietā domes priekšsēdētājs var noteikt, ka domes sēdes norisē tiek izmantota videokonference (attēla un skaņas pārraide reālajā laikā) un balsošanas process notiek izmantojot video režīmu (Microsoft Teams, Zoom, Google Meet u. c. video platformu). Ja klātienes domes sēdes norises vietā klāt neesošais domes deputāts ir paziņojis par dalību attālināti domes sēdes protokolētājam viņš uzskatāms par klātesošu. Savu balsojumu par izskatāmo lēmumprojektu domes sēdes norises vietā klāt neesošais domes deputāts, paceļot roku, nosaucot savu balsojumu vārdiski vai citādi nepārprotami apliecinot balsojumu un parakstot komitejas vai domes sēdes protokolu ar drošu elektronisko parakstu vai klātienē.

66. Domes sēdes audio ieraksts tiek ievietots pašvaldības domes mājas lapā internetā.".

Augšdaugavas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs A. Kucins

 

Paskaidrojuma raksts
Augšdaugavas novada pašvaldības domes 2022. gada 31. marta saistošajiem noteikumiem Nr. 40 "Grozījumi Augšdaugavas novada pašvaldības domes
2022. gada 27. janvāra saistošajos noteikumos Nr. 29 "Augšdaugavas novada pašvaldības nolikums""

Paskaidrojuma raksta sadaļas

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Likuma "Par pašvaldībām" 24. panta pirmā daļa nosaka, ka pašvaldības nolikums (turpmāk - Nolikums) ir saistošie noteikumi, kas nosaka pašvaldības pārvaldes organizāciju, lēmumu pieņemšanas kārtību, iedzīvotāju tiesības un pienākumus vietējā pārvaldē, kā arī citus pašvaldības organizācijas jautājumus. Iepriekš spēkā esošie Augšdaugavas novada pašvaldības domes 2022. gada 27. janvāra saistošie noteikumi Nr. 29 "Augšdaugavas novada pašvaldības nolikums" ir jāgroza, jo pašvaldībā notikušas strukturālas izmaiņas, attiecīgi mainījušies domes amatpersonu pienākumi un atbildības sfēras, reorganizētas pašvaldības iestādes un struktūrvienības.
2. Īss projekta satura izklāsts Ar saistošajiem noteikumiem tiek apstiprināti grozījumi Augšdaugavas novada pašvaldības domes 2022. gada 27. janvāra saistošajos noteikumos Nr. 29 "Augšdaugavas novada pašvaldības nolikums", nosakot Augšdaugavas novada pašvaldības centrālās administrācijas struktūru, grozot pašvaldības iestāžu sarakstu, precizējot sadarbības institūcijas, komiteju sastāva veidošanas principus un izskatāmos jautājumus tajās, kā arī precizējot domes sēžu rīkošanas nosacījumus attālināti.
3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetu Saistošo noteikumu īstenošanas finansiālā ietekmes uz pašvaldības budžetu nav.

Nav nepieciešamības veidot jaunas institūcijas, darba vietas, paplašināt esošo institūciju kompetenci, lai nodrošinātu saistošo noteikumu izpildi.

4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Saistošajos noteikumos nav noteikta mērķgrupa, uz kuru attiecināms saistošo noteikumu tiesiskais regulējums un netiek prognozēta negatīva ietekme uz sabiedrību.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām

Saistošo noteikumu īstenošana neietekmē administratīvās procedūras.

6.Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Sabiedrības līdzdalība saistošo noteikumu projekta izstrādāšanā netika iesaistīta.

Augšdaugavas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs A. Kucins

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Augšdaugavas novada pašvaldības domes 2022. gada 27. janvāra saistošajos noteikumos Nr. .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Augšdaugavas novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 40Pieņemts: 31.03.2022.Stājas spēkā: 06.04.2022.Zaudē spēku: 12.05.2023.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 70, 08.04.2022. OP numurs: 2022/70.12
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
331500
06.04.2022
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"