Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas normatīvie noteikumi Nr. 35

Rīgā 2022. gada 29. martā

(Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padomes
sēdes protokols Nr. 14 2. p.)

Grozījumi "Kārtībā, kādā iesniedzama informācija un dokumenti kredītiestāžu amatpersonu piemērotības novērtēšanai"

Izdoti saskaņā ar Kredītiestāžu likuma
57. panta 1.1 daļu

Izdarīt Finanšu un kapitāla tirgus komisijas 2020. gada 27. oktobra normatīvajos noteikumos Nr. 201 "Kārtība, kādā iesniedzama informācija un dokumenti kredītiestāžu amatpersonu piemērotības novērtēšanai " (tālāk tekstā - noteikumi) šādus grozījumus:

1. Papildināt noteikumus ar 1.1 punktu šādā redakcijā:

"1.1 Dalībvalsts mātes finanšu pārvaldītājsabiedrība, dalībvalsts mātes jaukta finanšu pārvaldītājsabiedrība, Eiropas Savienības mātes finanšu pārvaldītājsabiedrība, Eiropas Savienības mātes jaukta finanšu pārvaldītājsabiedrība, finanšu pārvaldītājsabiedrība un jaukta finanšu pārvaldītājsabiedrība (tālāk tekstā - pārvaldītājsabiedrība), kura saņēmusi atļauju atbilstoši Kredītiestāžu likuma 33.3 panta otrajai daļai, iesniedz dokumentus par tās valdes locekļiem atbilstoši šajos noteikumos noteiktajai kārtībai."

2. Izteikt 4. punktu šādā redakcijā:

"4. Šo noteikumu 3. punktā noteiktos dokumentus iesniedz šādā kārtībā:

4.1. mazāk nozīmīgā uzraudzītā kredītiestāde un pārvaldītājsabiedrība, kas nav atzīta par nozīmīgu, šo noteikumu 3. punktā noteiktos dokumentus iesniedz Komisijai;

4.2. nozīmīgā uzraudzītā kredītiestāde un pārvaldītājsabiedrība, kas ir atzīta par nozīmīgu, šo noteikumu 3. punktā noteiktos dokumentus iesniedz elektroniski, izmantojot Eiropas Centrālās bankas pārziņā esošo informācijas apmaiņas portālu (tālāk tekstā - IMAS portāls), saite uz kuru ir pieejama Komisijas tīmekļa vietnē. Šo noteikumu 3.3. punktā norādīto piemērotības un atbilstības novērtējuma anketu nozīmīgā uzraudzītā kredītiestāde un pārvaldītājsabiedrība, kas ir atzīta par nozīmīgu, iesniedz, aizpildot IMAS portālā pieejamo tiešsaistes formu, ar kuras saturu var iepazīties Komisijas tīmekļa vietnē."

3. Papildināt noteikumus ar 4.1 punktu šādā redakcijā:

"4.1 Ja izmaiņas kredītiestādes vai pārvaldītājsabiedrības amatpersonu sastāvā tiek plānotas būtiskas līdzdalības iegūšanas vai palielināšanas procesa ietvaros, persona paziņojumam par būtiskas līdzdalības iegūšanu vai palielināšanu pievieno šo noteikumu 3.3., 3.5., 3.6. un 3.7. punktā norādīto informāciju un dokumentus. Persona, sagatavojot šajā punktā norādītos dokumentus, neaizpilda sadaļas, kuras ir jāaizpilda kredītiestādei."

4. Papildināt 9. punktu ar otro teikumu šādā redakcijā:

"Šo noteikumu 4.1 punktā minētajā gadījumā iesniegtie dokumenti tiek izskatīti termiņos, kādos izskata paziņojumu par būtiskas līdzdalības iegūšanu vai palielināšanu."

5. Izslēgt IV nodaļu "Noslēguma jautājums".

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas
priekšsēdētājas p.i. padomes locekle K. Černaja-Mežmale

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi "Kārtībā, kādā iesniedzama informācija un dokumenti kredītiestāžu amatpersonu piemērotības .. Statuss:
Spēkā esošs
spēkā esošs
Izdevējs: Finanšu un kapitāla tirgus komisija Veids: noteikumi Numurs: 35Pieņemts: 29.03.2022.Stājas spēkā: 06.04.2022.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 67, 05.04.2022. OP numurs: 2022/67.1
Saistītie dokumenti
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
331329
06.04.2022
87
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"