Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības domes saistošie noteikumi Nr. 1

Ventspilī 2022. gada 17. februārī (prot. Nr. 4; 15. §)

Grozījumi Ventspils pilsētas domes 2021. gada 18. februāra saistošajos noteikumos Nr. 6 "Par kārtību, kādā reģistrējami un izskatāmi pieteikumi par bērna uzņemšanu 1. klasē Ventspils pilsētas pašvaldības vispārējās izglītības iestādēs"

Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
43. panta trešo daļu

Izdarīt Ventspils pilsētas domes 2021. gada 18. februāra saistošajos noteikumos Nr. 6 "Par kārtību, kādā reģistrējami un izskatāmi pieteikumi par bērna uzņemšanu 1. klasē Ventspils pilsētas pašvaldības vispārējās izglītības iestādēs" (Latvijas Vēstnesis, 2021, Nr. 62) šādus grozījumus:

1. Aizstāt noteikumu nosaukumā vārdu "pilsētas" ar vārdu "valstspilsētas";

2. Aizstāt visā noteikumu tekstā vārdus "Ventspils pilsētas pašvaldība" (attiecīgajā locījumā) ar vārdiem "Ventspils valstspilsētas pašvaldība" (attiecīgajā locījumā);

3. Aizstāt 2.1. apakšpunktā vārdus "Ventspils pilsētas Izglītības pārvalde" ar vārdiem "Ventspils Izglītības pārvalde";

4. Izteikt 15. punktu šādā redakcijā:

"15. Pieteikumu elektroniski bērna likumiskais pārstāvis iesniedz vietnē, autentificējoties sistēmā, izmantojot www.latvija.lv vienotās pieteikšanās moduli. Ja pieteikumu iesniedz persona, kura nav bērna likumiskais pārstāvis, papildus pievieno pilnvaras, kas apliecina pieteicēja tiesības pārstāvēt bērnu, kopiju. Minētā dokumenta oriģināls uzrādāms klātienē Izglītības iestādē, ja bērns atbilstoši noteikumu 17. punktam ir iekļauts pretendentu sarakstā, vai pēc Pārvaldes pieprasījuma, ja tas nepieciešams lēmuma pieņemšanai par bērna iekļaušanu pretendentu sarakstā.";

5. Svītrot 16. punktu;

6. Aizstāt 20. punktā vārdus "paziņo par piekrišanu bērna uzņemšanai Izglītības iestādes 1. klasē vai pieteikuma atsaukšanu" ar vārdiem "var paziņot par pieteikuma atsaukšanu";

7. Svītrot 21. punktā vārdus: "nav paziņojis par piekrišanu bērna uzņemšanai Izglītības iestādes 1. klasē vai";

8. Papildināt noteikumus ar 21.1 punktu šādā redakcijā:

"21.1 Ja bērna likumiskais pārstāvis 10 darba dienu laikā no Pārvaldes paziņojuma par bērna iekļaušanu Izglītības iestādes nākamā mācību gada 1. klases pretendentu sarakstā nav paziņojis par pieteikuma atsaukšanu, uzskatāms, ka likumiskais pārstāvis piekrīt bērna uzņemšanai Izglītības iestādes 1. klasē.";

9. Aizstāt 23. punktā vārdus "Ventspils pilsētas domes" ar vārdu "Pašvaldības".

Ventspils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs J. Vītoliņš

 

Paskaidrojuma raksts
Ventspils valstspilsētas pašvaldības domes 2022. gada 17. februāra saistošajiem noteikumiem Nr. 1 "Grozījumi Ventspils pilsētas domes 2021. gada 18. februāra saistošajos noteikumos Nr. 6 "Par kārtību, kādā reģistrējami un izskatāmi pieteikumi par bērna uzņemšanu 1. klasē Ventspils pilsētas pašvaldības vispārējās izglītības iestādēs""

Paskaidrojuma raksta sadaļa

Norādāmā informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojums Saistošo noteikumu grozījumu mērķis ir vienkāršot bērnu uzņemšanas procesu Ventspils valstspilsētas pašvaldības izglītības iestāžu 1. klasēs. Lai izmantotu iespēju vienkāršot vienoto elektronisko pieteikumu reģistrēšanu, kā arī lai nodrošinātu saistošo noteikumu atbilstību Ventspils valstspilsētas pašvaldības domes 2021. gada 14. oktobra saistošajiem noteikumiem Nr. 7 "Ventspils valstspilsētas pašvaldības nolikums", nepieciešams veikt grozījumus Ventspils pilsētas domes 2021. gada 18. februāra saistošajos noteikumos Nr. 6 "Par kārtību, kādā reģistrējami un izskatāmi pieteikumi par bērna uzņemšanu 1. klasē Ventspils pilsētas pašvaldības vispārējās izglītības iestādēs" (turpmāk - Saistošie noteikumi).
2. Īss projekta satura izklāsts Ar šiem saistošajiem noteikumiem tiek paredzētas izmaiņas elektronisku pieteikumu iesniegšanā par bērnu uzņemšanu vispārējās izglītības iestāžu 1. klasēs caur elektronisko vietni "1klase.ventspils.lv". Līdz šim, lai iesniegtu pieteikumu, likumiskajam pārstāvim pieteikuma forma bija jāparaksta ar drošu elektronisko parakstu ar laika zīmogu. Turpmāk, lai nodrošinātu ātrāku, ērtāku un pieejamāku pieteikuma iesniegšanas procesu, pieteikumu elektroniski varēs iesniegt tikai autentificējoties ar valsts pārvaldes pakalpojumu portāla www.latvija.lv starpniecību.

Līdz šim Saistošie noteikumi noteica, ka pēc Pārvaldes paziņojuma par bērna iekļaušanu Izglītības iestādes nākamā mācību gada 1. klases pretendentu sarakstā, bērna likumiskajam pārstāvim 10 darba dienu laikā rakstveidā vai elektroniski, parakstot dokumentu ar drošu elektronisko parakstu un laika zīmogu, bija jāpaziņo par piekrišanu bērna uzņemšanai Izglītības iestādes 1. klasē. Administratīvā sloga mazināšanas nolūkos ar šiem saistošajiem noteikumiem šis pienākums tiek svītrots. Ja bērna likumiskais pārstāvis 10 darba dienu laikā no Pārvaldes paziņojuma par bērna iekļaušanu Izglītības iestādes nākamā mācību gada 1. klases pretendentu sarakstā nebūs paziņojis par pieteikuma atsaukšanu, tiks pieņemts, ka likumiskais pārstāvis piekrīt bērna uzņemšanai Izglītības iestādes 1. klasē. Savukārt par pieteikuma atsaukšanu likumiskajam pārstāvim Pārvaldei būs jāpaziņo.

3. Informācija par plānoto ietekmi uz pašvaldības budžetu Nav ietekmes.
4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijā Noteikumi uzņēmējdarbības vidi neietekmē.
5. Informācija par administratīvajām procedūrām Paredzams, ka šie saistošie noteikumi atvieglos administratīvās procedūras, bet pēc būtības pieteikšanās kārtība bērna uzņemšanai 1. klasē netiek mainīta.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonām Noteikumu projekts ir izskatīts Ventspils valstspilsētas pašvaldības:

1. Izglītības komisijā 26.01.2022.

2. Likumības komisijā 27.01.2022.

3. Izglītības, kultūras un sporta jautājumu komitejā 04.02.2022.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs J. Vītoliņš

 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Grozījumi Ventspils pilsētas domes 2021. gada 18. februāra saistošajos noteikumos Nr. 6 "Par kārtību, .. Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Ventspils pilsētas dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 1Pieņemts: 17.02.2022.Stājas spēkā: 18.03.2022.Zaudē spēku: 05.01.2024.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 54, 17.03.2022. OP numurs: 2022/54.10
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Grozītais
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
330842
18.03.2022
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"