Teksta versija
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
uz sākumu
Izvērstā meklēšana
Autorizēties savā kontā

Kādēļ autorizēties vai reģistrēties?
 
Tiesību akts ir zaudējis spēku.

Skatīt Jelgavas novada domes 2022. gada 27. jūlija saistošos noteikumus Nr. 27 "Par izglītojamo ēdināšanas maksas atvieglojumiem Jelgavas novada pašvaldības dibinātajās izglītības iestādēs".
Jelgavas novada pašvaldības saistošie noteikumi Nr. 7

Jelgavā 2022. gada 8. februārī (prot. Nr. 8, lēmums Nr. 1)
Par izglītojamo ēdināšanas maksas atvieglojumiem Jelgavas novada pašvaldībā
Izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām"
43. panta trešo daļu,
Izglītības likuma
17. panta trešās daļas 11. punktu
I. Vispārīgie jautājumi

1. Saistošie noteikumi (turpmāk – Noteikumi) nosaka Jelgavas novada pašvaldības (turpmāk – Pašvaldība) izglītojamo loku, kuriem ir tiesības saņemt Pašvaldības finansētus ēdināšanas maksas atvieglojumus (turpmāk – Atvieglojumi), Atvieglojumu apmērus, to piešķiršanas kārtību.

2. Atvieglojumus ir tiesības saņemt Pašvaldības dibināto izglītības iestāžu (turpmāk – Izglītības iestāde) izglītojamajiem, kuri:

2.1. klātienē apgūst pamatizglītības vai vidējās izglītības programmas;

2.2. klātienē apgūst pirmsskolas izglītības programmas, un izglītojamā un vismaz viena no viņa likumiskajiem pārstāvjiem deklarētā dzīvesvieta ir Pašvaldības administratīvajā teritorijā.

II. Atvieglojumu apmērs un norēķinu kārtība

3. Izglītības iestādē ēdināšanas maksas atvieglojumi 100 % apmērā tiek nodrošināti:

3.1. 5.–12. klašu izglītojamajiem, kuri apgūst pamatizglītības vai vispārējās vidējās izglītības programmas. Izglītības iestādēs, kurās 5.–12. klašu izglītojamajiem ir brīvas izvēles pusdienas, Atvieglojumi tiek noteikti atbilstoši Izglītības iestādē noteiktajai komplekso pusdienu cenai.

3.2. izglītojamajiem, kuri apgūst pirmsskolas izglītības programmas. Atvieglojumi tiek nodrošināti visām ēdienreizēm (brokastis, pusdienas, launags).

4. Izglītības iestāžu 1.–4. klašu izglītojamo pusdienām Pašvaldība 100 % apmērā sedz starpību starp ēdināšanas pakalpojuma maksu un valsts piešķirtajiem līdzekļiem izglītojamo ēdināšanai.

5. Noteikumi neattiecas uz izglītojamajiem, kuru ēdināšanas izmaksas tiek segtas no valsts budžeta līdzekļiem vai citu pašvaldību budžeta līdzekļiem.

6. Atvieglojumu izmaksa tiek veikta, apmaksājot izglītojamā ēdināšanas izmaksas pakalpojuma sniedzējam, pamatojoties uz tā izsniegto rēķinu. Maksa par pakalpojumu tiek noteikta atbilstoši faktiskajam pakalpojuma saņemšanas dienu skaitam.

III. Atvieglojumu piešķiršanas un lēmumu apstrīdēšanas kārtība

7. Noteikumu 3. un 4. punktā noteiktos izglītojamo Atvieglojumus piešķir ar attiecīgās Izglītības iestādes vadītāja lēmumu. Izglītības iestādē ir noteikta kārtība, kā tiek organizēta ēdināšana, un ir nozīmēts atbildīgais par ēdināšanas uzskaiti.

8. Pieņemtos lēmumus var apstrīdēt Jelgavas novada pašvaldības administratīvo aktu strīdu komisijā Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā.

IV. Noslēguma jautājums

9. Saistošie noteikumi piemērojami no 2022. gada 1. marta.

Jelgavas novada domes priekšsēdētājs M. Lasmanis
Saistošo noteikumu Nr. 7 "Par izglītojamo ēdināšanas maksas atvieglojumiem Jelgavas novada pašvaldībā"
paskaidrojuma raksts

Paskaidrojuma raksta sadaļa

Informācija

1. Projekta nepieciešamības pamatojumsApvienojoties Ozolnieku un Jelgavas novadu pašvaldībām, no 2021. gada 1. jūlija ir izveidota Jelgavas novada pašvaldība. Saskaņā ar Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likuma pārejas noteikumu 17. punktu 2021. gada pašvaldību vēlēšanās ievēlētā novada dome izvērtē novadu veidojošo bijušo pašvaldību pieņemtos saistošos noteikumus un pieņem jaunus novada saistošos noteikumus līdz 2022. gada 1. jūnijam.
2. Īss projekta satura izklāstsNoteikumi izdoti saskaņā ar likuma "Par pašvaldībām" 43. panta trešo daļu, kas nosaka, ka pašvaldības dome var pieņemt saistošos noteikumus, lai nodrošinātu pašvaldības autonomo funkciju un brīvprātīgo iniciatīvu izpildi. Attiecīgi Izglītības likuma 17. panta trešās daļas 11. punkts cita starpā noteic, ka pašvaldība nosaka tos izglītojamos, kuru ēdināšanas izmaksas sedz pašvaldība.

Saistošajos noteikumos Jelgavas novada pašvaldība ir noteikusi izglītojamo loku, kuriem ir tiesības saņemt ēdināšanas maksas atvieglojumus, atvieglojumu apmērus, to piešķiršanas kārtību.

3. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz pašvaldības budžetuSaistošo noteikumu īstenošana ietekmēs pašvaldības budžetu:

• 2022. gadā – 1128554 euro

4. Informācija par plānoto projekta ietekmi uz uzņēmējdarbības vidi pašvaldības teritorijāNav ietekmes.
5. Informācija par administratīvajām procedūrāmNav ietekmes.
6. Informācija par konsultācijām ar privātpersonāmKonsultācijas ar privātpersonām nav veiktas.
Jelgavas novada domes priekšsēdētājs M. Lasmanis
 
Tiesību akta pase
Nosaukums: Par izglītojamo ēdināšanas maksas atvieglojumiem Jelgavas novada pašvaldībā Statuss:
Zaudējis spēku
zaudējis spēku
Izdevējs: Jelgavas novada dome Veids: saistošie noteikumi Numurs: 7Pieņemts: 08.02.2022.Stājas spēkā: 10.03.2022.Piemērojams ar: 01.03.2022.Zaudē spēku: 01.09.2022.Publicēts: Latvijas Vēstnesis, 48, 09.03.2022. OP numurs: 2022/48.9
Saistītie dokumenti
  • Zaudējis spēku ar
  • Izdoti saskaņā ar
  • Citi saistītie dokumenti
330632
10.03.2022
424
0
  • X
  • Facebook
  • Draugiem.lv
 
0
Šajā vietnē oficiālais izdevējs
"Latvijas Vēstnesis" nodrošina tiesību aktu
sistematizācijas funkciju.

Sistematizēti tiesību akti ir informatīvi. Pretrunu gadījumā vadās pēc oficiālās publikācijas.
Par Likumi.lv
Aktualitātes
Noderīgas saites
Atsauksmēm
Kontakti
Mobilā versija
Lietošanas noteikumi
Privātuma politika
Sīkdatnes
Latvijas Vēstnesis "Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības."
Latvijas Republikas Satversmes 90. pants
© Oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis"